Hur jag hanterar min ångest

Hej!

Tänkte i detta inlägg berätta lite om hur jag hanterar min ångest, finns ju inga rätt och fel sätt men såhär gör jag.¨

När jag nu förtiden får mina ångestattacker och blir deppig så håller det i sig kanske som längst en hel dag, då kan jag vakna på morgonen känna mig nere och ledsen och värdelös. Och att ingenting händer i mitt liv. Då vet jag att det blir en dålig dag psykiskt. Då försöker jag ändå göra det jag brukar göra, diska, göra kaffe. Läsa bloggar brukar faktiskt hjälpa för då slipper jag känna och tänka på ångesten en stund. När jag har gjort det då har jag även hunnit tagit mina antidepressiva. Och har jag inte de så brukar jag göra det, Annars så försöker jag att inte lyssna allt för mycket på tankarna även om det är väldigt svårt men ibland går det och ibland inte. Men oftast när jag har ångest kollar jag på serier eller på filmer och ibland på youtube. Det är absolut det bästa sättet som funkar för mig. Även om jag ligger och kollar på något så kan jag känna ångesten lite men det går att hantera då för jag kan fokusera på det jag ser på. Och ibland kan en sån simpel sak som en promenad hjälpa men oftast är det filmer eller serier som fungerar för mig mest.

Vet att musik hjälper för dom flesta människorna men när jag har mina ångest och depressionsdagar så blir musik bara värre då texten relaterar till kärlek och då känner jag mig bara mer ensam och blir ännu mer deprimerad så det funkar inte riktigt för mig. Det är filmer och serier som hjälper mig.

Men nu mina kära vänner ska jag dricka upp mitt kaffe och sen börja med maten

Kram/Amanda

Gillar

Kommentarer

- E
- E,
Att distrahera sig själv med någonting en gillar är jättebra 💜 Promenader är också bra, det är trots allt vetenskapligt bevisat att motion förebygger och motverkar psykisk ohälsa.
Amandizan
Amandizan,
Ja så är det ju så försöker göra något jag gillar oftast annars gå ut en stund ibland 💗nouw.com/amandizan
Nilla
Nilla,
Så bra att du hittat ett sätt att hantera ångesten. Ofta gäller det ju att få tankarna in på något annat än sitt mående och vad det sedan är kan ju vara olika från person till person. Kramar till dig <3blankatorpet.blogspot.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229