En bok jag inte kan lyssna på

Hej!

Hur är eran kväll?

Jag har lyckats få mig in i duschen och värma min iskalla kropp. Kunde ha stått där ett tag till men nej sen började jag bli hungrig också. Men nu är jag äntligen varm i kroppen igen. Jag kände mig som en isbit inuti så då hjälper bara en varmdusch. Sen åt jag lax nu till middag, som bara var att värma men potatisen var verkligen inge god. Men såsen till laxen var riktigt god😍 Och när jag duschade kom jag ju på ett inlägg jag kunde skriva. Tankar och idéer kommer i duschen 😉.

Det är ju så att jag älskar ju böcker och både att läsa och lyssna. Det ska mycket till för att jag ska tycka att en bok är för hemsk att läsa. Trodde jag inte hade någon gräns utan mest tyckte att en bok är antingen bra eller dålig. Men i slutet av förra året så hittade jag en bok som jag tyckte lät intressant men hemsk. Boken heter Bakom galler, och finns på nextory. När jag började lyssna på den tyckte jag den var HEMSK från start och tog ungefär 20 min sen klarade jag inte mer. Nu till handlingen så ni förstår. Det handlar om Maud Julien som flyttar med sina föräldrar när hon är 3 till ett hus långt bort från människor. Hennes pappa vill göra henne till en superhjälte med ett starkt psyke. Hans metoder är extrema och grym, hon hålls isolerad, tvätta sig i kallt vatten. Hennes mamma sköte hennes undervisning. Om hon visade någon svaghet så blev hon bestraffad genom att ingen pratade med henne och hon låstes in i en mörk källare och tvingades att sitta orörlig för om hon rörde sig det mista ringde det i klockan hon hade fast sytt på kläderna. Ljuset kom när hon tilläts ha djur och av dom lärde hon sig vad värme och vänskap är.

Som sagt jag lyssnade inte på boken men det är något med den som gör att ändå vill läsa den. Så jag vet inte. Om ni vill ha hela virkbeskrivningen så gå in på nextory eller googla. Boken är skriven av Ursula Gauthier och Moude Julien. Detta är nog en bok för mig som är för grym att läsa. Jag mådde så dåligt av de lilla jag har hört. Men hon är verkligen stark Moude som berättar sin historia, kanske just därför jag ändå inte kan släppa de.

Nu ska jag sätta på lite klassisk musik och läsa bloggar.

Kram/Amanda

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Usch det låter verkligen hemskt. Psykisk misshandel är bland det värsta som finns. Stackars tjej 😓 Kram ❤️nouw.com/naatly
Amandizan
Amandizan,
Ja psykisk misshandel är riktigt hemskt har själv varit med om det tycker verkligen synd om henne😔Kram fina ❤nouw.com/amandizan
Anette
Anette,
å herregud, jag kan inte heller lysnna, eller läsa , när det är för grymma saker. Blir rädd och illa berör av p3 dokumentär:)

ha en fin kväll
www.herbalista.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229