En djupare ensamhet

Hej!

Som jag skrev igår så tänkte jag dela med mig av min psykiska ohälsa igen. Och tänkte låta er få läsa hur mitt tänkande eller rädsla av att bli övergiven. Jag har ju tidigare berättat att jag känner mig ensam och att ingen bryr sig, osv. Det är så att det ligger även en rädsla av att bli övergiven När jag var liten och gick i skolan så hade jag periodvis vänner som jag umgicks med i skolan på rasterna. Och perioder där jag var ensam. Vilket ledde till att jag redan då lärde mig att, jag kommer bli övergiven,, han/hon kommer lämna mig eller sluta vara min vän. + att jag hade de så svårt hemma. Så idag när tex:

Någon inte svarar på mitt meddelande så är mitt automatiska tänkande att- den kommer inte svara, den har redan tröttnat på mig. Hon/han tycker jag är dryg,jobbig. Och kommer inte höra av sig igen. Jag är ensam. Jag visste att jag skulle bli ensam igen som alltid. Vilket gör att när personen i sig svarar blir jag försiktig och avvaktande. Och så kan jag vänta med att svara för att jag vill försöka hålla kvar relationen. För att jag är rädd för att bli lämnad eller övergiven igen. Och även om jag vet att man kanske inte alltid kan svara på en gång så tänker eller så kommer dessa tankar. 

Idag försöker jag lära om mig att tänka att personen kanske är upptagen och hör snart av sig Och det går bättre och bättre. Brukar tänka hur attraktionslagen fungerar att om jag är snäll och positivt så blir det bra. Och så att inte lyssna på rösten i huvudet som säger att personen inte vill prata med mig. Och jag har en lång bit kvar men en sak som jag har lärt mig fungerar är att lyssna på magkänslan och inte ångesten. Och jag tror att den här ensamhet känslan jag kan ha är en liten känsla av att jag ska bli övergiven och ensam.

Och nästa gång jag ska till min psykolog så ska vi fortsätta prata om det här att jag känner mig övergiven och hur jag ska hantera det.

Kram/Amanda

Gillar

Kommentarer

Michelle
Michelle ,
Vilka stora framsteg du gör . Ibland tror jah oxå att det kan va så att personer i fråga inte vill men sen försöker jag skaka loss tänkandet . Du ör inte ensam 💕michellefrandell.blogg.se
Amandizan
Amandizan,
Ja jag har gjort framsteg som jag är så glad över men mycket kvar än. Tack🌸nouw.com/amandizan
FrokenA
FrokenA,
Känner väldigt väl igen mig i att alltid tro det värsta när någon inte svarar med en gång...Att lära sig tänka annorlunda är verkligen inte lätt, men viktigt för att man inte ska sänka sig själv totalt.nouw.com/frokena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229