..med en skateboard. Också kallat att göra en ollie. Skateboard är ett nytt intresse för mig och jag skulle jättegärna vilja bli bra med det. Ollie är en av det första tricksen man lär sig på skateboard och är grunden till många tricks. En ollie är alltså när man hoppar rakt upp i luften och får brädan med sig.

På måndag ska jag köpa min första skateboard och ska träna så ofta jag kan efter det. Hoppas att motivationen inte försvinner. :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Julen har alltid varit speciell för min familj. Vi gör alltid samma sak och står fast vid traditioner. Vi brukar oftast baka julgodis och hälsa på min morfar och hans fru. Jag har en ganska stor släkt så det blir många julhälsningar och såklart julklappar. Den här julen är lite annorlunda dock. Vi satsar inte så mycket på julkappar som vi gjort tidigare år. Nu är det mer om gemenskapen. Det tycker jag är trvligt och jag bryr mig inte så mycket om det. Nu när man blir äldre och kan köpa saker själv känns det bara som man byter pengar. Därför satsar vi på mindre presenter med mer tanke bakom.

Det kan också bli en stor grej att jämföra sina presenter. Vems som kostade mest eller vilken som är mest exklusiv. Alla har inte samma förutsättningar och jag tycker att man ska ta hänsyn till det. Dessutom så finns det personer med ännu sämrr förutsättningar. Därför kan man på julen skänka pengar till dem och göra som min familj och köpa lite mindre presenter. Det är om att ge inte att få :)

Likes

Comments

Jag älskar att känna mig kreativ. Därför älskar jag specialeffektsmink. Specialeffektsmink eller sfx (smink) är i princip allt smink ifrån sår till monster till älvor. Många missuppfattar det och tror sfx bara är när man gör sår. Så är det verkligen inte. Sfx är också när man gör fina varelser och det är det fina med sfx. Inga gränser. Man får vara så kreativ som man vill och det är så najs! Här kommer en bild ifrån det jag skulpterade för 1 vecka sen.

Likes

Comments

Jag har en ganska annorlunda förebild. På senaste tiden så har jag fått ett stort intresse för att gymma och träna. Då har en bloggerska hjälpt mig jättemycket och har vart en stor inspiration. Hon heter Denice Moberg och är så galet duktig på att gymma. Hon har som sagt en blogg där hon skriver om övningar, mat och tar upp frågor som andra ställer till henne. Hon har hjälpt mig en massa och jag ser upp till henne jättemycket då jag inte är jätteduktig på att gymma än. Hon gör så att jag vill bli bättre och utvecklas.

Hennes blogg: http://finest.se/deniceemoberg/


Likes

Comments

Jag avskyr negativa blickar. Sånna blickar som kan göra så att det blickade blir osäker på sig själv. Det blir jag hela tiden. Varför skriver jag just om blickar nu? Jo jag och mina kompisar blev blickade på gymmet av några andra tjejer. Vi var och gjorde en maskin och så kom de två tjejer. Tjejerna var äldre än vi var och hade gymmat betydligt längre. När vi höll på med maskinen så gick de förbi oss och stod ungefär 4m ifrån oss. Sedan ge de förbi oss samma håll som de kom och skrattade medans de passerade oss.

Varför var det nödvändigt? Varför känner man att man måste trycka ner någon för att man själv ska må bättre? Varför ska man inte få vara ny på något? Man förväntas alltid att vara jätteduktig fast man precis har börjat som om man har gjort det tidigare. Det här har jag själv haft svårt med. Jag har alltid hatat att prova nya saker nu när jag är äldre för att jag inte vill vara dålig. Men tack vare de där tjejerna har jag äntligen fattat att det är okej att vara ny på saker man inte har gjort förut. Men jag vill uppmana alla andra att inte titta negativt på andra personer. De som du kollar på påverkas kanske mer än vad man tror.

Likes

Comments

I onsdags var jag och min klass på ett föreläsning med Arkan Asaad. Den var väldigt intressant och lätt att lyssna på. Han pratade om son bok "stjärnlösa nätter" som vi tillsammans i klassen läst. Den handlar om hur han som 17åring blev bortgift till sin kusin som en försoningsgåva av hans far. Det handlade också om hur man skulle nå sina drömmar och att det första steget till att nå dem var att inse att man inte hade en dröm. Och att det är okej. Det viktigaste är att stanna upp och förstå vart man är. Jag själv tyckte att det var jätte inspirerande och jag började verkligen tänka efter vad jag vill göra. Kanske inte med mitt liv men nu, att ha ett kortvarigt mål. Sammanfattat sagt tycker jag det var en bra föreläsning och tiden gick jättesnabbt. Jag hade kunnat sitta där i minst en tImme extra.

Likes

Comments

Eller är våra val förbestämda? Vi gör val dagligen som vi tror inte förändrar något och det gör de kanske inte. Men valen vi gör. Hade vi en chans att göra annorlunda? Om jag väljer att äta en kaka istället för ett äpple, hade jag ens en möjlighet att äta äpplet? Det här är dock inget vi kan ta reda på utan mest att vi kan gå runt och tänka på det. Vi vet ju inte om vi skulle kunna välja annorlunda då vi inte kan göra om valen vi redan gjort. Jag skulle kanske kunna välja äpplet fast jag tänkte välja kakan. Men kunde jag då välja kakan alls? Jag tycker iallafall att det är en intressant teori och blir själv exalterad när jag diskuterar sånt här. Roligast är om man pratar med någon som inte tror på det här. Man kan argumentera i timmar typ!

Vad tror du ? Har vi fri vilja eller är våra val förbestämda?

Likes

Comments

Jag har alltid haft det svårt med glosor då det är det tråkigaste jag vet att lära mig. (särskilt på tyska) Men jag har ett tips som kommer hjälpa er att komma ihåg dem!

Börja förknippa glosor med andra ord! Ett exempel från mina erfarenheter är det tyska ordet durch. Det betyder genom och jag förknippar det med durkslag då vattnet rinner genom durkslaget. Det gör glosorna lätta att komma ihåg och jag har faktiskt kul när jag pluggar och kommer på saker jag kan förknippa med glosorna!

Likes

Comments