VARFÖR AKTIVISM MOT RASISM FUNGERAR! 
En väldigt god vän till mig fick nyss höra att en manifestation emot rasism som vi båda deltagit på inte skulle förändra så mycket, här är varför denne (den som påstod att den inte fungerade) har fel.

Och för att få ett svar tar vi en titt i vår kära vän historieboken (google på papper). Slår man upp Martin Luther King så får vi reda på var historieboken står i det hela. Va vad det nu MLK gjorde? Han organiserade och demonstrerade med tusentals antirasister i USA för lika behandling för alla människor oavsett hudfärg.

Varför demonstrerade han? Därför att USA hade ÄNNU större problem med särbehandling av alla som inte var vita då än vad dem har nu och MLK ville inte se NÅGON särbehandling baserat på en sån fjantig sak som hur du ser ut!

Du kanske säger att vi måste se lagstiftning istället för aktivism emot en systematiskt rasistisk behandling av våra medmänniskor, och visst, det är iallafall något, MEN rasismen påverkar människor utanför Rosenbad vare sig lagstiftning existerar eller inte. Det som måste ske är att människor blir medvetna om rasismens existens och dess påverkan. För detta krävs debatt och diskussion mellan alla människor, även bland oss dödliga utanför regeringen.

Hur skapar du debatt och diskussion mellan dödliga människor då? Du tar upp kampen emot rasismen, du demonstrerar och du ger ALDRIG upp, för ger du upp så har rasisterna vunnit över dig! Du demonstrerar med dina medmänniskor emot rasismen och ger pressen något att prata om, och snackar inte pressen så får du vara pressen, du har väl ändå FB?

Och om det är lagstiftning du är ute efter så fick han och sin massiva rörelse igenom "Civil rights act" som garanterade icke-vita människor i södern samma rättigheter som vita i södern.

Och visst, det är bättre med någon lagstiftning än ingen lagstiftning, men om du tar en liten snabbkoll på USA idag så ser du ÄN massiva mängder rasism som bara PYR upp ur marken! Varför? Därför att med MLK:s död så försvann väldigt mycket aktivistisk kraft emot rasismen. Det fanns än kvar aktivister som kämpade för att bevara den framgång som rörelsen hade nått och för att komma vidare, men media slutade täcka dessa rörelser och dem lyckades inte dra igång något lika stort som MLK lyckades med och därmed lyckades dem inte påverka debatten lika mycket.

Då kanske du undrar varför jag deltog i en mindre demonstration på landet? Jo, det är nämligen så att rörelsen måste starta igen. När man startar en rörelse så är den först inte så stor, men om man aktivt arbetar med rörelsen så växer den, tillslut är den stor nog att den omsluter så mycket av samhällsdebatten att något måste hända. Ett exempel på detta är Black Lives Matter i USA, en organisation som så många andra börjat smått, men dem har nu växt sig så stora att enorma, ultrakonservativa FOX News har tvingats snacka om dem! Bill O`Reiley blev så rädd att han skulle förlora sin position som rik, vit priviligerad man att han va tvungen att jämföra rörelsen med nazisterna! Han har sagt samma sak om aktiva feminister och HBTQ+ aktivister, så BLM har definitivt något att vara stolt över!

Och den sista frågan: Är det för mycket att begära total likabehandling baserat på hudfärg? Så låt oss ta upp papersgoogle eller riktiga google (eller vad som hälst) så att vi kan dyka tillbaka ner i historien. Vad hittar vi angående att sikta högt och inte nå målet? Vad hade hänt om MLK använde den aktivistiska kraft som han hade byggt upp till att "milt förbättra situationen för icke-vita i USA"? Det visade ju sig att den kraften han hade som fanns i rörelsen var nog för att få en 16-Åring att ta upp denna rörelse i en FB-Status år 2015, ca 50 år efter rörelsens existens! Hade dem bara siktat på mild förbättring hade dem aldrig romatiserats så mycket och då hade antirasisterna idag idag inte haft lika mycket inspiration till att nå målet nu! Man kanske inte når det stora målet direkt men det är bättre att folk jobbar för att uppnå det stora målet och har inspiration till att fortsätta våga än att vi nöjer oss med att ha nått halvvägs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag är jag skitsur! Baserat på titeln på detta inlägget förstår ni nog vad det handlar om...

Människor dör varje dag för att få sina mänskliga rättigheter uppfyllda, Människor seglar varje dag över medelhavet i små gummibåtar bara för att dem vill leva ett drägligt liv. På vägen drunknar många och om dem väl når fram så möts alltför många av dessa modiga människor av problem baserat på att vi har en idiotisk tro på att ett sträck på en karta, en så kallad gräns, har mer värde än en människa. Tar dessa frihetssökare vägen genom Turkiet och Ungern så möts dem av vakter som märker deras kroppar med pennor som om dem vore djur och strandningar!

