Jag hade en vän en gång. Han är död nu.
Jag hade en vän en gång. Han tog sitt liv.
Jag hade en vän en gång. Han valde att inte leva mer.


Det är så sjukt när jag tänker efter. Min bästa vän tog livet av sig helt utan förvarning för 5 öre. Jag hade ingen aning. En morgon när jag vakna hade jag fått ett sms där det stod att han hade ett tåg att passa. Jag hade verkligen ingen aning. Jag visste att han mådde dåligt, men inte så dåligt. Jag trodde aldrig att han skulle ta sitt liv.

Jag skuldbelägger mig själv för att jag inte gjorde något, trots att jag visste om att han mådde dåligt. Men jag trodde ju aldrig att det var så dåligt. Jag trodde han var på väg uppåt igen. Jag trodde verkligen det.

Han hade gått igenom en hel del svåra saker, men det mesta hade han tagit sig igenom. Han var stark. Men även starka människor når sin bristningsgräns ibland. I hans fall var det natten till den 23 april 2011, det var då han valde att dö.

Jag kan inte förstå hur sjukt detta är. Jag hade en vän, vi var bästa vänner, vi pratade om allting, han lyssnade på mig när ingen annan gjorde det, och nu är han död. Han har varit död i över 6 år och jag har klarat mig fint, men jag får fortfarande ångest över att jag kunde ha gjort någonting och att jag inte stoppade honom.

Vi smsade några timmar innan han dog och då frågade han mig "är det okej om jag dör?" jag var halvtjurig på honom för att han knappt hade hört av sig på hela dagen och svarade kort "no". Jag hade ingen aning om att det var så allvarligt som det var. Sen dess har jag aldrig velat gå och lägga mig och fortfarande vara osams med någon, för att jag inte kunde svälja min stolthet och säga att jag älska honom så som jag brukade göra varje kväll och det sista jag sa till honom var att jag var tjurig på honom. Förstår ni hur det känns? Det känns verkligen som att jag var en bidragande orsak till att han valde att ta sitt liv just den kvällen.

Han lämnade efter sig ett brev som jag har skrivit av här för er. Jag är glad över att han lämnade kvar någonting till mig. Då vet jag att allting var på riktigt och att jag inte har gått igenom en hemsk mardröm.

Ord har ingen betydelse om man ska förklara dig. Det finns absolut ingenting i världen som jag tror skulle beskriva dessa ord. Jag har ingen aning om vad du känner för mig, på riktigt. Och jag har aldrig fått chansen att berätta hur mycket jag älskar dig. Du vet en del, men du vet inte allt. Ditt namn står skriver överallt i min värld, i mina böcker, på min vägg, på min kropp och i mitt hjärta. Ditt leende, det enda i världen som kan få mig på fall. Och dina ord, dom spränger av lycka inom mig just nu. Jag kommer aldrig glömma dig, jag tror inte ens det är möjligt. Jag är rädd för hur beroende jag är av dig. Jag kan aldrig förlora dig igen, för jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till då. Du skulle kunna säga vad som helst eller göra vad som helst mot mig, jag skulle ändå inte våga göra annat än att förlåta dig. Du är bäst, glöm aldrig det. Den finaste på jorden. Jag vet ingen bätte människa än dig. Det är alltid din åsikt som har spelat roll. Och bara så du vet - så kommer jag aldrig sluta falla, så mycket som jag föll för dig. Och jag har ingen aning om hur du fick mit att älska dig, men du lyckades. Du är den starkaste stjärnan på jorden, utav 9 miljoner. Jag älskar dig, Amanda Westerlund.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej,

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag börjat träna och ska därmed också sluta röka. Det har hittills gått bra, jag har inte rökt sen jag skrev det inlägget och har inga planer på att göra det heller. Killarna på jobbet går ut och röker, visst är jag sugen, men jag följer inte med. Jag anser att det är duktigt faktiskt.

Jag är en sån människa som lätt blir beroende av saker och har också därmed väldigt svårt att göra mig av med beroenden. Jag har varit beroende av många saker, men de största bovarna i mitt liv har varit energidricka och cigaretter. Jag lyckades faktiskt bli av med mitt beroende av energidricka, men jag har aldrig känt ett behov av att sluta röka innan. Men nu jävlar!

