Äntligen ett filmtips.

Hej!

Hur mår ni denna lördag?

Jag mår helt okej. Igår blev det ingen läsning men det blev istället en filmkväll såg en film igår som jag länge har velat sett ända sen den kom ut på bio. Och jag har ju även hört att den ska vara riktigt bra och även sett originalet från 80-talet. Kan ni gissa vilken film det är om jag säger att det är en av Stephen Kings böcker.... 2019 pet sematary var det jag såg igår. Har även filmen från 80-talet hemma på dvd. Som jag har längtat efter att få se den, gått och tänkt att netflix ska släppa den men nej. Så sökte på filmen istället. Och nu har det ju varit ett bra tag sen jag gav er ett filmtips så nu är väntan inte över längre.

Vad tyckte jag om filmen då? Jo den var riktigt bra, helt klart sevärd och det har samma handling som första filmen från 80-talet. Så om man har sett den filmen så vet ni nog hur handlingen går. Jag blev inte besviken tycker inte att den var varken bättre eller sämre än första. Det fanns stunder som jag satt som på nålar och ni vet rysningar längs ryggraden. Men jag gillar Stephen King både böcker och filmer (dom flesta filmerna) för det är inte ren skräck som tex Annabelle 1 och 2. Utan hans filmer är det mer spänning och man vet liksom inte när saker börjar hända. Sen så tycker jag också att hans filmer sällan är tråkiga för redan i början så händer det oftast något. Man behöver inte vänta en halvtimme in i filmen för att saker ska hända, så som många skräck/thriller filmer gör. Vet inte hur många dåliga filmer jag har sett under den kategorin. Så stephen king är oftast ett säkert kort. Sen är han en fantastisk författare som skriver så bra böcker. Han är lite av en idol när det kommer till författare. Jag vill ha alla hans böcker men då måste jag bo större.

Handling film: En familj flyttar till landsbygden i ett stort hus och tillhörande den marken familjen har så tillhör även jurtjkyrkogården deras mark. Deras ända granne visar först deras dotter av en slump stället. Sen en dag så hittar grannen deras katt död, Church. Så grannen och pappan begraver katten. Bara det att grannen tar med honom långt in i skogen och säger att här begraver du katten. Efter det börjar konstiga saker hända.

Jag skulle kunna tänka mig att även köpa denna film på dvd då jag har den första och tyckte även den var bra. Jag har bara sett filmen/filmerna men inte läst hans bok som filmen är baserad på. Men självklart vill jag det. Då jag är en Stephen King nörd. 😉

JAAA boken finns på storytel. Men jag vill ju gärna ha hans böcker i riktigt bokomslag och allt. Det är ju något speciellt med fysiska böcker och just Stephen kings böcker vill jag ha som fysiska böcker.

Kram/Amanda

#nouwinfluencer #influencerlife #böcker #stephenking #filmtips #filmrecension #personligblogg #personligt

Gillar

Kommentarer

Jessicaburman
Jessicaburman,
Inte läst den boken men funderar om ja ska våga mig på den nått tag haha 😂nouw.com/jessicaburman
Amandizan
Amandizan,
Jag har inte heller läst boken.., än men vill ❤️nouw.com/amandizan
sweetwords
sweetwords,
Tack för tips, jag gillar inte skräckfilmer docknouw.com/sweetwords
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229