Header

Alla hästarna är igång igen efter vintervilan.
Nemo är sjukt pigg. Han är under igångsättning och jag behöver därför longera honom innan jag hoppar upp. Men det är kul att se att han ha mer energi igen!
Vela är också under igångsättning igen. Hon arbetas från marken ett par gånger i veckan och rids lösgörande.

Chiquita har varit igång ett tag nu. Hon är i princip tillbaka där vi slutade innan hon blev behandlad. Men hon känns så mycket bättre, både finare i munnen och kroppen. Träningarna för olika tränare har verkligen gett resultat. Nu vet jag precis vad det är jag ska träna på när jag rider själv.

Uppdatering om hur det går med Mini. Han är både skrittad, travad OCH galopperad på. Sjukt att jag för 2 månader sedan började lägga på sadel och vänja han vid träns. På denna korta tid har vi kommit långt, utan några som helst bakslag. Alla ponnys skulle varit såhär snälla <3 Nu har vi bara inhoppningen kvar, något som jag verkligen ser fram emot!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon finisar. Imorse vaknade jag med feber o förkylning så idag blir jag hemma. 
Chiquita ska ridas eller longeras ikväll, beroende på hur jag mår. Imorgon följer hon med till skolan och ska gå en träning på onsdagen och en pay and jump på fredagen. Så oavsett hur jag mår behöver hon få komma ut och göra någonting idag. Men prio 1 är att vila o bli frisk så vi kan åka till skolan imorgon 

Likes

Comments

Mini har kommit en bra bit i inridningen. Han är longerad, van vid sadel och träns, går att hoppa upp/av på utan reaktion och är även skrittad och travad på.
Nu ska han börja lära sig vad tygeltagen och skänklarna betyder. Det är två saker som gjort han väldigt förvirrad men med godis och beröm går det mesta bra.
Jag har inte stött på ett ända bakslag med honom ännu vilket känns otroligt skönt. En riktig superponny ★

Likes

Comments

Kan stolt presentera mina nya samarbetspartners Pavo hästfoder och Adseke ridsport
Tillsammans med dom kommer jag få ett helt fantastiskt team! Jag ser fram emot ett 2018 med välmående hästar i toppform. Tack vare Pavos högkvalitativa foder som ni hittar hos adseke ridsport.

Mina hästar äter pavo sportfit för att få energi till att orka prestera. Samt Multi vit 15 som är ett perfekt mineraltillskott som innehåller massor med vitaminer och antioxidanter.
Efter hårdare pass eller mellan klasserna på tävlingar är slobber mashen perfekt! Den bidrar till snabbare återhämtning och hästarna älskar den ♡

Likes

Comments

Skriver nästan inte alls om Chica längre. För de finns inte så mycket att skriva om. Hon gör samma saker varje dag, aldrig något annorlunda.
Till en början blev hennes svullnad inte bättre, den var precis som den varit innan. Möjligtvis lite mindre. Men nu efter lite mer än 1 vecka är den nästan helt borta. Syns fortfarande lite på insidan av benet men såå mycket bättre. Är sjukt glad och det ser ljust ut tills återbesöket. Efter den 29:e får jag förhoppningsvis börja sätta igång henne ordentligt igen 😍

Likes

Comments

Denna helgen har verkligen varit min och Nemos helg. Alla 3 rundor kändes bra och stabila.
Första dagen var vi felfria i första klassen och vann andra klassen. Andra dagen 4 fel i omhoppningen och vinst i cupen.

Är nöjd med honom och han ska iväg på tävling igen redan nästa helg. Vi ska debutera LC, 90 cm. Får hoppas han känner sig så redo som jag tycker han är 😉

Likes

Comments

Ikväll hoppade jag Nemo sista gången innan helgen. Han ska tävlas både lördagen och söndagen. Han gav mig en riktigt bra känsla ikväll så de känns lovande inför helgen.
Han är ganska svår att få fram i början av passen men efter en stund blir han mer framåt. Vilket jag inte tycker gör så mycket. Jobbet i början gör att man själv också kommer igång😉
Jag gör mycket övergångar och tempoväxlingar för att väcka han, vilket är a och o. Byter varv, tar olika vägar, ställer ut-ställer in. Försöker hela tiden ändra på saker för att göra jobbet så roligt som möjligt för mina hästar.

Likes

Comments

Jag säljer min samshield shadowmatt med 5 swarowskistenar. Storlek M i skalet och 55 i linern. Går att byta storlek mellan 54-58. Vg-1 märkt, vilket betyder att den får tävlas med även efter årsskiftet. Några repor finns på höger sida, syns på bilden.
2000 kr, vid intresse kontakta mig på instagram DM @anderssonel1na

Likes

Comments

Idag har hon äntligen fått komma ut i sjukhage efter boxvilan ❤

Likes

Comments

Idag har jag äntligen fått Chiquita checkad hos veterinären. Började med en hältutredning trots att hon inte visar någon hälta, men bra att få de kollat ändå. När hon inte visade något röntgades hon för att se om det var något med skelettet, men det såg fint ut. Så vi ultraljudade, men där hittades inte heller några skador.
Han trodde inte det skulle vara några problem för henne att hålla till hoppning, sålänge det inte blir värre såklart. Det finns tydligen många hästar som ser ut som henne och klarar att hoppa.

Hon blev behandlad med 3 olika grejer i benet och fick ett bandage med sig hem och medicin. Nu blir det boxvila, sjukhage, medicin och skritt i 30 min varje dag fram tills återbesöket om 3 veckor.
Min alldeles egna drömhäst, hoppas hoppas hoppas att svullnaden går ner ❤ ❤ ❤

Likes

Comments

Instagram@anderssonelinas