Denna dag kommer många minnas, tänka tillbaka på, fälla tårar för, ha en tyst minut för och berätta vidare till andra om.

Denna dag är nu historia och inget vi kan ta tillbaka. Fem Liv som för några dagar sedan existerade och spelade roll finns inte längre här utan är någon helt annanstans. De liven är bara försvunna..överkörda.. och bara borta.

180 sekunder förändrade så många människors liv i fredags. 180 sekunder som jag alltid kommer hata.

I fredags befann jag mig på Drottninggatan 14.53 med min bästavän. Jag gick längst Stockholms största shoppinggata med Quennie för att gå till butiken beyond retro. Jag mötte Quennie i slussen vid 14 tiden och åkta till Odenplan först. Jag behövde hämta ut ett smycke som min systers son Ossian skulle få i doppresent på lördagen. Jag kunde inte vara med på dopet eftersom att jag hade en stortrend tävling i skolan på lördagen. Jag tyckte det var så synd att det var två viktiga tillfällen för mig att vara på under samma tid på dagen, men jag hade bestämt mig för att gå på tävlingen i skolan.

När vi hämtat ut smycken så gick vi till tunnelbanan direkt för att åka mot stan. VI missade första tunnelbanan, men det var bara att vänta på nästa som skulle komma 3 minuter senare.

Sedan vandrade vi upp mot Åhlens på Drottninggatan och gick längst gatan. Väl när vi passerade butiken Indiska så stannade jag upp.

-"Quennie vad tror du om de där blommorna i skyltfönstret? Tror du jag kan köpa dom och ha på min modell imorgon på tävlingen?"

Quennie stannade upp och studerade blommorna i fönstret för att ge svar på min fråga.

-"Hmm, jaaa men inte säker på om du får köpa dom"

-"Men vet du vad vi gör, vi går först till beyond retro och kollar utbudet sen går vi tillbaka hit och köper om jag inte hittar något annat".

Denna konversation vi hade utanför butiken "indiska" har jag tänkt på under dessa dagar som gått nu, för detta samtal var så avgörande för att vi finns idag. Detta samtal pågick under ca 1 minut vid skyltfönstret och var anledningen till att vi inte befann oss 1 minut längre fram på Drottninggatan när bilen träde fram.

VI började gå igen. Helt plötsligt hörs en hög smäll. Det var ingen smäll som någon av oss reagerade på egentligen, det lät som att en last från en bil föll bara. Efter några sekunder (3 sek kanske) så kommer samma smäll igen.

Efter detta är det som att allt bara förvandlas till en mardröm Jag ser något stort svart fordon som slingrar sig på gatan som en orm och välter saker. Jag ser hur människor springer och skriker åt alla håll och kanter. Allt är förändrat.

Jag hör Quennie skrika "Nej nej nej Anna Nej nej nej" i panik. Ser hur Quennie springer och gråter. Jag hinner inte tänka utan vet bara att jag skyddar mitt huvud oh springer in i den närmaste butiken "Pandora". När både jag och Quennie tänker tillbaka på detta avgörande ögonblicket när vi kom in i butiken så kan vi inte minnas hur exakt vi kom in, om det var samtidigt eller ifall jag var kvar ute vid gatan längre. Det är så oklart. Jag minns bara att det första jag gör är att sätta mig bakom den första smyckespelaren närmast fönstret för att "ta skydd". Då ser jag hur fordonet passerar förbi gatan i en sån fruktansvärd hastighet. Min kropp vibrerar av oljudet och gör mig så rädd.

Quennie har tagit skydd bakom kassan längre in i butiken. Jag springer till henne sen och sätter mig där också. Hon gråter, skakar och har panik. Vid detta lag har jag inte fattat vad som hänt, jag har inte fått upp någon puls, jag har inte fått något adrenalin, jag har inte väkt några känslor, utan jag är bara så lugn. Det ända jag känner och hör i mitt huvud är "Fan fan fan ta mig härifrån, nu dör vi, fan fan fan.

