Olycklig kärlek. Tips och pepp.

Hej på er! Hur mår ni??

Jag mår iallafall bra, tror jag. Det finns dock något som kanske tynger ner mig lite. Något som kan tynga ner alla någon gång ibland. Kärlek. Olycklig kärlek.

Usch usch usch. Kärlek är ju det bästa som finns, typ. För när det kommer till olycklig kärlek eller delen där man ska komma över någon kan det vara väldigt, väldigt jobbigt. Jag tänkte faktiskt inte gå in på mitt kärleksliv då jag vill hålla det privat från bloggen. Jag tänkte dock snacka (skriva) lite om just olycklig kärlek och att komma över någon.

Så i detta inlägg kan vi börja med olycklig kärlek (vi tar då tips till att komma över någon i nästa inlägg). Så vi säger att jag (som exempel) blir kär i någon. Jag får VÄRSTA crushen, MEN personen känner inte samma. Jag blir då ledsen - såklart! Vad gör jag då?!? Det är just det. Olycklig kärlek, hur gör man och hur f*n ska man ta sig ur det eller få bort känslorna!?! Jag ska försöka ge lite tips på vad du som är olyckligt kär kan göra.

1. För det första så tycker jag verkligen att du ska försöka prata med personen du gillar och förklara hur du ligger till känslomässigt. Berätta att du gillar den. Grejen är nämligen att det kan kännas rätt så bra att personen vet om det.
2. Om det gick skit med punkt nummer 1. och ditt crush verkligen inte känner samma för dig som du gör för den så känner du såklart att du vill släppa den människan. Då tar du avstånd. Inte för mycket, för det skulle bara vart konstigt om du började dissa din ”crush” helt och hållet, men ta avstånd.
3. För att inte tänka för mycket på personen, sysselsätt dig med saker som att vara med kompisar, kolla någon serie eller film, städa, träna, vad som. Tro mig, det hjälper. Kanske bara för stunden till en början men du kommer att märka skillnad efter ett tag.
4. En grej som jag lätt gör när jag känner att jag inte kan släppa någon är denna ”dåliga” grejen. Jag börjar flörta med andra. Jag vet helt ärligt inte om det är för att jag börjar tappa intresse för att personen inte gillar mig tillbaka eller om det är en typ av ”hämnd”. Helt ärligt så tror jag att det är första alternativet, men det känns ändå skönt att kunna ”visa” (sig själv?) att man kan komma över personen. Men tipset här är iallafall att du ska försöka öppna dina ögon för andra, för du har antagligen bara haft ögon för personen.
5. Detta är en grej som jag ALLTID gör. Det är att lyssna på musik som peppar mig, så att jag kan känna mig stark, det får mig att skita i personen (för stunden såklart men det hjälper).
6. Detta är också något jag gärna gör (förlåt till mina kompisar som fått lyssna på allt haha). Men det är iallafall att prata om det med dina kompisar, eller kanske ditt syskon, en annan familjemedlem eller vem som, någon du kan ”bolla” dina känslor med. Någon du kan få ”feedback” av osv.
7. LÅT DIG SJÄLV KÄNNA VAD DU KÄNNER. Om du är ledsen. Va det. Om du är glad. Va det. Är du arg. Va det. Du tjänar inget på att stänga inne dina känslor. Vi alla är människor och vi alla mår dåligt ibland så låt dig känna vad du känner. Du kommer att må bättre snart.
8. Detta kan vara skönt ibland när du bara vill få ut alla tankar och du inte riktigt har någon du vill prata med just då, skriv ner vad du känner, att skriva ut sina känslor på ett vanligt papper kan vara så skönt. Dessutom kan du ju även riva sönder pappret när du skrivit klart, för att få ut din ilska.
9. Detta är något du ALLTID ska göra, men kan speciellt behövas i lägen som nu, när du känner dig ensam, ledsen och kanske sviken. Ta hand om dig själv. Du kanske vill äta något du gillar, du kanske vill köpa något fint. Du kanske vill ta en lång dusch. Det kan vara vad som, bara du känner att du får ut något bra av det. Du ska inte känna dig dålig på något sätt. Du är bra som du är.
10. Detta får bli sista punkten och det är ang tankarna som kan komma. Alla möjliga tankar. Jag tänker ofta att allting händer av en anledning. Så att personen du vill ha inte vill ha dig tillbaka har en ”anledning”. Typ att det kanske kommer att visa sig att personen inte alls skulle vart bra för dig. Det kanske är så att det väntar någon bättre på dig. Osv. Dessutom är denna personen bara EN. En av flera. Denna personen kanske är viktig för dig nu, men om ett år, inte ens det, om ett halvår kommer personen inte betyda något alls.

Jag hoppas att du fick lite tips om vad du som är olyckligt kär kan göra för att må bättre. Dessutom så vill jag passa på att peppa dig som speciellt är olyckligt kär, men även till dig som allmänt inte mår så bra just nu.

Du är bra som du är. Verkligen. Det finns ingen som dig så du ska ta vara på dig själv och bara för att en person som du har lyckats få känslor för inte gillar dig tillbaka betyder inte det att du är dålig på något sätt. Du duger som du är. Det kommer ALLTID att finnas någon som älskar exakt allt med dig, även det du hatar med dig själv.

Kram<3

Gillar

Kommentarer