Det är ett problem i mitt liv. Jag kan aldrig äta en speciell mat, eller dricka en speciell dryck flera gånger regelbundet utan att bli totalt beroende av det. Jag äter till exempel aldrig värktabletter mer än när jag verkligen behöver då jag är rädd för mig själv att jag ska bli beroende av det. Eller tex tar nässpray mer än vad jag behöver, då det har samma effekt.

Är du också som mig? Är du en beroende-människa? Isåfall, har det påverkat dig?

Likes

Comments

Bilderna är från min anslagstavla på Pinterest, klicka här för att kolla in den!

Hej på dig,

Det var ett tag sen nu igen. Jag är inte så bra på det här med att blogga har jag märkt. Men som jag skrev i mitt allra första inlägg här så är denna blogg egentligen bara tänkt för att jag ska kunna skriva av mig när jag känner för att skriva någonting eller om jag har något att berätta, som jag har nu.

Jag ska börja träna.

Nu när jag har ett vanligt 8-17 jobb och börjar få in rutiner på saker och ting så tänkte jag, varför inte? Plus att när jag har ett så pass stillasittande jobb som jag har så kan det vara bra att röra på sig, sen märkte jag att jag behövde en hobby också.

Jag har nu signat upp mig på ett gym här i Finspång där jag och min vän Victoria ska börja träna. Vi var där igår och körde vårat första gemensamma pass och det gick riktigt bra faktiskt. Jag ska iväg nu snart igen för att möta upp henne och köra ett pass. Vi har bestämt att vi ska gymma 5 gånger i veckan. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Det bästa när man har en kompis att träna med är att vi motiverar varann rätt bra, vi har sagt att det kommer bli straff för den andra om inte träningen blir av och att vi inte kommer godta några ursäkter.

Jag har även börjat tänka över mitt dagliga intag av cigaretter nu när jag bestämt mig för att träna, och det håller ju givetvis inte. När jag började på nytt jobb bestämde jag mig för att sluta röka på arbetstid, vilket jag har hållt mig till och nu när jag ska börja träna så är det ju ingen idé om jag ändå ska dra ner det med cigaretter igen. Jag räknade på hur mycket pengar jag egentligen har slösat på att röka och kom fram till att sedan jag börja har jag rökt upp närmare 50 000 kronor. Då slog det mig, jag ska sluta. Jag har aldrig känt någon motivation till att sluta då det inte påverkat min vardag direkt innan, men nu när jag såg siffrorna framför mig och med tanke på att jag vill börja leva ett hälsosammare liv så var det ett faktum: jag måste sluta.

Jag tränade faktiskt innan jag träffade Emil. Jag var riktigt duktig och tränade 5 gånger i veckan och mådde riktigt bra. Men ni vet hur det är när en skaffar partner, det enda en vill göra är att ligga i sängen med hen och gosa hela dagarna. Så på den vägen slutade jag träna också. Nu har jag tröttnat på att ligga och gosa hela dagarna (skämt åsido) så nu ska jag gå tillbaka! Jag är riktigt taggad.

Jag ska se om jag vågar lägga upp några före- och efterbilder, men det får bli när jag fått lite resultat. Så länge får ni nöja er med bilderna ovan, på min motivation om hur jag en dag vill se ut. Vågen börjar iallafall på 63.4 kilo och vi får se vart den slutar. Jag bryr mig dock inte så mycket om siffrorna på vågen, jag vill bara må bra och känna mig fin, vilket jag inte gör nu med ovälkommet fett lite här och var på kroppen.

Nu ska jag kila iväg till gymmet. Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

Likes

Comments

God morgon,

Nu var det ett tag sen jag skrev och vet du, jag har ingen bra anledning. Jag har helt enkelt bara varit ledig och sedan jobbat. Den här veckan har jag varit så trött hela tiden, jag vet inte vad det beror på. Jag tror faktiskt helt ärligt att jag sover för länge om nätterna och att det är därför jag är så extremt trött. Får hoppas att jag kan få in de rätta rutinerna nästa vecka igen.

Nu ska jag fortsätta jobba, jag ville bara kika in och säga hej. Så hej!

Likes

Comments

Nu är vi på väg mot Jönköping. Får väl se om denna dag blir kul eller om det bara blir att genomlida. Jag hoppas att det blir roligt!

