​Tjenare!

Dålig uppdatering börjar bli lite vanligt just nu. Men det kommer bli bättre när jag har fått sola stall och träning i ordning. Så ni får ha lite tålamod

Men nu ska jag berätta lite om mitt gymnasium som jag sakt att jag skulle göra i typ två veckor.

Mitt gymnasium är Realgymnasiet i Lilljeholmen. Min inriktning är naturbruk/häst. Mina veckor ser ut så att jag har skola mån,tis och fre. Dom andra dagarna är jag antingen på praktik,körning eller ridskola. Ridskolan jag är på heter Botkyrka, men man kan också vara på Sola. 

Just nu har jag ingen praktik då jag har haft har körning på onsdagar, men det har man bara i fem veckor. Så när jag är klar med körningen som är om en vecka, så kommer jag att ha praktik. Jag praktiserar hos Sophia och Frida Karlsson. Dom bor ungefär 2-3 kilmeter från mig så jag har inte så långt dit. Vädigt skönt och jag känner dom sen innan så jag vet hur dom är och vart allt är i stallet. 

Men i skolan har vi nästan som sam fast vi har naturbruk också. I själva skolan finnas det fyra olika linjer i belive . Häst/Hund/djur och stylist. Men det finns också flera Realgymnasium, och dom har inte alla samma linje men några har det. 

Det tar ungefär 45 minuter för mig till skolan, men då tar jag snabbtåg till TC och sedan tunnelbanan till Lilje.

Det är väll det jag kan berätta. Tycker att det är ett riktigt bra gymnasium man får en egen dator och men har matkort så man har massa olika restauranger man kan äta på. Om man inte är bra på matte och gillar häst så är det en bra linje. för man har matte 1A. För er som inte e vad det är så är det den enklaste matten, typ bara repetition från 9, om inte lättare. Annars är det bara som vanlig skola. 

Tips för gymnasievalet är att man åker och hälsar på kanske går på öppet hus, alltid bra att åka och kolla vart man ska vara. kolla på många gymnasium.  Alla behöver inte ha samma inriktning,  

Det var lite om mitt gymnasium och min tips, om ni vill veta mer så kan ni skriva en kommentar eller fråga mig en fråga, men nu ska jag fixa lite så syns senare. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej just nu sitter jag och kollar på dressyr i Friends Aren! Så himla cool dag hittills! Sverige vann hoppklassen och aa massa annat.
Sorry att jag varit dålig på uppdatering men har haft så mycket att göra. Varit uppe sen 5 i dag och fixar allt i stallet tex, innan vi åkte hit. Kommer komma hem runt 11 ikväll så kommer vara riktigt trött.
Men sen är det skolan så jag får gå upp ändå.
Men åter till dressyren, tycker det är så kul att kolla på dressyr fast jag är hoppryttare. Tycker det är så coolt att se när hästarna gör dom där fina och coola rörelserna, eller när dom längre traven. Det ser ju ut som om dom flyger så lätt lätt från marken. Så himla fantastiskt tycker jag. Klart att jag gillar att kolla på hoppning med! Där blir jag mest taggad, men i dressyren blir jag fascinerad. Men nu måste jag fortsätta kolla hörs sen!
Don't forget shop until you drop!!
Likes

Comments

Hej alla!

Kom precis hem efter en lång och väldigt kall dag på Hågelby. Idag körde vi i skogen och det gick faktiskt ganska bra men det var så himla kallt, speciellt om fingrarna. Men blev så stel när man höll i tömmarna, men annars var det kul. Fick i alla fall åka hem tidigare, så åkte till södertälje hamn så hämtade mamma mig där. Vi åkte då och åt på Mångfalden. Tog en fetaost och spenat paj, så himla god! vi åkte sedan hem gav hästarna lunch. Romeo vart nöjd kom springandes och tvärstanna vid maten, haha.

Förutom det ska jag idag rida Romeo och några ska komma och provrida Bebben. Felicia skulle egentligen kommit idag också men jag antar att det inte blir så, men men. Annars är det inte så mycket mer att göra idag. Så ska gå upp till stallet nu och rida Romeo innan dom kommer, kanske till och med hinner rida innan det blir för mörkt. Men om det inte är mörkt så är det i alla fall väldigt dimmigt, nästan sjukt. Ser nästan ingenting.

Har också tänkt skriva ett inlägg om mitt gymnasium idag. Då det är några som har frågat lite om det. Så tänkte skriva ett inlägg där jag skriver om hur det är där, och vad vi gör. Så får jag hoppas att ni gillar och kanske bli inspirerade och vill börja där, who knows. Men så länge säger jag hejdå!

