Chokladsockerkaka Till Alla Hjärtans Dag

I ett betalt samarbete med Lyckas Med Mat.

Glad Alla ❤️ Dag! Hur ska ni fira? Jag ska fira med hembakad chokladsockerkaka garnerad med glasyr, frystorkade hallon och florsocker. Visst låter det mumsigt? Alla produkter jag har använt hittar ni hos Lyckas Med Mat.

Sockerkakan är bakad i en vacker sockerkaksform med namnet Ros. Jag föll direkt för den här formen och kommer att baka flera sockerkakor i den framöver. Själva formen är så vacker och passar perfekt till Alla ❤️ Dag.

Sockerkaksform Ros 24 cm - Patisse

Klicka på produktbilderna för att komma till produktsidan.

Något som jag alltid måste ha på lager hemma är spritspåsar. De jag helst föredrar är de på rulle, de är både enkla att förvara, tar ingen plats och funkar utmärkt till att spritsa bakverk.

Ingredienser - 10-12 bitar

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl kakao

1 krm salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao, salt och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring. Häll över smeten i en bröad sockerkaksform. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter. Tag ut och låt svalna. Garnera sockerkakan med glasyr, frystorkade hallon och florsocker.


/ Amélie

Gillar

Kommentarer