Jag hör mig själv säga "Det är lugnt okej, det är lugnt tror inte det är någon fara. Sluta det är lugnt"

Jag känner mig lugn liksom, men samtidigt så övergiven, så utsatt, så nedvärderad och på en sån fel och otrygg plats.

Jag får kontakt med en ung tjej som jobbar i butiken och säger med lugn röst "Du måste öppna dörren till kontoret.

Hennes svar är att hon inte kan öppna till oss där. Jag hör mig själv upprepa allt igen och säga att hon måste öppna dörren, det kanske är terrorister som kommer oh skjuter oss fattar du inte det eller?! Ser in i hennes ögon som fylls med tårar och oro.

Tror nu i efterhand att hon var mycket chockad och inte kunde tänka klart.. Hon tyckte att butikens säkerhet gick i första hand vilket var så idiotiskt vid detta akuttillfälle. Blev så arg och ledsen när jag satt där men vågade inte brusa upp mig för kändes som att det redan fanns så mycket panik i luften.

När vi satt bakom kassan och väntade på vad som skulle hända hör vi att butiken fyllt med nya människor och skrik. Vid dessa sekunder höll jag på att tappa andan. Då trodde jag att det kom in terrorister som sköt. Då hörde jag bara mig själv igen och återigen "fan fan fan, ta mig härifrån, vill inte vara här, jag r inte här, det är en mardröm". Det var så fruktansvärt och så sjukt.

Kommer ihåg min känsla av att leva i en mardröm, i en sån rädsla och övergivenskap. Kände att mitt liv var i terroristernas händer och att vad som helst kan händ nu. Kändes så förnedrande att känna noll kontroll över sitt liv. Allt var så onaturligt och hemskt.

I denna butik blev vi sittandes, väntandes, frågandes i över 2 timmar tills polisen släpper ut oss. Jag och Quennie promenerade sedan till Henriksdal och blev hämtade där och åkte hem.

Nu i efterhand när man fått se och fått reda på vad som hände så känns det så sjukt. Jag kan inte fatta att det dog folk på Drottninggatan i fredags. Det är en sån sorg att detta har hänt. Kan inte och vill inte ta in att folk fick sätta hela sitt värdefulla liv för detta. För denna äckliga bil och förare.

Vill hylla poilserna och alla hjältar som var så fantastiska. Det var så skönt när man såg dom. Så jävla skönt. Ni var helt underbara. ÄLskar er.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fotodagen i måndags gick grymt bra! Min modell Alexander gjorde ett toppenjobb verkligen. TAAACk!
Temat var trend vilket innebar att man fick göra vad man ville. Jag var sugen på att köra på fantasy och tecknat. Tycker det är så ballt, speciellt på killar som har hårdare drag.
Det hela slutade bra och jag är mer än nöjd. 🙏🏼

Likes

Comments

Idag kom Quennie till skolan och fick en daglig sminkning och kvällssminkning. Temat var asiat så var mer en glad att min fina Quennie kom och var modell hos mig. Tack älskling!!
När man gör en asiatisk sminkning är det bra att tänka tydlig globlinje och matt ögonskuggsfärger. Detta gör stor skillnad när man sminkar asiater.

Älskar att sminka människor som Quennie som inte brukar sminka sig mycket (aldrig på ögonen) för då ser det så annorlunda ut.
Tvingade självklart på henne lite fransar. Mjaraa jag som bestämmer här o så. Vad tycker ni?

