Idag vaknade jag kl 9 och har sovit 9 h. Nu är jag i fas med aussie tid!

Idag åkte vi till Middleton Beach. Stranden låg 1h från Stirling (där vi bor). Vyerna från bilen var vacker, ibland superkullig, ibland super platt. I Middleton hyrde vi surfingbräda och våtdräkt. När vi kom till stranden gick Max igenom hur man surfar. Första gången lyckades jag perfekt, jag lyckades fånga vågen och komma upp på knä. Efter det gick det inte lika bra. Det är riktigt svårt att fånga vågen så den drar med dig och inte bara flyta upp över den så vågen liksom går under en. Simon sa till Sarah när vi var där ute, “i don't want to sound like one of the surfer guys. But I can feel the wave”. Roligt nog så är det sant.

Till lunch for Max och Jess(Max flickvän) till ett bageri och köpte lunch. Jag fick en croissant med ost och skinka på. Amanda godkänner. :)

Efter lunch orkade jag inte surfa mer då de tog mycket på krafterna. Man kunde riktigt känna hur vattnet åkte in och ut med vågorna. Jag gick efter stranden fotade Sarah och Simon som var ute och surfade. Han lyckades aldrig komma upp ståendes. Vår teori är för att han är för lång.  Han är typ 193 cm lång. Jag lyckades stå för en sekund innan jag tappade balansen.😎

När vi kom hem åt vi middag. Det var “snapper” fisk vilket jag inte vet vad de är på svenska och lammbitar som av misstag blivit kol bitar med potatis. Efter middagen spelade de ett kortspel som hette Pounce som var typ som hets. De hade 4 kort på bordet och istället för en 10 hög var de en hög med 13 kort. De sa i början: de är nog bäst om ni bara sitter och tittar på en gåbg först. Haha! Jag vann andra omgången och första omgången var jag nära.

Jag fick även en fantastiskt underbar bränna. Brände mig på händerna, fötterna, ena axeln och halsen samt högra örat. Se bilder där nere hur fin den är. :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag vaknade jag kl 6. Före lunch åkte vi till Botanic Garden och gick runt där i parken ett tag. Sedan åkte vi hem snabbt för att äta lunch. Till lunch åt vi wraps med rester. Gott.

Sedan for vi till Cleland wildlife park. Där såg vi Dingos, ormar, bush råttor* och mer. Vi fick även klappa en koala och mata och klappa kängurus! Det var de bästa på dan!!!

På kvällen sen jobbade Sarah och jag och Simon höll henne sällskap halv springandes in till stirling till mat affären köpte sour patch (godis) och choklad med honey comb i. Yummie in my tummie😁😁😁

När jag sen kom hem satte jag mig på soffan med jackan fortfarande knuten runt min midja. Jag somnade. När jag vaknade satt de andra och åt. Till middag var det pumpasoppa och smuligt bröd. Det var ganska gott för att vara soppa som jag vanligtvis inte är så förtjust i. Efter middagen kom Katys kompis Joyce över och vi spelade Catan. Det var svårt efter som att det var min första gång jag spelar det och dessutom så förklarar de på engelska. Ibland hänger jag inte riktigt med eftersom att de pratar ganska snabbt och trycker ihop alla ord och glömmer liksom mellanslagen när de pratar.

När jag sen gick och la mig tog jag ut chokladen ur jackfickan. Halva chokladkakan var mosad för jag sovit på den nät jag somnade på soffan.

*antagligen felstavat

Likes

Comments

Jag vaknade 03.30 och var pigg som en mört. Jag skrev med min familj och lite annat folk i Sverige. 05.30 övertalade min käre bror mig att försöka somna om(starka misstankar att mamma eller pappa låg bakom det). Jag lyckades somna om och 10.30 väckte Sarah mig. Vi åt frukost och tog oss in till stan. Idag var solen framme och stekte. Det var typ 28°. Jag skaffade ett abonnemang till min mobil och hittade tillslut ett par bra shorts. Till lunch åt vi mexikansk mat, jag åt en burrito (Amanda godkänner och rekommenderar). Vi köpte glass och strosade runt lite i stan. Tog en bild vid Adelaides “märke” som är två spegelbollar typ på varandra. När vi kom hem satte vi oss i solen och bara pratade och tog det lungt. Jag såg regnbågslori (?) och hörde en massor konstiga ljud från fåglar och djur.

17.15 hade Sarah taekwondo träning. Jag följde med för att titta på och se hur de tränar. När vi sedan gick hem fick jag se på ganska när håll en kakadua. Promenaden var bara 10 min och enligt mig fin. När vi kom hem fick vi hamburgare till middag och vi fick även smaka kängrukött. De smaka typ som vanligt kött bara.. idag avslutade vi dagen på samma sätt som igår.  Med att titta på de billiga bröllops programmet.

