Vores morgenrutine for to voksne, tvillinger og hund der skal ud på tur

Der er fart på, og der mange behov der skal tilgodeses.


Den helt store stjerne i det her er Gustav, fleksibel som han, tillader, at jeg både kan nå i bad, går ud med hundi, mens drengene og jeg ligger make-up, jeg ligger den, og de forsøger at komme med deres kreative bud på hvad der ville være bedst for min ansigtsform - jeg er sjældent enig.

Der er mange slags forskellige morgener hjemme hos os, men de kan deles op i to kategorier:

  • Der er dem, som er rolige, hyggelige, fyld med nus og tid
  • Og så er der de travle: enten fortdi vi alle fire har sovet over os og vågner helt forvirret kl. 8, eller dem hvor drengene vågner kl. 5.30 og morgenen starter alt for tidligt - den sidste ender af en eller anden årsag også altid med at blive en af de travle.

I dag var en af de første, en af dem, hvor tiden synes uendelig. Vi hyggede, puttede, lå blot i mørket og værdsatte at denne mandag ikke startede som en af de travle.


De travle derimod opstår oftere. Jeg har en regel, at jeg går ikke ud af døren før jeg elsker det tøj jeg har på. Det kan godt være en udfordring de dage, hvor vi har pylrede babyer der helst hænger på armen, mens jeg begynder at svede efter at jeg har været i bad af bar desperation. Og lad os lige tage den:

Ting der får mig til at svede:

  • Rod, tanken om rod, tanken om at skulle nå at rydde op og synet af rod - til de mødre der læser med, I ved vist godt hvor tit der roder med små børn ...
  • Ikke at kunne skabe et godt sæt tøj der både er sjovt, komfortabelt, fortæller andre at jeg er mærkelig og fortæller mig selv at jeg er mærkelig men i godt print og i gode farver og værst af alt, må det ikke være kedeligt - derfor har jeg sjældent sort på.
  • Tiden, at vide at jeg skal ud af døren og samtidig kunne genmmegå de 20 steps, der er indtil at det bliver en realitet


Og så tænker jeg, hvad skulle jeg nogensinde gøre uden Gustav.

Tilbage til den der morgen, som ved tankens kraft, gør at jeg taster både hurtigere og hårdere på tastaturet. Jeg hader at have travlt. På denne slags morgen vil drengene sikkert heller ikke have noget havregrød. De vil ingenting, bare hænge på vores arme, som nedsætter processen om at komme ud af døren med 100%.


Førhen ville jeg sætte mig ned, helt roligt, med nedtrykte tanker om tid og arbejde og cykeltur, og amme dem. Det gør jeg ikke længere, så nu læser vi en bog eller synger en sang med fagter. Det hjælper, de har bare brug for lidt tid, omsorg og nærvær. Det skal du få, lige meget hvad tiden er.

Tilbage igang, når alle er glade, uld på fra top til tå til de små, prøve havregrød igen, den går stadig ikke, fuck det, de får snacks i vuggestuen og spiser dem i forvejen ud af huset, ned i cyklen, de er glade, jeg kysser og vinker farvel og så er det afsted mod arbejde.


Hav en dejlig mandag. Selv om den er grå er den smuk. jeg husker at smile.


Synes godt om

Kommentarer

IP: 173.208.193.2