Söndag- och tankar

Hej!

Hur mår ni idag?

Här är det tröttsamt, är trött och nere. Många verkar älska hösten och tycker om den. Och jag är en av dom som inte tycker om hösten. Det ända jag gillar med hösten är att man kan tända ljus och läsa böcker och såklart färgerna på löven och träden. Men annars är inte hösten en årstid jag tycker om. Jag blir lätt deprimerad,tycker det är jobbigt när det regnar och är bara grått ute i flera dagar. Många tycker det är mysigt men det gör mig bara deprimerad. Så att jag fick för mig att inte hämta ut ny medicin av min anti depressiva var ingen bra ide´Jag vill sluta men om och när så ska jag absolut inte sluta när hösten är på ingående. Vet att många frågade att jag skulle prata med min läkare. Grejen är den att jag har inte sagt till min läkare att jag slutade. När jag började äta mina anti depressiva för flera år sedan så var det psykiatrin som skrev ut, sen har det varit VC som har skött medicinen. Varken psykiatrin eller vc har sagt att jag ska sluta. Att jag ska ta tills vidare.Idag är det vårdcentralen som sköter mina mediciner förutom hjärtmedicinerna.

När jag började gå i banan om att lägga av så sa min intuition att jag inte skulle sluta, att det inte skulle bli bra. Att även om du inte tycker att medicinen hjälper så gör den det. För jag la ju av för att jag tycker jag var stabil mådde bra. Och för att jag inte tycker den hjälper (äter redan en större dos) Men vet ni jag mår ju bra tack vare för att jag tog medicinen. Så även om jag nu inte tyckte att den hjälpte så hjälpte den mig för jag mådde bra när jag tog den. Visst jag har ångest fortfarande. Men alla har vi bättre och sämre dagar. Jag behöver helt enkelt min medicin för att fungera, jag behöver äta mina antidepressiva för att kunna ha ett stabilt mående. Min farmor får tycka att man inte ska äta antidepressiva en längre tid. Eller vem som helst får tycka vad dom vill, jag mår inge bra just nu. Men jag vet att mina antidepressiva hjälpte mig. Jag kommer fortsätta äta mina, när och om jag slutar får tiden helt enkelt utse. Ja jag skäms men jag får helt enkelt försöka acceptera att jag måste ha mina antidepressiva för att fungera. och att även om jag äter just den medicinen så är jag ingen sämre människa för de. Men det är ju just det, jag skäms och jag är ibland rädd att folk kommer tycka annorlunda om mig. Eller tro att jag är konstig osv. Jaja nog om detta nu. Imorgon går jag och hämtar ut ny förpackning. Farmor och alla andra får tycka vad dom vill jag vill må bra, och jag äter antidepressiva för min egen skull.

Iaf som jag skrev igår så blev det läsning men blev ingen läsning under dagen men på kvällen. Tog mig först en dusch med ljus och när jag var klar så tog jag med mig ljuset ut till soffan och ställde de brevid. Jag blev både lugn inombords och fick en lugn känsla i hela rummet sen när ljuset stod där medan jag läste. Jag skulle vilja hitta flera dofter som har lugnande effekt,Tips tas gärna.

Tack Amanda för att du sa det jag behövde höra och varför just jag äter antidepressiva. När jag läste den så insåg jag varför jag äter antidepressiva Du har helt rätt man skäms ju inte för att ta en Alvedon för huvudvärk. Tycker det är så tråkigt att det fortfarande är sånt tabu över antidepressiva och att man inte ska äta det (längre perioder) Man säger ju inte åt någon som äter smärtstillande att bara äta det en liten stund. Ni fattar nog vad jag menar. .Det är ju inte 1940 talet där man åkte in på institution när man deprimerad eller led av psykisk ohälsa. Så tycker att detta tabu om antidepressiva borde läggas ner och istället att man lär ut varför det finns mediciner som antidepressiva. Och vad dom är till för och att det är individuellt Hur mycket och hur länge man äter antidepressiva är upp till person till person. Alla är vi olika. HÄR hittar ni gårdagens inlägg så ni som inte riktigt vet vad jag har gjort kan läsa det för att lättare förstå 

Kram/Amanda

#influencerlife #nouwinfluencer #psykiskohälsa #depression #personligblogg #personligt

Gillar

Kommentarer

Mina
Mina,
Ingen har med att göra vilken medicin du äter. Behöver du den för att må bra så är det viktigt att du tar den. Strunta i vad andra tycker. Din hälsa är viktigast ❤nouw.com/minasvarld
Amandizan
Amandizan,
Tack jag tänker så jag med och jag har nåt den punkt där jag känner att jag vill må bra❤️nouw.com/amandizan
sweetwords
sweetwords,
Så fint skrivit av Amanda och du ska ta det till dig för man ska inte skämmas över något allsnouw.com/sweetwords
Amandizan
Amandizan,
Jag tar till mig hennes ord hon har så rättnouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229