The handmaids tale

Hej!

Hur har eran torsdag varit?

Här har den ju varit rätt lång men sen sist sen jag bloggade har jag diskat, och ätit lite och även gått och lyssnat på en ljudbok. 5 delen av Chris carters böcker om Robert hunter one by one. Men efter att jag hade diskat så kände jag ett sug efter att fortsätta kolla på the handmaids tale och jag har precis sätt två avsnitt. Nu ska jag börja på avsnitt 8 sen på säsong 1 så är bara 2 avsnitt kvar då det är 10 avsnitt och mellan 45-ca 1h avsnitt.

Eftersom jag vet att det fanns någon och säkert flera som undrar vad den handlar om så tänkte jag nu efter att nästan ha sett klart säsong 1 försöka berätta vad den handlar om serien.

Handling: Det är en dramaserie som är baserad på Margaret Atwoods bästsäljande roman som handlar om livet i det dystopiska Gilead som står inför miljökatastrofer och och en sjunkande födelsetal av barn. och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Man får följa Offred eller som hennes riktiga namn i serien heter hon June. Hon är en av de fertila kvinnorna som får åka hem till överbefälhavarens hus där hon ska bo och varje månad försöka bli gravid när hon är fertil. Längre in i säsongen så får man se när själva dystopin bryter ut och alla försöker fly. Alla kvinnor som är fertila ska då flytta in i hem och tjäna i deras hem. Gör man motstånd eller försöker fly blir dom straffade. Och är du som kvinna homosexuell så kan du bli straffad för att du är just homosecxuell och inte gillar män. För dom anser att kvinnan ska skaffa barn och ta hand om barn. Är du homosexuell som kvinna så är det ett brott. Och det finns 2 st som är homoexuella och man får även följa dom och se hur dom försöker överleva och inte bli påkomna om deras sexuallitet. En av dessa kvinnor känner även June sen innan dystopin bröt ut.

Här är trailern till säsong 1 det kommer en säsong 3 snart 😍

Som sagt jag har försökt nu att förklara handlingen i serien men det är lite svårt men jag tycker verkligen serien är riktigt bra och sevärd. Den är hemsk och jag tycker det är så bra när de skildrar som kvinna att som HBTQ person skulle lida om detta hände och att även visar att det finns kvinnor som kanske inte är just straight. Så jag gillar att dm även låter dessa personer få synas i en serie. Helt klart en sevärd serie och jag funderar även på att läsa boken.

Så ja det är väl vad jag har gjort idag och jag tänkte försöka se avsnitt 8 ikväll innan sängen. @Sannaevelyne Här kommer ett inlägg om vad just denna serie handlar om. Vet att du frågade de i kommentarerna. Hoppas du blev nöjd. Lite av texten är faktiskt lånad från beskrivningen på HBO. Just för att det skulle bli lite lättare att förklara.

Kram/Amanda

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Låter spännande. Tack för tipset nouw.com/2barnsmammaochfru
Amandizan
Amandizan,
Varsågod! Serien är verkligen sevärd nouw.com/amandizan
Annaasvensson
Annaasvensson,
Har hört så himla bra om den serien! så den ska jag kolla på. tack för ditt tips 😊❤️nouw.com/annaasvensson
Amandizan
Amandizan,
Varsågod ja den är verkligen så bra😊Men dock är den hemsk men se den😀❤nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229