Likes

Comments

Hej! Kom in från stallet för ungefär en halvtimme senan, så jag får ladda upp alla videos imorgon då jag måste sova nu!

Men red i alla fall både Romeo och Bebben.
Började med Bebben, red han ca 45 min och jobbade lite med att han skulle bli mjuk men hoppade mest gymnastik övningar som gjorde att han fick ta i och jobba på med bakbenen. I slutet höjde jag sista hindret, shit va den hästen hoppar höjde bara till 1m och han tog i och lyfte så mycket på ryggen att jag höll på att flyga av, haha. Har nästan glömt bort hur det var att hoppa honom.

Romeo gjorde jag samma sak med, fast han hade gummisnodd på sig för att han skulle bli lite lägre i formen, och jobba mer med ryggen. Vilket han också gjorde, och han vart väldigt fin. Gjorde mycket skänkeln viknigar med honom för att få han att flytta sig för skänkeln och lyssna på den, vilket jag fortfarande tycker han är dålig på. Men i alla fall gjorde jag gymnastik övningar med honom med och han hoppade verkligen med ryggen och det var kul att han gjorde det så bra som han gjorde.

Så en sammanfattning av passen var att dom var helt okej, båda två och jag är nöjd med dom!
Imorgon kommer det någon och ska provridia Bebben, så vi får se hur det går. Fingers crosst✌️


Likes

Comments

Idag var en seg dag. Varit i skolan sen halv 9 och har haft massa lektioner, skriv skriva skriva eller prov. Så det har inte varit en lugn dag, och den är inte klar än. Fast det sista på dagen är ju ganska kul om man får säga så. Vi ska få se en pjäsen om Romeo och Juliet. Trodde alltid att den hette Romeo och Julia men det var visst Juliet, aja.
Vi ska i alla fall få se en grupp från Stockholm som kommer prata engelska spela den här pjäsen i skolan, så jag kommer inte sluta fröns 5. Så jag kommer vara hemma runt halv 7 lite sent kanske. Men det får funka.
Ska fixa och rida både Romeo och Bebben. Ska lägga ut vidosarna från träningen från hicky idag eller imorgon. Sen ska jag också lägga upp en film där jag löshoppadr Romeo. Han var super duktig så kul att se! Men han var lite osäker när han skulle hoppa men jag förstår han. Aldrig blivit löshoppar förut och så heltplötsligt ska han det. Kan förstå att det är jobbigt och förvirrande, jag menar han är ju helt fri liksom. Det är han inte van vid. Så jag förstår han.

Men annars är det inte så mycket mer som händer så vi får väll höras senare!

Likes

Comments

Hej alla!

Har verkligen inte orkar skriva denna vecka som har varit. Tänkte flera dagar att jag ska skriva men det har aldrig blivit av. Tror att det är bra att ta en paus ibland.

Jag är lite så att om jag inte rider ordentligt eller tränar så blir jag slarvig med allt annat också. Jag har tex inte varit så bra med maten, men nu har jag skärpt mig och jag äter inget dåligt i veckorna. Vilket är väldigt skönt då man har lite kolla på allt man äter och då behöver jag inte känna pressen att träna hela tiden. Då jag just nu verkligen inte har tid för det. Måste rida alla hästarna fixa allt plus skola, inte enkelt att få in ett pass på gymmet i det där stressiga schemat.

Idag i alla fall ska jag kolla på teater från 4-5 i skolan så slutar senare. Kommer vara hemma runt halv 7. Men det gör inget är ju mörkt vid tre nu så det är ju skit samma.

Måste rida Bebben idag, borde rida Romeo också. Denna dag, inget om jag orkar. Utan idag ska jag göra det! Ska hoppa båda och köra mycket bomarbete när jag kommer hem. Speciellt med Bebben.

Imorgon är det några som kommer och prov rider Bebben. Så idag är det måste på rida frontern! Känner dock ingen stress över det, har äntligen börjat hitta tillbaka till drivet av att rida. Fast egentligen har suget efter ridningen aldrig varit borta, utan det är mest allt fix och trix i stallet, som jag just nu inte orkat med. Så har ridningen fått lida av det också. Men det ska det bli ändringar på nu.

Men nu kommer tåget så vi hörs senare om lita andra grejer. Som vart jag går i gymnasiet, hur det är, och vad jag tycker om det.

Men också lite reflektioner om tex svartsjuka och vad är skillnaden på svartsjuka och vara rädd att mista en person.
Likes

Comments

Hej jag kommer att skriva några inlägg idag om lite grejer. Så kolla in lite senare!

Likes

Comments

Nu sitter jag här och har skrift hela dagen känns det som.