Om dessa individer med drömmar och ambitioner trots allt tar sig till landmassan som är utmärkt av lite mera sträck på en karta som har fått namnet "Sverige" så möter dem fåntrattar som faktiskt jämför dem med djur! Dem har kommit runt alla barrikader som är där för att se till att dem inte kommer hit och när dem väl lyckas belönas dem med rasism, nedtryckningar och sparkar. Dem belönas med politikernas sparkar, kapitalisternas sparkar och värst av allt: det lurade folkets sparkar! För det lurade folket har lärt sig att om man vill förändra och förbättra så ska man sparka neråt! Man ska sparka på människor bara för att dem inte tror på samma gud som en själv, man ska sparka på dem som får jobb, man ska sparka på dem arbetslösa och på dem med "fel" hudfärg! 

Samtidigt som dessa idioter sparkar på dem små så gör dem ännu större vinst. Att väldigt få människor har 40%-99% av världens rikedomar i sin plånbok pratas det inte så mycket om. Dem tjänar på flyktingkatastrofen och dem tjänar på att det lurade folket sparkar neråt, för om både det lurade folket och flyktingarna skulle sparka UPPÅT så kommer den förenade mänskligheten att ha makten till att tvinga dem att gräva sina egna gravar, fast det behöver vi inte tvinga dem till, för dem har redan grävt den djupast tänkbara graven åt sig själva, det ända den förenade mänskligheten behöver göra är att putta dem över kanten! 

Likes

Comments

Hej, när jag började skriva på den här bloggen tänkte jag skriva om hur man organiserar ett anarkistiskt samhälle. Jag känner att om jag ska sitta och kritisera staten och kapitalet så borde jag ge ett alternativ till detta kaoset vi lever i, men idag kom jag hem sent och jag börjar bli förkyld så jag har ingen lust att skriva om detta ämne eftersom det är vääääääldigt komplicerat, så jag kommer helt enkelt bara att länka över er till Libertarian Socialist Rants videoserie i fyra delar som handlar om anarkismen och hur ett anarkistiskt samhälle organiseras. Tack för mig!

Avsnitt 1: https://www.youtube.com/watch?v=WIvn8qjyrzk

Avsnitt 2: https://www.youtube.com/watch?v=qiq-PREk2IE

Avsnitt 3: https://www.youtube.com/watch?v=4XEosCE5hRE

Avsnitt 4: https://www.youtube.com/watch?v=Pj_uUkA0pPE

För övrigt så gör LSR väldigt bra videos om anarkism och jag rekommenderar att du kanske tar en titt :)

Likes

Comments

​Så idag är det Overshoot Day. Idag har vi spenderat våran årsranson av resurser. Tänk på det. Vi är ju bara i Augusti och vi har redan sprängt jordens plånbok! 

Det faktum att vi har nått Overshoot Day redan i augusti borde tyda på att vi verkligen inte är effektiva med våra resurser och det är helt sant. Vad är det som drar ner våran resurseffektivitet då? Jag är helt övertygad att det har att göra med dagens accepterade ekonomiska system: Kapitalismen. Jag ska nu ge dig ett scenario som bevisar min lilla tes:

Person X går till klädaffären för att köpa en tröja. Tröjan X köper kostar 100 kr och är sydd i Bangladesh. X passar också på att köpa flera billiga klädesplagg bara för att det är senaste modet och väldigt billigt. X blev alltså påverkad av affärens reklam på ett sätt som affären tjänade på. Nästan alla dessa plagg är tillverkade väldigt långt borta typ Bangladesh och därför ska vi fokusera på 100: krs t-shirten. 

Tröjan är tillverkad av bomull från typ Indien och ihopsyd i Bangladesh. Att tillverka bomull är en väldigt kostsam process, för moder jord. Men för dem som äger plantagen så är det inte så påfrestande för deras plånböcker då dem inte behöver oroa sig för vad det är för gifter dem lämnar i marken. Dem skulle troligtvis varit lite mer oroliga för vad dem lägger i marken om dem faktiskt bodde i närheten av plantagen men nu är det så att dem bor i Monaco. Gifterna förorenar både grundvattnet och det vattnet som användes vid tillverkningen av bomullen. 

Bomullen ska sedan bli en tröja. Detta sker då i en fabrik i Bangladesh där lönerna är låga, speciellt för barn, och diverse miljö och arbetsskyddslagar inte finns. Dem många företag som är med i produktionen tjänar på det här. Men inom företagen delas vinsterna inte upp lika, troligtvis får aktieägarna och dem feta cheferna den största delen av pajen men arbetarna får mycket mindre. Moder Jord får absorbera dem många gifter som används vid färgningen av tyget. Sen så får vi också lägga till transporternas föroreningar.