Nu ska jsg sova , dax att låta fredagen smyga sig på. NICE. Natti

Likes

Comments

1. Börja med att bena in ett V på huvudet och tupera håret runt om kraftigt

2. Borsta sedan på ytan av håret tills det inte är frissigt

3. Ta hår från ena sidan av håret in mot mitten och fäst håret med nålar ganska tight.

4. Ta sedan andra ändan av håret och snurra in den mot mitten och fäst med nålar. Här är det viktigt att den undre delen av sidan kommer upp och bakas in i uppsättningen.
((Tog aldrig bild på detta steg)

5. Tupera resterande hår (V-et) som var på huvudet och kamma det fint.

6 Snurra in håret så att den smälter in fint med svinryggen.

7. Sådäääär ja! Nu kan man fixa till (om det finns) frissiga strån och spraya och fixa. Nu kan man även sätta dit detaljer och smycken.

Likes

Comments

I helgen firade vi Emelie som fyllt år för några veckor sedan. Vi valde att bjuda ut vår bae och köra en rejäl utgång för att fira henne.

Vi hade en sån loco utgång. Så mycket skratt, diskussioner, historier, dans, drinkar och skitsnack. Det var värt min Hangover dagen efter alla dar i veckan. 

Vi hade middag på Nosh and chow och det är ett grymt mysigt ställe för middag. Vi blev sittandes i flera timmar och kvällen kunde inte börja bättre för oss.


Denise, Emelie, Emma, Emma & Quennie. Ni är kärlek för mig och familj Tack för i helgen och alla våra andra stunder vi har med varandra

Likes

Comments

Hej underbara ni!

Vilken dag! Dagen har varit fullspäckad med aktiviteter i skolan och utanför skolan.
Var i skolan 9.00 idag och började sminka min modell inför fotograferingen.
Tjejen som kom hette Johanna och var otroligt duktig. Vi hade tema dramatisk sminkning idag vilket betydde att ja skulle göra en smokey eller svart "vingsminkning". Jag valde att göra en smokey med lila nyanser i och dramatiska lila läppar.
Min modell klädde looken hur bra som helst och fotografen var också jätte duktig. Detta resulterade i många bra bilder så jag känner mig mer än glad.

På eftermiddagen gick några av oss tjejer i klassen ut och åt middag. Så mycket mer än trevligt måste jag säga.
Mina klasskompisar är så inspirerande för mig och så karaktärsstarka. Alla är speciella på sina sätt och jag blir så lycklig av att umgås med alla dessa personligheter.

Ska snart hoppa i säng nu, är död verkligen. Imorgon väntas trots allt en ny dag och jobb efter det!!

Likes

Comments

I torsdags hade vi projektarbete i skolan. Uppgiften gick ut på att sälja in en produkt och hitta en röd tråd genom sminkningen, kläderna, färgerna, håret osv i ett collage. Produkten skulle vara något som man kan hålla och något som existerar. Man kunde tex inte sälja färgen blå eller årstider eller så.

Jag bestämde mig för att sälja jordgubbar. Varför jag kom fram till det var för att jag älskar jordgubbar. Dom får mig att må bra och det finns så mycket bra egenskaper i det lilla bäret som alla borde vara mer medvetna om.

Inte nog med att det skriker midsommar,strandhäng, rosémys, goda sallader och långa varma kvällar med filtar och ljus med sin bästavän så har jag 4 andra anledningar till att köpa dem.

1. Jordgubbar innehåller fibrer som mättar vilket innebär att du behåller din vikt genom att äta en portion jordgubbar (instället för att inte äta det).

2. Halten av nyttiga antioxidanter i jordgubbar är 5-10 gånger högre än i t.ex. äpple och de kan minska kolesterolets skadliga effekter på blodkärlen.

3. Du får i dig all C-vitamin du behöver.

4. Du får mindre rynkor! Jordgubbar skyddar huden mot skador från UV-strålning vilket i sin tur minskar bildningen av rynkor.Samt att Kraften av C-vitamin i jordgubbar bidrar till att förbättra hudens elasticitet och motståndskraft. Eftersom vi förlorar kollagen när vi åldras, kan sånt som innehåller C-vitamin leda till friskare och yngre hy.