Likes

Comments

Denna flygning fick jag iallafall 3 timmars sömn. När vi sen var på väg att landa var jag så exalterad!

Just när jag klivit av planet så insåg jag att jag glömde pass, boardingkort och immigration pappret i stolen framför mig. Gränspolisen stod där som en välkomst komite och en av dem följde mig in för att hämta det för jag fick inte gå på själv och hämta.

Min väska kom fram oskadad och kontrollen av mat och så gick bra. Alla är supertrevliga.

Sarah stod och väntade glatt på mig utanför. Skönt att vara framme och träffa henne igen, har saknat henne. De bor i ett stort, fint, svalt hus. Åt rostat bröd med omelett på som andra frukost. Jag organiserade sedan min väska och gav Sarah hennes efterlängtade bröd (falu rågrut) och hennes svensk flagga med hälsningar på från folk på skolan.

Jag sov för en timma men blev bara ännu tröttare efteråt. Ögonlocken var omöjliga att hålla öppna. Så jag sov 2,5 h till. Efter det kände jag mig mer levande.😝 Efter det fick jag träffa Sarahs bror Max, syster Katharine och hennes kompis Simon som är på besök från tyskland.

Jag stod senare och försökte ta kort på spindeln som satt på väggen. Max började försöka ta ner spindeln i ett glas så att jag skulle kunna ta ett ordentligt kort på spindeln.

Vi satt sen runt köksön och bara pratade och tog de lungt. När de blev mörkt åkte vi till Lobethal. Typ hela bostadsområdet hade pyntat sin framsida av huset med ljusslingor i olika färger och blinkningar.
Vi avslutade dagen med att titta på tv på en show om billiga bröllop i Australien. De flesta av dem typ 99% är inte så fina…...

Vädret idag var ganska lagom. Mulet men lagom varmt. Typ 30°c.

Sen så äta jag en massor med frukt också som de bjöd på. Jag tror att allt var lokalt producerat till och med. Körsbär, vattenmelon, granatäpple, apelsiner.

Likes

Comments

Nu har jag landat i hong kong. Jag har hunnit virra runt en massor men tog mig på något konstigt sett till den bortre kanten av Hong Kong Park. Jag gick genom parken tillbaka mot vattnet mot pirarna.

Star Ferry över och sedan gick jag in i Harbour Mall. DET VAR RÖRLIGT. Försökte hitta nån kul affär att titta in i. Men det var svårt då det finns typ 4 våningar. Då varje våning kändes typ lika stort som Luleå city!! Så jag gav upp och pallrade mig mot Nathan road. Lyckades hitta ett KFC och beställde min livs första kyckling börjare.😎 Åt den i Kawloon Park strax bakom mosqen. Den var god. Amanda godkänner och rekomenderar!

Jag tog sedan tunnelbanan upp till Yau Ma Tei för att hitta en pysselaffär. Jag är glad att jag åkte till det området eftersom att det var ett fattigare “fulare” område. Så jag fick se lite mer än bara fina märkesbutiker och tjusiga rena hus.

Pysselsaffären hette CN square och var ett pysselparadis! Panduro i Luleå i storlek x 4. Eftersom att den hade 4 våningar!

Tog sen tunnelbanan direkt tillbaka till centralen för atr ta express tåget till flygplatsen.

På flygplatsen började en familj från Malaysia prata med mig eftersom att de var inponerade av att jag satt på huk/skräddare på golvet. De hade varit på shoping tur med hela familjen. Och du menar jag inte 4 pers. Uran hela halva tjocka familjen! De var otroligt glada och ville alla ta bild med mig. I familjen fanns det även en Amanda som var ett år äldre än mig.

Den längsta promenaden var inte i hong kong idag. Det var då hag gungade fram (pga ont i benen) från gate 20 till 68. Det var långt! Typ 40 min tog de eller något.

Nu är jag trött i kroppen även om huvudet är i gasen. Ska sova på flyget som vör mig vidare mot slut destinationen: Adelaide, Australien.

Likes

Comments

Idag styr det mot hong kong! Jag fick en fönsterplats på den 10 timmars långa resan vilket gjorde att jag kunde se några vackra städer upplysta i mörkret från mitt fönster. Satt brevid en trevlig kille som jag bytte några ord med. Jag lyckades tyvärr inte få någon sömn mer än typ 30 min kanske. Vilket inte är så mycket att leva på.

Likes

Comments

Packat och klart, idag startar resan.

Flyget från Kallax tar mig till första mellanlandningen på Arlanda. Över natten sover jag över hos familje kompisar som hämtar och lämnar mig (Tack!!!).

Likes

Comments