Väl hemma inom dem överskattade gränserna som utgör vad som kallas för Sverige använder X knappt dem många plagg X köpte bara för att affären ville ha mer pengar. Tröjan X köpte var troligtvis tillverkad för att gå sönder snabbt och då måste X köpa en ny och så börjar det hela om. Tänk nu detta ohållbara kretslopp fast gånger varenda person i Västvärlden. Varför blev det så här? Varken arbetarna eller Moder Jord mår ju bra av det här! Det har att göra med några enkla mekanismer inom det system vi idag kallar för kapitalismen. 

Företagen tävlar om vem som har billigast varor. Alltså vill företagen slippa en massa krånglig lagstiftning om miljö och arbetsskydd och det är här kapitalismen visar sin sanna sida: Någon kommer alltid att lida. Antingen är det någon här eller där. Ibland är det både och. Den framtida generationen kommer iallafall att få lida. 

Jag skäms över att människor har blivit hjärntvättade att följa det systemet som snabbare driver oss till döden. Jag skäms över hur människor har köpt systemet som går ut på girighet, så mycket girighet att det kanske kommer att förstöra vårat enda hem. Jag vet inte vad mer jag ska säga, jag och mina vänner kommer att bo på denna jord när det går utför. Jag är seriöst deprimerad...

Likes

Comments

Idag så tänker jag väldigt mycket på vad som hände i början av sommaren. Högsta domstolen i USA bestämde sig för att homosexuella skulle få gifta sig. Jag är glad att det äntligen hände men varför tog det så lång tid? Varför kritiserar ingen det faktum att det tog väldigt lång tid att legalisera något som borde aldrig skulle ha varit olagligt?

Nu kanske du som läsare tror att Sverige var så mycket snabbare på den här fronten, men homosexuellt äktenskap legaliserades inte för ens 2009! Det tog oss enda fram tills 1979 för att inse att kärlek inte är en sjukdom vare sig det handlar om ett samkönat par eller inte!

Idag så ser vi en värld där reaktionära ideal växer sig starkare. Förra året växte sig ett parti med rötter i fascismen så starka att Sveriges andre vice talman blev Björn Söder. Björn Söder hade ett tal några månader senare där han bland annat sa att man inte kan vara Jude och Svensk på samma gång. Björn Söders tal hamnade på plats nummer sex på listan om årets mest anti-semitiska händelser. 

I Sverige år 2015 finns det många som tror att vi kan lösa tiggeriproblemet genom att helt enkelt förbjuda tiggeri. Men det är ju ingen lösning på det egentliga problemet. Problemet är att våra ledare är så jävla inkapabla att fixa en lösning till fattigdomsproblemet! Det som behövs är att vi tar hand om dem ibland oss som har det svårt och se till att dem får tak över huvudet, mat i magen och ett jobb. Fast det kommer väl ändå inte att ske i detta system... men det får man ju inte säga i detta skitlandet utan att bli kallad jävla PK marxist-stallinist-hitler-lenninist! 

Om du inte vill bli kallad allt hemskt i dagens värld måste du sparka neråt. Du måste sparka på invandrarna, du måste sparka på tiggarna och alla fattiga. Du måste sparka på minoriteterna som över allt på vår fina jord löper högre risk att arresteras bara för att dem har blivit så stereotypiserade i dagens media. Du får inte säga att du bryr dig om miljön och dem framtida generationerna för då är du oekonomisk. Detta är inte år 2015. År 2015 kommer inte att inträffa tills den dag då vi har skapat en värld där alla respekteras för den dem är och inte blir kränkta för vad dem inte kan rå för. År 2015 får vänta tills den dag vi lever i solidaritet med den framtida generationen, naturen, och alla människor! Tack för mig leverpastej!

