Sweet home Alabama

Emilia börjar bli väääldigt trött i huvudet efter att ha pluggat på en massa gamla tentafrågor idag. Jag har kommit igenom mer än 50 sidor av gamla tentafrågor och har nu markerat några få som jag vill titta på en extra gång imorgonbitti innan tentan. Denna kursen har jag faktiskt lyckats plugga riktigt bra och så länge jag inte har sjukt otur med frågorna imorgon eller får total blackout så ska det nog gå fint. Det är ju på något sätt lite kul att skriva tenta också. Adrenalinet pumpar och när den är godkänd känner jag att jag är ett steg närmre drömyrket.

Förutom att plugga hann jag med en sväng på Willys också för jag kände att ett avbrott med lite frisk luft kunde va bra för mig. I alla tankar på plugg blev jag dock bedrövad över dagens nyheter från Alabama. Det är rent ut sagt förjävligt att det ska få va såhär 2019 och jag ska inte skriva alla mina tankar om detta för då blir inlägget en roman, men jag kände att jag inte kunde låta det bara rinna obemärkt förbi. Några ynka kvinnor var med i bestämmelsen, men majoriteten var vita medelåldersmän som tar beslutet att kvinnor inte ska få bestämma fritt över sina egna kroppar 2019!!!! Jag försöker va källkritisk i allt jag läser om situationen, men många känslor svämmar över ändå. Vi är så långt ifrån jämställda i samhället och jag önskar att folk kunde se det mer.

Nej nu får jag sluta elda upp mig, men jag bar i alla fall min kaxigaste tisha idag i ren protest och tänker på hur jag förhoppningsvis i framtiden kan hjälpa kvinnor genom mitt yrke. Just nu behöver jag i alla fall ta en dusch och sen tänker jag se Eurovision. Tentan börjar så sent imorgon att det lyckligtvis inte gör så mycket om jag stannar uppe sent.

Ha det fint! 😘

Gillar