Började med att skriva klart uppsatsen till skolan. Sedan skrev jag annons till hästnet om Bebben så det är bara att gå ut och kolla på min fina prins!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=8...

Annars så är det inte så mycket mer jag gjort idag, känns mig sjuk så har inte orkat gjort så mycket. Sov till halv 12, kan ni fatta typ aldrig gjort det förut.

Nu ska jag i alla fall gå upp och ge hästarna lunch så får mamma hjälpa mig och fixa i stallet senare. Jag har ju faktiskt hjälpt henne med annonsen sen ska jag hjälpa med en till annons till henne. Så det bli hennes avbetalning 😏

Men nu måste jag dra vi syns sen!

Likes

Comments

Hola.

Vaknade nyss ska gå upp och fixa mig tills jag åker till Stan och sal träffa äta lunch men min gamla klasskompisar. Ska bli så himla kul att träffa dom. Speciellt Hanna, miss that girl!!

Åker sedan hem med 12.44 tåget och då är Felicia men. När vi kommer hem ska vi fixa i stallet rida och grejer. Sedan när vi kommit in måste vi plugga och göra klart läxan som ska vara inlämnad på tors. Ska också försöka få in ett träningspass där i mellan. Måste verkligen ta tag i min träning . Känner nu att jag har tagit ta i min mat mer men måst bli mer strikt och verkligen börja träna igen. När jag tränar är jag aromatiskt bättre med maten städandet och skolan, men också med ridningen. Så det är inte så att jag gör det för en grejr utan det är för mycket saker. Jag blir också piggare och på bättre humör. Så nu måste jag verkligen börja träna. Jag menar just nu är min pappa mer vältränad än vad jag är s det här går ju inte. får at tag i det nu innan han kommer hem för anar så kommer han var på mig som fan och då kommer jag bkänna mig fett dålig som inte gjort något på nästan två månade. så skärpning nu.

Så så ser dagen ut, inte så mycket mer med det. Skriver mer sen om hur det går och vad vi gör, puss och hej 👋

Likes

Comments

Hej!

Gud vilken skön dag trost allt. Har just nu studie dagar till på fre, så ingen skola på hela veckan förutom fredag. Vaknade I alla fall runt 9 idag. Gick upp fixade mig, tog ut hästarna sen åkte jag och mamma till tandläkaren. Som vanligt har jag fina och fräscha tänder.

Kom sedan hem runt 12 åt då frukost då ja inte ha det innan. Började sedan att städa mitt rum, som nu är super fint och ny städat. Hade verkligen super stökigt. Egentligen gillat jag inte när det är så men ibland så blir det bara att man inte orkar fixa allt. Vilket är tråkigt då det inte är bra för mig som är allergiskt mot nästan allt, att ha stökigt med häst och vanliga kläde blandat.

Gick sedan upp till stallet red först ut på Bebben. Red lilla rundan idag också, fast den här gången var det mer galopp och igen backe i slutet. Han var super pigg som vanligt. Tycker verkligen att det är kul att rida han nu. Tyckte inte det i slutet inana jag sålde honom. Vet inte varför men vi gick verkligen varandra på nerverna mot slutet. Men nu när han kommit tillbaka inser jag hur mycket jag har saknat honom. Han är en speciell häst. Verkligen inte som alla andra. Antar att jag dras till såna hästar.

Fixade åt Bebben och tog sedan in Romeo. Red han i paddocken. Känndes att det var dags att ta tag i lite markarbets grejer. Som att han inte tar skänken heltiden. Nu har det nästan gått ett år sen jag började rida honom, så nu kan han inte skylla på att han är okänslig längre. Men gjorde i alla fall galoppfattningar, och avsaktningar. Så han skulle lyssna på mig bättre. Tyckte inte att det kändes helt hundra idag med han. Tyckte att han var lite jobbig. Tog mest tag i bettet och vart fram tung. Spridning så fort jag bad om något för skäneln. Så imorgon får jag jobba lite mer med det.

Har tänkt att löshoppa hästarna någon dag i veckan. kanske till och med Jamie men vi får se. Tänkte i alla fall löshoppa Romeo och Bebben. Vill kolla hur högt Romeo kan hoppa utan min hjälp. Hur säker han är på fötterna nu. Bebben mest för att se hur mycket han orkar och se hur han hoppar nu om det är någon skillnade eller om han hoppar som förr.

Fortsatte sedan med att fixa allt i stallet i alla fall. Gick ner och åt middag/lunch. Duschade och ligger nu i sängen efter massa kollane på portkod, och film. Så nu ska jag i alla fall ta och sova så vi hörs imorgon.

Likes

Comments