Vad är en högkänslig person?

Hej!

Nu har jag lite lugn o ro igen så nu tänkte jag berätta lite om det jag hittills har läst om en högkänslig person är och fungerar. Och jag kan säga att jag kommer relatera mycket till mig själv då när jag läste första kapitlet så kände jag igen mycket av mig själv.

För i början av kapitel 2 så berättar hon att om du känner igen i mycket av kapitel 1 som beskrivs om hur en sån person är så är man troligtvis en högkänslig person iaf är sannolikheten väldigt stor, Om en högkänslig person har haft en svår barndom med mycket bråk och blivit nertryckt mycket så löper den personen en större risk att bli deprimerade. Om du är introvert och tystlåten, kan det vara så att du kan vara en högkänslig person men det behöver inte vara så.

Högkänsliga personer kan ibland vara i svåra situationer som dom inte vet hur dom kan ta sig ur och då kan dom stanna tills det inte går att stanna längre eller att dom ser att den andra personen drar sig ur tex då släpper den högkänsliga personen situationen och går vidare..

I bokens första kapitel så tar hon även upp att det finns i våra gener och att i en viss forskning så visade de sig att nyfödda barn hade det i sig så att dom redan från barnsben var högkänslig.

Ja detta är bara lite av det jag har läst och jag kan säga att jag är glad att jag hittade denna bok och lånade den för det känns som jag läser om mig själv, och jag kan även själv börja förstå mig själv bättre. Om varför och hur jag är som jag är. Så tack vare denna bok har jag börjat lära känna mig själv bättre!


Lägger upp denna bild igen om vissa av er inte har läst mitt andra inlägg.

Nu ska jag gå och ta lite glass men ni får ha en awesome kväll!

kram/Amanda

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229