Ammestop?

"Hvornår stopper du med at amme?"
Et fint spørgsmål, som jeg får rigtig tit. Mit svar er altid "jeg ved det ikke, men når det ikke giver mening længere er et god bud". Hvad der definerer mening kan være mange ting. Men for første gang i min 17 måneder lange ammerejse, følte jeg i forgårs nat, at nu måtte det godt slutte. Jeg følte mig fanget og klaustrofobisk - ligesom når man bliver rørt eller kradset det samme sted på huden længe. pludselig opstod en følelse af at holde ud, og sådan skal det ikke være, og derfor stopper jeg nu. Jeg har produceret og dedikeret mælk til mine to drenge i 17 måneder, og nu skal vi videre til næste kapitel - lige så naturligt det var at amme mine drenge, ligeså naturligt bliver det nu at stoppe.

Amning var en kamp til at starte med og måneden hvor det ikke endnu fungerede, er stadig i dag den hårdeste del af processen at blive mor. Men vi klarede den og siden har jeg ammet ALLE vegne i fulde 17 måneder. Tak for min krop.


For den interesserede læser kommer her ........ Mit ammeforløb i punktform:

  • Fuldamning: Jeg fuldammede drengene indtil de begyndte at spise rigtig mad.
  • Tilskud til almindelig kost: Mens dregnene gnaskede både broccoli og bøffer i sig, blev de ammet ved behov (mest om natten) men gerne hvis de slog sig i løbet af dagen. Amning her blev fravænnet ved putning, så både jeg og Gustav kan puttes.
  • 2-4 gange i døgnet hver: især i forbindelse med at gå fra to lure til en, vuggestuestart og at jeg er startet på arbejde, har betydet ekstra amninger og det har jeg med glæde givet dem. Selvom vi var holdt op med at natamme, startede jeg i denne forgange periode på at amme dem 2-3 gange hver i løbet af natten. De seneste måneder har jeg ammet drengene, når jeg kommer hjem fra arbejde
  • Og nu er jeg nået til at drengene bliver ammet når jeg kommer ind af døren fra arbejde, som den eneste gang i døgnet. Dette er for at give dem en blød og rar overgang, men især for mit højre bryst som aldrig har spillet efter reglerne i brystmælksteori og alt der følger. Det kører sit eget liv, som altid og overproduktionen kører på fuld hammer som altid.Men allerede nu på anden dagen af drengene-bliver-kun-ammet-en-gang-i-døgnet er spændingen allerede mindre. Det går fremad, og derfor tror jeg på en naturlig tilgang.


Ammestop pille?

Jeg vil gerne nedsætte produktionen og nå til et fuldstændigt ammestop helt naturligt, så derfor trapper vi langsomt ned, og afhængig af min spænding dag til dag, må jeg se, om det kan lade sig gøre at skippe den ene amning jeg har nu, om et par dage.

Det er en spændende sag, jeg arbejder på, det ved jeg godt. Men brystspændinger, knuder og mælkestase er så altomfavnende udfordringer, at pludseligt bliver bryster, mælk og spændinger ens hele verden.

Stay tuned

Synes godt om

Kommentarer

IP: 173.231.62.77