Likes

Comments

Om ni läste mitt förra inlägg så vet ni att frihet och jämställdhet går hand i hand. Detta gäller ju självklart lika mycket mellan könen som mellan bossen och arbetarna. I dagsläget har vi en massa smått medeltida sociala normer som först och främst delar upp mänskligheten i två kön: männen och kvinnorna. När en människa föds så får hen ett kön tilldelat till sig vilket sedan bestämmer hur hen uppfostras, vilka skönhetsideal hen bör följa, och vad hen ska jobba med när hen blir vuxen. En väldigt stor sak som utesluts ur dessa normer är möjligheten att vissa människor varken är en man eller en kvinna så det kan kännas väldigt skämmigt att inse att man inte passar in i någon av dessa maler för vad en människa är. Även om du anser dig tillhöra något av dem två könen du kan välja mellan så har samhället satt upp en hel hög med normer du måste följa för att få räknas som en del av dessa grupper. Jag pratar självklart om patriakatet! Nu kanske du undrar om vi verkligen behöver feminism för att skapa ett jämställt samhälle. Det är ju klart, namnet antyder ju på att bara kvinnor skulle tjäna på feminismen. BULLSHIT! Att tro att feminismen bara är till för kvinnor baserat på namnet är som att tro att Nordkorea är en demokratisk republik baserat på namnet! Det här brukar oftast "Equalister" säga bara för att underhugga den feministiska rörelsen! Att tro att Equalism är ett alternativ till feminismen är bara dumt. Så fort feminister säger något om t.ex våldtäkter och hur det k0mmer sig att icke-män löper en högre risk för våldtäkt så kommer equalisterna och klagar på att feminister inte vill stoppa dem våldtäkter och våldsbrott som begås mot män! Men såklart vill vi stoppa alla våldtäkter! Så klart vill vi stoppa all misshandel! Sen så kommer det typiska anti-feministiska argumentet: Sluta klaga över i-landsproblem! Tänk på kvinnorna och icke-männen i Saudi som inte får köra bil! Men detta är endast en fågelskrämma! Så klart tycker feminister inte om vad som händer i Saudi! Så klart vill vi att alla människor ska få en utbildning, flickorna i tredje världen inräknat! Men bara för att vi vill att alla ska få en utbildning så betyder det inte att vi har problem med jämställdhet i västvärlden som vi måste ta hand om! Den feministiska rörelsen är den enda seriösa jämställdhetsrörelsen och då borde alla riktiga anarkister kalla sig för feminister, för kom ihåg: JÄMSTÄLLDHET BEHÖVER FRIHET OCH FRIHET BEHÖVER JÄMSTÄLLDHET!

Likes

Comments

Många tror att Anarkism betyder laglöshet och kaos. Men så är det inte. Ordet "Anarki" kommer från grekiskans "Anarchia" som betyder utan ledare, inte utan lagar. Anarkister är frihetssökare och vill därför göra sig av med all onödig hierarki då man behöver jämställdhet för att uppnå frihet och i ett hierarkiskt finns det inte så mycket jämställdhet. Varför behöver man jämställdhet för att uppnå frihet då? Som exempel på detta tar vi en hierarkisk relation mellan två personer, person A och person B. Person A har makt över Person B. Person B får inte bestämma ett dyft över sig själv utan måste alltid fråga om lov från person A när denne ska t.ex gå och handla. Jag vet att denna formen av hierarki är lite extremare än vad vi har i verkligheten men jag tror att ni fattar. Person B är inte fri. Person B måste alltid lyda under Person A. Men om ställer dem jämnt så har ju Person A ingen makt över person B och person B har igen makt över person A. Dem är fria nu, tack vare lite jämställdhet. Vad finns det för former av onödig hierarki som vi bör göra oss av med? Staten och Kapitalet är mitt svar! Varför behöver vi göra oss av med Staten och Kapitalet? Därför att det är knäppt att äga en massa fabriker som du inte arbetar i men ändå får ägaren största delen av inkomsten. Det är knäppt att pengar är en så stor käpp i hjulet för våran frihet, så stor att 800 miljoner människor måste svälta bara för att dem inte har råd med mat! 2% Av jordens befolkning äger mer än hälften av jordens förmögenheter samtidigt som hälften av jordens befolkning delar på 1% av jordens rikedomar! Och då är detta ändå "snälla" siffror! Här har ni källan: http://www.svd.se/2-procent-ager-mer-an-halften . Men det värsta av allt är hur dem rika använder staten! Ständigt försöker dem pusha för skadliga frihandelsavtal, försvagade arbetsskyddslagar och miljöskyddslagar och för att privatisera välfärden! Här har ni en debattartikel om hur den svenska staten håller på att bli korrumperad: http://www.dn.se/debatt/oanstandigt-av-reinfeldt-halla-partibidragen-hemliga/ . Det är inte ens så illa med pengar i staten här i Sverige som det är i USA men det är ändå rätt så illa. Här har ni en känd Youtube-kanal vid namn The Young Turks. Jag håller inte med dom om allt men dem har rätt när det gäller pengarnas influens på statenhttps://www.youtube.com/channel/UC1yBKRuGpC1tSM73A0ZjYjQ . Då Statsmakt korrumperar människor och kapitalismen svälter människor så anser jag att vi måste byta till ett nytt system. Ett system där dem som jobbar på bageriet bestämmer över bageriet. Ett system där alla samlas i högt decentraliserade kommuner och tar beslut genom direkt concensus-demokrati, men mer om det senare!

Likes

Comments