Jag blev inte antagen till mitt första gymnasieval

Mig & livet

Vart ska jag börja?
Jag är både chockad och ledsen.
Sur på mig själv som gav förhoppningar.
Nu när det inte går som jag hade tänkt mig.

Det är så att jag har haft det väldigt tufft i 3 år med högstadiet. Inte studie/plugg mässigt utan nu snackar vi psykiskt. Jag har panikångest och min panikångest gör att jag binder mig till min mamma. Jag har även pstd i kombination med panikångest, vilket gör det tuffare.

I högstadiet så har min mamma iprincip suttit i en skolbänk bredvid för att jag ska kunna få några betyg överhuvudtaget. Men iallafall så har det hänt mycket runt mig runt över skolan, om jag skulle berätta så hade ni aldrig trott mig. Om ni bara visste vad jag hållit på med i 1,5 år. Ingen har trott på mig knappt. Dom fattar inte hur jag 1 kunnat leva så och att det ens är möjligt att göra. Men ja det handlar om extrema saker och händelser som skulle få er tappa öronen.

Så iallafall jag har haft mycket runt omkring mig och tänkte nu ta ett lite lugnare år så jag sökte in till korrespondensgymnasiet med 11 st E och 1st B i betyg. Jag satsade bara på godkänt och fick ihop så jag är behörig till vilket program jag vill. Jag sökte in och hade hoppats på 1-2 år på distans så detta är ett distans gymnasium. Men så blev ju inte fallet nu. Jag fick idag avslag och är på plats 66 som reserv. Man kan ju alltid hoppas på att alla dessa personer tar sitt andra hands val och att någon som sökt in och kommit in säger att dom inte vill för då har jag en chans. Jag sökte in till detta gymnasium för att jag ville ta ett sabbats år men ha min utbildning. För jag är stenhård på att jag ska gå den på 3 år och ta studenten när jag är 18 år punkt där liksom.

Så nu vet jag inte vad det blir. Det verkar vara som på alla andra gymnasium att man ska tävla in med betygen och jag har inte en chans då. Jag har ett gymnasium 5 min hemifrån. Ett stort med iprincip alla program som tar emot alla. Har även program för dom med icke betyg. Men det är de att jag vill ha de på distans och inte i en skolmiljö. Då kan jag lägga så jag t.ex kan göra hästarna på morgonen och skola eftermiddag. Lägga det lite efter mina behov så att säga o h samtidigt rehabilitera mig. Jag trivs inte i skolmiljön efter allt som hänt.


Så ja jag får väll be eller nått hehe för att kunna få en plats på denna gymnasieskola.. Jag vill verkligen och alla har sagt att det är ett bra val som t.ex min terapeut. Kunna lägga fokus på mående, hästar och bara få vara. Jobba på med mitt på mina villkor utan att bli pressad. För jag har extremt mycket press på mig för att börja i den andra skolan isåfall som är nära. För där är mitt andra och tredje hands val.

Usch, nu fick jag iallafall skriva av mig lite. Jag är stressad nu inför hur det blir. Helst vill jag inte gå i skolan alls och hade jag t.ex fått igång någon häst verksamhet som är min dröm för något år sedan så hade jag inte behövt gå i skolan utan kunnat gå andra enskilda utbildningar.


Tack för att du läste och lämna gärna en fin kommentar ❤️

#staystrong

Gillar

Kommentarer

juliahjelm
juliahjelm,
fortsätt kämpa, ge aldrig upp fina du!
nouw.com/juliahjelm
Ameliaahlgren
Ameliaahlgren,
Tack! ❤️ ❤️
nouw.com/ameliaahlgren
mariellefriman
mariellefriman,
Jag kom inte heller in på skolan jag sökt... 😦 bara att ta nya tag! 💪🏻
nouw.com/mariellefriman