Han visar verkligen hur det är att vara en fri själ ❤ varmt tillgiven, trogen och kärleksfull till livet som sådant.

Livet är verkligen en fest för min enormt älskade Sankt Bernhardvalp varje dag, han ser till att det blir så i och med att han hela tiden lever här och nu.

Full fart framåt... "Tut, tut matte här kommer jag!"

Tjihoo! Inget kan stoppa mig jag hoppar över hinder och klättrar upp för sluttningar. Vad roligt vi har ute matte!

På väg mot kompisen Stella som är av rasen whippet.

Se så fint jag trippar i snön matte... eller vänta vad då vad gör du matte?

Här om kvällen hade dock jag och sambon en diskussion om huruvida jag under en tid från och till tyckt att livet varit fruktansvärt tråkigt och att jag inte har lust till någonting bortsett från Amiral förstås. Jag menade på att jag inte visste vad det berodde på och sambon sa att jag skulle hitta på något jag tyckte var roligt.... Problemet var att jag just då inte kunde komma på något.. Jag kände mig enbart gnällig och tråkig inombords, vilket min älskade sambo blir drabbad av och märker väldigt tydligt eftersom jag även beter mig så.

- Sätt dig och träna på roddmaskinen en stund, sa han sedan. Och nog hade jag tänkt tanken vid flera tillfällen men fy så jobbigt och trist... - Näääe inte ikväll i alla fall, blev mitt svar.

Efter många om och men samt dåliga bortförklaringar från min sida tystnade diskussionen en stund innan sambon plötsligt kläckte ur sig det som blev min vändning.

- Du vet ju hur hundarna blir när dem är understimulerade och inaktiva, och är ju så mån om att hunden ska må bra. Det blir ju samma sak med oss. Vi behöver aktivera oss för att frigöra må-bra hormoner i kroppen. Kroppens naturliga måbra-drog endorfin.

Det är ju så sant och jag är så medveten om det men ändå ignorerade jag och lät det gå så långt. Tänk att det skulle krävas en jämförelse med hur hundarna fungerar innan jag tog tag i problemet och satte mig på roddmaskinen.

Citat från min sambo: "Ja men du är ju en tax"

Och jag börjar väl acceptera likheterna, envis som en stucken gris på både gott och ont, vill oftast att det ska hända något hela tiden (har dock senaste åren blivit något lugnare i alla fall), hög energinivå, väldigt kärvänlig men kan även tända till ordentligt (om än inte i första taget längre), våghalsig och tuff.... ja med mera men ni förstår poängen😝

Citat av hundvetaren Axel Klinckowström:

"Kommer kallad men ej strax, ty född till slav är ingen tax"

❤Jag längtar av hela mitt hjärta till den dagen mina älskade taxar Norma och Fortuna kommer hem igen och bidrar med ytterligare kärlek samt lyckliga, händelserika och lärorika dagar tillsammans med mig, sambon och vår älskade Sankt Bernhard Amiral❤

Amiral

Fortuna

❤Norma

Hundarna är mitt liv, jag brinner för hundarna och vill för evigt leva i samspel med dem!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja när marken är täckt av snö, solen strålar och det är några minusgrader ute så här års då är det ljuvligt vackert och härligt att vara ute.. Amiral tycker garanterat detsamma, för honom är varje dag som en ny julafton med nya möjligheter och spännande händelser 😃😍

Tjiihooo! Det är snö och jag springer lös och jag är stor och cool och häftig../Amiral

Full Sankt Bernhardvalp-klumpig fart frammåt! 😂😍

Vänster överläpp och öronlapp...UPP!

❤Fina killen❤

Vackra vinter och underbara hund

Likes

Comments

Igår var vi på besök hos veterinären för Amirals 3 månaders vaccin....

Inne på kliniken tyckte han det var superintressant, och flera människor samtidigt att hälsa på och som kunde ge honom uppmärksamhet och klappar...Tjiiihoo! (drömscenario enligt Amiral). Vågen visade på 14,2 kg och eftersom vi tränat på att stå på bord här hemma och undersöka varenda millimeter av kroppen samt tänder så var det ju inga konstigheter, och själva sprutan brydde han sig inte ens om att han fick 😍


Min lillstora stjärna, så förtjusande och underbar❤
Idag har varit en fantastisk dag på flera vis...