Likes

Comments

Nu på kvällen skulle jag och Emil se om det gick att se den nya säsongen av Skam på SVTplay men det gick inte och vi klickade vidare under fliken "Skam-liknande serier" och hamnade på serien #hashtag som grundas på Instagramupploppet i Göteborg för några år sen. Serien är inte helt sanningsenlig då jag bland annat har lyssnat på P3 dokumentär om händelsen men fortfarande en bra serie som jag kan rekommendera. Det är korta avsnitt på cirka 15 minuter vardera så vi är redan på sista avsnittet och vi började kolla kort efter att jag skrev mitt senaste inlägg.

Sök bara på #hashtag på SVTplay så borde serien komma upp!

Likes

Comments

Hej på dig,

Ja, om du bor i Östergötland så förstår du nog att ingen av bilderna är tagna idag. Idag har det nämligen snöat hela dagen här hemma. Jag har bara hållit mig inomhus och gjort massor av välbehövliga saker, så som att städa, diska och tvätta. Rolig dag va?

När jag var liten så fick jag lära mig att på långfredagen skulle en sitta hemma och bara ha tråkigt hela dagen, eftersom det är en dag av sorg inom kristendomen. Min familj är dock inte troende eller så men det bara var så att en skulle vara hemma och ha tråkigt på långfredagen. Stämmer väl ganska överens med min förklaring om hur min dag har varit, inte sant?

Nu på kvällen har jag och Emil varit hos hans mamma och ätit påskmat. Det var trevligt även om jag inte är speciellt förtjust i påskmat. Imorgon ska vi tydligen åka till Jönköping för att gå på bilmässan där. Ska bli kul att komma ifrån Finspång lite, även om det inte är så långt. Men gissa vad jag ska göra nu? Gissade du på att spela The Sims? Isåfall gissade du rätt.

Ha det bra tills nästa gång vi hörs!

Likes

Comments

Jag vet inte om det här ens är intressant för andra men som jag skrev i mitt senaste inlägg så är The Sims ett av mina intressen just nu så tänkte att jag skulle visa dig min senaste Sim jag gjorde. Det kommer nog dyka upp lite The Sims-inlägg här och där för det känns kul för mig att visa upp vad jag åstadkommit.

Detta är alltså min senaste Sim jag gjorde, jag brukar vanligtvis göra en Sim för att sedan bygga ett hus åt hen. Ett tag byggde jag bara hus och ett tag gjorde jag bara Simmar.. Men nu, en Sim, ett hus.

Som du ser så har jag laddat ner mods, alltså egna hårfrisyrer, kläder, skor, smink osv. så jag vill ju självklart ge cred till de personer som har designat allting. Även om jag inte kommer ihåg vart jag har laddat ner allting, hehe. Jag brukar iallafall använda mig av www.thesimsresource.com, ett tips om du vill få ditt Sims-spelande lite roligare. Det finns allt möjligt att ladda ner där, allting från läppstift till väggprydnader.

Likes

Comments

Hej på dig!

Nu har jag äntligen startat upp min blogg, som jag längtat. Jag har trånat efter att ha någonstans att skriva av mig men aldrig tänkt att en blogg kan vara det rätta forumet. Jag är iallafall glad över att äntligen ha givit mig ut på detta nya äventyr, vad det nu innebär.

Jag tänkte berätta lite om mig själv nu, som en början på detta nya äventyr jag pratar om.

Mitt namn är (som du säkert redan förstått) Amanda Westerlund. Jag är 20 år gammal och bor i Finspång tillsammans med min pojkvän Emil, som ni förmodligen kommer se lite av här i bloggen. Jag jobbar som CAD-konstruktör på ett företag i Norrköping och det är där jag spenderar en stor del av mitt liv, närmare sagt 9 timmar om dagen 5 dagar i veckan. På fritiden brukar jag umgås med mina vänner och på senaste tiden har jag fått en dille för The Sims so that's pretty much it. Jag som person är nog inte mer spännande än så och har inte så himla roligt liv egentligen eller så mycket att dela med mig av men jag behöver ventilera mig någonstans och det kommer att vara här.

Du väljer själv om du vill följa med på min resa eller inte, men jag hoppas att du kikar in här igen. Tills nästa gång, ha det superbra!

Likes

Comments