Dålig på att uppdatera. Mkt Händer. Snart dags för internationella APLn. Så följ nouw.com/horsestudentsontour för att hänga med på vår praktik på Irland och i Sydafrika.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Idag har jag hängt på Folkuniversitetet i Stockholm hela eftermiddagen. Jag gick dit med min ena klasskompis som också ska på APL utomlands, och väl framme mötte vi även två andra tjejer som också går på realgymnasiet, fast i Lund och Norrköping som också ska till Irland.

Dem hade nämligen ordnat en 5 timmars engelskakurs åt oss där inför vår resa till Irland, men trodde inte att det skulle vara så nyttigt som det faktiskt var.
Det var bara vi fyra tjejer som hade den "kursen", och han som "undervisade" kom från Irland och har aldrig lärt mig så mycket som jag gjorde under dem 5 timmarna. 

Vi började med en lite grammatikcheck för att han skulle se vad vi kunde och sen några Swengelska meningar vi skulle hitta och rätta felen i. Därefter fick vi berätta lite om oss själva, vår relation till engelskan, till hästarna, vad vi förväntar oss och ställa frågor till honom. Efter det gav han oss lite fakta om Irland. Allt från kulturen, till hur människorna är och hur dem beter sig, Irlands historia och allt som är bra och veta. Vi fick även ställa frågor över saker som vi undrade över och allt som hade med irland att göra. Sen satt vi mest och snackade om hästar i övrig, hur man tar hand om dem och vad vi gör när vi är i stallet och allt det där. Han var ju ej hästkunnig så han ville gärna veta så mycket som möjligt, och det var bra för då fick man öva på dem engelska hästorden som man aldrig hör annars lixom. 


Det var så otroligt roligt, och vi fick så otroligt mycket vettig och bra information och man skulle nästan kunna säga att vi vet allt om Irland nu haha., Eftersom jag ej läser engelska i skolan längre var det nyttigt att träffa någon som pratar flytande (och har levt i landet man ska till) för att bli så förberedd som möjligt tills vår resa.
Har varit otaggad ett tag nu, men efter idag vill jag gärna åka på en gång och hoppas verkligen att jag får veta vart på Irland jag hamnar snart..

Likes

Comments

To be honest, så läser jag faktiskt knappt några bloggar.. "Hinner" lixom ej (dålig ursäkt men ja), men tack vare att man kan följa folk på nouw och inläggen kommer flödande gör det lättare att klicka in på bloggar. De hästbloggar jag följer dagligen är @alicelennartsson och @sagaochsofia

Likes

Comments

Det har blivit ett gäng hästar under åren, så ska se hur många bilder jag lyckas hitta. På dem senaste 4 åren har jag iaf bilder på alla:) Detta är hästar som jag inte ridit bara en gång utan flera gånger och har även tävlat på en del. Tycker det är skitkul att kolla på gamla bilder och minnas the old lovely days.


Likes

Comments

Ett tag levde jag med kameran i min hand. Dock händer det tyvärr inte lika ofta längre, men det har blivit ett gäng bilder under åren. Sen är det ju typ bara bilder på hästar, och många jag gillar, men ska försöka välja ut några.

Likes

Comments

Det är mycket lättare o säga vad jag inte är bra på än vad jag är bra på. En sak skulle nog ändå vara att gå runt och "småstäda"/fixa till saker som inte riktigt står rätt eller ligger i fel vinkel. Är en sådan perfektionist och tycker allt ska se extremt snyggt ut och gärna passa ihop som ett pussel nästan. När jag sopar i stallet kan jag knappt lämna lite spån i ett hörn.. Skulle väl egentligen inte säga att detta är något positivt, då det är väldigt jobbigt faktiskt. Men det är ingen jag kan göra åt, är som en spärr. Snyggt och rent ska det vara!


​Är väldigt bra på att mocka åt andra oxå, framförallt dem som kan glömma en bajsklutt eller två. Brukar även tycka det är kul och städa åt dem så dem får lite ordning haha

Likes

Comments

Det finns en hel del jag behöver träna mera på, och när det kommer till ridningen finns det en sak som verkligen måste förbättras nu och det är min sits! En gång i tiden satt jag bra, sen har jag bara säckat ihop med åren.. Nu när jag bara tränar dressyr är det ju extra viktigt och tränar på det jämt, men det verkar ej vilja komma tillbaka. Min tränare har varit snäll och longerat mig och lära mig påverka hästen endast med vikten och min sits. Det är då man känner hur otroligt lite som faktiskt krävs. Kunde lixom gör perfekt halt utan att ens ta i munnen.