* Företaget Skavsta Golf & Event är nu registrerat, med min älskade sambo Mikael som platschef, två härliga kompisar som VD respektive styrelseordförande/ekonomichef och mig som blivande restaurangchef.

* Positivt bemötande, snabb respons och en enormt hjälpande hand med en skabbräv som mår väldigt dåligt från Oscar Larsson i Stallarholmen.

* Trevligt och kärleksfullt umgänge med storasyster och systerdöttrar (lillasystrar).

* Återupptagit en kärleksfull relation till mitt tidigare familjehem.

* Sist men INTE minst och absolut viktigast sammanförandet av två underbara och fina individer som helt klart hör ihop.... Min tidigare tax "Gogubben Gunnar" som efter många om och men fick flytta hem till uppfödaren igen för dryga året sedan har jag idag lyckats föra samman med min systers fina, snälla och underbara pappa Torbjörn som i alla tider (så länge jag har levt i alla fall) har haft Schäfrar och älskat dem från djupet av sitt hjärta. Han fick för en liten tid sedan ta bort sin senaste och älskade schäfer Kingen då han drabbats av Schäfersjukdomen "Spondylos", vilket var en extra hård och jobbig händelse då det skedde i samma stund som andra personliga svårigheter i hans liv.

Både gogubben Gunnar och Torbjörn är värda allt gott och all kärlek här i livet så därför är jag mer än tacksam och lycklig över att kunna föra dem två ihop❤ Mitt hjärta gråter av kärlek, glädje och lycka! Ni två Gogubbar kommer att få åldras och ha ett underbart liv ihop!

Det finns så mycket kärlek jag vill dela med mig av och här är ett lyckligt exempel <3


Jag är så tacksam för alla människor som finns i mitt liv, ni gör unika underverk allihop! 

Likes

Comments

Ja, nu är det snart en vecka sedan vi hämtade det lilla charmtrollet Amiral❤

Han har tagit oss med storm fullständigt och anpassat sig så himla fort till sin nya flock (mig, sambon och katten). Han lär sig jättefort dessutom, namnet exempelvis tog bara några inkallningar med godis och smek, han piper när han vill ut (oftast) men självklart händer olyckor också, allt kan inte gå som på räls, men det ska det ju inte heller😊 Han busar och biter i det mesta men lyssnar om vi säger ifrån, stövlar och skor är det bästa som finns att bära med sig från hallen när matte och husse glömt att ställa undan dem, han är sååå stolt då 😂. Vid läggdags igår kväll hörde jag hur han "busmorrade" och kikade in i köket när jag sekunden senare hörde att något ramlade och det blev tyst... Då låg han och kravlade under klädhängare (som liknar ett träd) efter att ha slitit i ett av klädesplaggen som hände där😂. Han är ju bara för söt den lilla skrutten.

Vill understryka att klädhängaren är absolut inge tung så ingen skada skedd.


Snön har ju kommit hos oss också, lite annorlunda från den fina hösten som var längre söder ut när vi hämtade hem honom, men det bekommer inte lillen han har lika roligt i alla fall när vi är ute❤

Likes

Comments

Den lilla pojken ligger tyst och sover hela nätterna och när klockan är omkring 06:00 gnyr han lite vilket jag vaknar av, jag kliver upp och när jag kommer till nedervåningen möts jag av en glad liten kille som vill ut och kissa.

Det märks att han är en glad och nöjd kille, han busar med/för sig själv och med oss både inne och ute samt med katten, om än något för exalterat ännu så jag får lov att korrigera ibland för att undvika eventuella kattklor i valpens ansikte.

❤Amiral har tassat rakt in i mitt hjärta, han har rätt energinivå och är en riktig liten gentleman❤

Likes

Comments

Nu äntligen är den ljuvliga lilla valpen Amiral hemma, och han är alldeles bedårande <3

Söt som socker och mjuk som en lammunge.

Likes

Comments

Idag är det bara en vecka kvar tills detta lilla charmtroll följer med oss hem.

Längtar så mycket efter honom, vår fina Amiral som kommer att tränas i viltspår, lydnad och utställning.

Jag och sambon ser fram mot nästa tisdag då vi reser söder ut i Sverige för att övernatta där, innan vi reser hem dagen därpå tillsammans med vår nya familjemedlem :)

Likes

Comments