Hej mina änglar!

Ni som känner mig och läst min blogg förut vet att jag praktiserar inom äldreomsorgen. Och jag fick jätte mycket kommentarer om att det är äckligt och att vi klagar så mycket på att det är mycket att göra. Först och främst. Vi torkar inte bara skit och för det andra, det är en stor kris med folk inom vård yrken. Vilket gör att man får mer att göra. Jag fattar inte ens hur folk ( Vissa människor ) faktiskt tycker det är äckligt med äldre. Alla blir äldre. Och dom som bor på ett äldreboende behöver hjälp, dom klarar inte av att göra vissa saker längre. Det är inte äckligt att ta hand om äldre! Har fått kommentar om att jag bara torkar bajs om dagen. Men nej! Jag/vi gör mycket mer än så! vi umgås med dom. Vi hjälper dom med det dom inte klarar. Och det mina vänner är inte äckligt. Tycker ni att det är äcklig att mata? Torka bajs? bädda? umgås? då ska ni inte skaffa barn. För barn behöver också hjälp. Man gör mer än vad folk tror på ett äldreboende. Jag går 2:a året på gymnasiet och min första praktik var på ett äldreboende, jag har valt att vara kvar där tills 3:an. Det är inte detta jag kommer jobba med när jag är vuxen men det är något man ska göra innan man kan börja på t.ex sjukhus. Och jag trivs jätte bra här där jag är nu. Och jag tycker inte alls att det är jobbigt. Det är jätte skönt att gå upp på morgonen och veta att man ska få hjälpa människor som inte kan själva. och det känns jätte bra att gå och lägga sig på kvällen och känna att det man gör om dagarna är mycket värt för dom . Att man tar sin egen tid för att hjälpa andra. Hade jag inte redan bestämt mig om vad jag skulle bli så skulle äldreomsorgen vara något för mig. Men jag har bestämt mig om vad jag vill bli och jag tänker sikta mot mitt mål. Jag hoppas nu att ni som säger att det är äckligt fattar att det faktiskt inte är det. Det var allt för denna gång. Ta hand om er tills vi hörs igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är du homofob? Jag är i alla fall inte det. Så långt ifrån det går. Man älskar den man gör och könet har inte någon betydelse. Men sen finns det idioter som är homofober. JA det är fel! Du har väl inget att göra med om någon gillar en person i samma kön eller hur? Precis som du gillar det motsatta könet så gillar dom samma som sitt eget. Och om det är fel att vara bög eller lesbisk så är det fel att vara hetro också. Det är vad jag tycker i alla fall. Sen alla dom dumma kommentarerna som t.ex. '' men gud skapade en man och en kvinna av en anledning '' Ja men visst om du säger så, så ska du veta att gud skapade en hjärna för att du ska använda den. Om du tycker att det är äckligt med lesbiska och bögar som kysser varandra offentligt eller håller handen så bör du släppa handen på din partner och du bör också sluta kyssa din partner offentligt. För att om du tycker att dom är äckliga så ska du veta att du också är det. Jag hoppas att det någon gång är okej för hela världen att det finns homosexuella människor. Att även fast du är homosexuell så är du fortfarande en människa. Att det inte är okej att hata någon för vem den älskar. Och om vi säger så här, om du inte ens ser någon homosexuell person men ändå häver ur dig att det är äckligt att vara homosexuell. Så vill jag bara fråga dig varför i hela helvetet du tänker på vad dom gör i sovrummet. Tänker du lika om dina föräldrar eller? Nej exakt det gör du inte. Man gör inte det. Om du nu tycker det är äckligt att vara homosexuell varsågod och tyck det men sög det inte och skriv inte ut det heller. Jag kan aldrig stoppa dig för vad du tycker men låt fan bli att utrycka dig om de. Nu kommer jag säkert få en fråga om att vi bor i ett land där man får tycka och säga vad man vill, JA min vän det har vi men det betyder inte du har inte rätt till att kränka någon annan människa för deras läggning. Och jag vet så många som säger '' Lesbiska är så sexiga och bögar är äckliga ''. Men snälla.. Saknar du en skruv? nej du saknar hela verktygslådan. Lesbiska och bögar är samma sak, båda är homosexuella. Jag har vänner som är homosexuella, bisexuella och transsexuella och det är absolut inget fel med det. Jag är fortfarande vän med dom, vet du varför? Jo det är för att jag använder det gud gav mig. Min hjärna. Du har ingen rätt att bestämma vem som ska älska vem. Man är den man vill och så är det bara . Så är du homofob som läser detta så ber jag dig att sluta hata någon för vem dom älskar och vad dom gör i sovrummet och om du inte tänker ändra dig så ska du dra långt ifrån mig. Har så mycket mer att säga men vet inte hur jag ska skriva det så detta får duga . Hoppas ni gillade det jag skrev! Ta hand om er tills vi hörs igen

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte att jag skulle börja om allt igen, starta om allt från början. Mitt namn är Amanda Örndalen och jag är 17 år. Jag bor i den lilla staden Västerås. Jag går andra året på Yrkesgymnasiet och pluggar till undersköterska. Tänker inte ljuga om min fritid, den är inte speciellt rolig. Jag pluggar, övningskör, tränar, umgås med vänner och fikar haha. Det är nog det mesta jag gör på fritiden. Jag har inte så mycket mer att skriva. Ta hand om er tills vi hörs igen!

Likes

Comments