Nä så sitsen måste bli bättre, hur snyggt är de o sitta som en säck potatis och försöka rida snyggt?

Alla tre bilder är från samma pass, och på alla tre bilder sitter jag helt olika. Sista är katastrofal...​ SKÄRPNING

Likes

Comments

Genom åren har jag haft vääldigt många favorithästar, kan lätt byta favvohäst som man gör med kläder. Så kärleksfull av mig. Men någon jag har gillat ett tag i alla lägen och trots att andra hästar har kommit emellan är faktiskt Kenta. Jag gillar honom så otroligt mycket så han är helt klart min Favorit av dem alla. 

​Kolla bara så söt han är

Likes

Comments

Just nu går livet bara utför. har hundra saker i luften samtidigt och har inte ta tag i något. Tänker på bloggen varje dag, men vad ska jag skriva lixom? "Hej idag har jag hängt i skolan och pluggat hela kvällen"? Eftersom det är typ det ända jag gör tyvärr.. Hittar ingen tid i att klämma in småsaker. Därför tänkte jag köra en "30 Dagars", då jag lätt kan tidsinställa inläggen och bloggen kan se ut och vara lite levande, och jag kan flika in med några inlägg när jag hinner. No promises, but I will try.

Här är dem punkterna ni kommer få läsa om:

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Bilder på dig och hästar du ridit genom åren

7. Hästbloggar jag läser

8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Min familj
22. En typical-Amanda-Dag
23. Tävlingsbilder på dig själv
24. Mitt motto
25. Innan jag dör
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon jag saknar
29.  Fula ovanor

30. Mitt mål med ridning

Likes

Comments

Som varje termin tränar vi alltid för en "elittränare", och förra terminen red vi dressyr så nu var det dags för hoppning.

Sedan ettan har vi tränat för Pontus Westergren, och dagens träning toppade dem alla!
Jag red en häst som heter Lorelai, som jag även hoppade förra veckan. En väldigt fin häst som hoppar bra.

Vi började med att prata en del om sitsen och balansen, vad den har för inverkan på hästen. Efter det började vi rida fram, då vi skulle stå i lätt sits i traven först och hitta balansen innan vi gick över till galopp. När man står i trav varv efter varv känner man hur det börjar bränna i benen och hur dåligt musklade dem är, fysatan vad det var jobbigt asså! Men extremt bra träning. I galoppen rullade vi på i lätt sits, och på långsidorna skulle vi släppa tygeln lite så vi nästan inte har någon kontakt, och efter några gånger känner man hur det blev bättre, framförallt på min häst. Hon slappnade av mer i galoppen och hade ett bra tempo och en bra rytm. Det är när man känner att man gör rätt man inser hur man faktiskt måste rida, och att det inte krävs så mkt ben eller hand man tror.

Vi började hoppa fram på små kryss på långsidan med sex galoppsprång emellan. Vi skulle mest hitta vår balans och bara rulla på. I början var det lite krångligt för mig då jag gärna skjuter på med sätet, vilket gör att hästen hoppar som en kanonkula och sedan går det fort. Men när jag slappnade av gjorde även hästen det och hon hoppade mycket bättre och hela alltet blev bättre.

Vi hoppade sedan en liten bana på 12 språng, där vi skulle hitta balansen i oss själva och en bra rytm genom hela banan, Första gången blev det lite halvdant, sitter fortfarande i mig att jag måste "sätta elekticitet i flodhästen" som han kallade det haha. Men andra gången när jag hade kommit mer in i det tänket gick det såå mycket bättre och hästen hoppade superfint! Dock blev det något helknas på kombinationen, varför vet jag inte, men hästen hoppade iallafall inte och jag flög i backen. Eller flög och flög, studdsade runt där uppe innan hästen stanna och jag hängde på sidan av halsen. Orkade ej kravla mig upp så jag släppte. Hade varit kul om vi fått med det på film, hade nog sett ganska kul ut..

Summa av träningen är jag supernöjd, och jag tycker att det verkligen var en bra övning som gav oss mycket och han är väldigt bra på att förklara hur han menar så man förstår och kan göra rätt. Det är synd bara att vi går ut i vår och inte får träna för honom igen, via skolan iallafall.

Gänget på Solna

Men det roligaste måste ju varit att ​FYRA ​utav åtta elever trillade av, varav tre i samma grupp. Självklart var jag en utav dem haha..​ Men det betyder mycket tårta och det gillar vi.

Likes

Comments