Maria kom till min skola och var min modell för dagen. Vi började redan kl 09.00. VI skulle fixa en helhet där vi hade passande kläder till modellen, accesoarer om man ville, en passande frisyr och en sminkning såklart.

Maria gjorde ett strålande jobb med mig och jag är så glad över att hon kom. Hon blev en riktig sötnos och hon utstrålade verkligen en riktigt saftig sommarjordgubbe! Mitt tema syntes och jag kände mig nöjd.

Likes

Comments

Gissa om jag är överlycklig över Air brush utbildningen I lördags. Denna utbildning finns att gå via skolan för de som valt att lägga till det i kursen och utveckla sig bredare inom Make up. Självklart har jag valt att lära mig detta för det är så kul och nice att jobba med. Man sparar både tid på detta och resultaten blir så jäkla bra!

Ni undrar nog några av er vad Air brush är. Jo, Air brush är som ett "luftvapen" som man blåser smink med i olika typer av färger, kan man säga. Det är en metod för att sminka fast med ett sjukt snabbt och smidigt sätt att arbeta på. Man sprayar alltså foundation som smink, samt ögonbrym (med hjälp utav mallar), ögonskugga, highlighter, contouring och eyeliner om man vill. Resultatet blir så naturligt och vackert. Det lägger sig så fint i ansiktet och allt blendas så naturligt. Det ser liksom inte ut som smink utan som en effekt som bara är fin.

Air brush kan man även göra spraytan med om man vill, det är exakt samma metod som spraytanning, Eller varför inte spraya håret helt rosa med en färg kanske? eller spraya utväxten i håret om man vill se hur det kommer se ut? Med Air brushen kan man även göra kroppskonst såklart. Man kan spraya vart man vill, hur man vill. Det finns inga gränser. Jag är så taggad på att börja jobba med dessa i skolan, hemma, på mig själv, och på alla er som vill ha.

Fake tatueringar är också enkelt att få till. Detta håller på kroppen i 24 h, (om du inte använder sminkbortagning och sköljer bort det dvs) SÅ inför bal, inför maskerad, fester, uppträdanden, kalas, fotograferingingar, musikvideos, konstutstälningar, bröllop YOU NAME IT så kommer denna lilla färgpistolen till en sån sjukt bra användning och ger otroliga resultat!!

Likes

Comments

Gårdagen var mycket lärorik och lyckad i skolan. Jag hade en lång dag. Började vid 09.00 och åkte hem vid 19.00. Mycket som skulle göras och mycket att lära sig!
Igår hade jag även Angela och hennes mamma på skolan. Vi hade mörkhyad på schemat så det var så azum att dom kunde ställa upp!

Det är så roligt att sminka mörkhyade människor. Man kan verkligen leka med alla färger. Ljusa, mörka, starka, svaga, glittriga, matta osv och allt syns starkare!

Jag bestämde mig för att göra lite mer bryn på angela igår för att visa henne hur hon kan göra en form och hur hon ska tänka för att det ska se bra och naturligt ut i hennes ansikte. Därav kommer ni se på bilderna att det finns mycket hår utanför brynskuggningen. Ville inte noppa bort utan att hon funderat eller så.

En sak som jag reagerade på igår var att Angela berättade om hur litet utbud det finns i butiker för mörkhyade. På kicks finns ingen anledning att gå in till.. utan det kan finnas lite på sephora. Detta gör mig så irriterad. Och om det nu inte finns exakt samma färger så måste väl personalen i butikerna kunna visa hur man kan blanda ihop med andra färger så att det blir bra? Detta är återigen ett bevis på att Sverige inte kommit långt inom denna bransch ännu. Sephora kom till Sverige för vadå? 5 år sen eller? Aja.

Här är sötnosen! Ögonskuggorna var super fina på henne. Hon borde investera i mer starka och färgglada skuggor!!! Det bär du upp det på dina svarta mandel ögon girl 😍


Likes

Comments