Header

Jag fick för ett tag sedan med en kompis på en danskurs efter en hel dels lite smått övertalande från min sida att det alltid är värt att prova. Efter första kursgången kom min kompis fram till att man blir glad av att dans (som jag så länge sagt) och att det borde göras oftare. När jag frågade henne varför hon inte följt med innan så var hennes anledning att hon känner sig obekväm och dålig. Såklart, vad annars. Vem vill liksom vara kass i jämförelse med andra? Det krävs ju faktiskt ett rätt stort mod att VÅGA VARA NYBÖRJARE.

Tanken har därför slagit mig att vi går miste om så mycket på grund av att vi just inte vågar vara nybörjare eller till och med innan bestämt oss för att "det är inget för mig" eller "jag kan inte".

Tänker även på alla man mött på fest som vägar att dansa, eller personer man varit på semester med som vägrar prova lite äventyrliga saker som att snorkla eller padda kanot på grund av att det inte gick bra senast dem gjorde det som kanske var för 5-10 år sedan.

Eller alla dessa saker som man så gärna önskar att göra men som man intalar sig att man inte är tillräcklig för. Eller på alla vuxna som jag ofta hör som tappat all energi och lust för sitt jobb men som återupprepande säger att det inte är någon idé att byta.

Ni kanske förstår lite vart jag vill komma. Att vi måste uppmuntra varandra till att prova och våga i livet. Att vi inte redan innan ska ha bestämt oss för att det inte kommer att gå, då tycker jag hellre att man kan prova och se vad som händer. Bara för att man testar behöver det ju inte betyda att blir succé eller var kul, men då har man ju provat i alla fall.

Jag tror att vi behöver öva på att utmana oss själva på att ha ett mer öppet sinne, vilket inte alls behöver betyda stora saker som att hoppa bungyjump eller släppa loss totalt på ett dansgolv. Det kan vara små saker i vardagen som att gå på den där dejten, göra något spontant eller säga "ja" oftare.

Tycker mitt favorit citat från Coldplays låt "Fix You" - "If you never try you'll never know" som påminner mig varje dag om att våga prova passar utmärkt till detta ämnet.

Ta hand om er. Kram.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vaknade äntligen upp idag utan huvudvärk, stor lättnad. Underlättade även mycket med tanke på det 2 timmar långa litteraturhistoriska provet som varit lite lätt ångest fyllt. Men nu kan jag äntligen checka av ett av dem större proven innan lovet och fokuset längs nu istället på morgondagens juridikprov.

Var i eftermiddag även och tittade på en dansgrupp som kan bli min till våren. Fick även vara med på slutet med en liten egen dans vilket gav mig ett litet lyckorus att stå framför speglar igen med en grupp av barn bakom mig. Är jättedelad i om jag ska tacka ja till uppdraget att bli dansledare igen, samtidigt som det tar otroligt mycket tid så får man så mycket glädje tillbaka. Får helt enkelt tänka på saken ett litet tag till.

Kram.

Likes

Comments

Vad innebär ordet "hälsa" för dig?

Det innebär något brett och som kan ses ifrån många olika perspektiv. I stora drag handlar det om livet i stort, att hitta och även skapa en vardag som man mår bra av och trivs med.

Ordet hälsa innebär även för mig balans, men inte den sorts balans som innebär att man ska få lika mycket av alla delar för att det ska väga jämt och bilda någon slags balans. Jag tror att det inte handlar om att få alla bitar perfekt, utan att se till helheten för vad som funkar och får en att må bra.

Hälsa innebär inte heller att alltid må bra, utan att det ska finnas utrymme att för att ha dagar som är bra och mindre bra. I stort sätt är den inte svart eller vit.

Det var kortfattat vad ordet "hälsa" innebär för mig. Puss.

Likes

Comments

Sitter och bläddrar i lagtexter och önskar väl mest att det katalog med resor. Typ så är kortfattat motivationen för tillfälligt, så det är tur att det är höstlov om två veckor. Men innan lovet ska 5 prov avklaras, vilket för stunden känns lite smått stressande.

Idag var heller inte riktigt min dag, vaknade imorse med spänningshuvudvärk och skoldagen blev något tyngre än vanligt. Hoppas på att vakna utan huvudvärk imorgon, så att dagen kanske underlättas något. Kram.

Likes

Comments

Jag har i någon timme bläddrat igenom min blogg och känner mig plötsligt inspirerad. Inläggen tilltalar mig så starkt så jag knappt känner att det är jag som skrivit just dem orden. Sjuk känsla. Jag har varit i en period ett tag nu där jag kanske inte känt att jag inte levt upp till det jag skrivit och att jag har tappat "bilden av mitt gamla jag". Jag har haft svårt att skriva inlägg för att jag inte känt att jag kan hålla samma mönster och stil som innan. En period där jag även haft svårt att acceptera mig själv och känt mig tillräcklig.

Men efter att bläddrat igenom mina blogginlägg sen blogg starten så är det som om jag hittat min inspirationskälla, mig själv. Har dem senaste månaderna haft svårt att finna inspiration och motivations till det mesta. Men det verkar som att personen som blivit min självklara inspirationskälla har varit med mig hela tiden omedvetet, just jag.

Jag älskar att inspireras av andra, men att jag skulle bli en av dem känns ju lite otroligt.

Likes

Comments

Suttit helt fast i affärsjurdikboken sedan jag kom hem för några timmar sedan. Har första provet imorgon i affärsjurdikskursen, vilket känns tungt med tanke på att det är mycket att kunna på en och samma gång. Valde ju inför denna årskursen jurdikinriktning, vilket medför affärsjurdik och rätten om samhället. Även fast den är ganska tunga områden att lära sig så tycker jag att det är så intressant. Det var ju lite därför jag valde ekonomiprogrammet för att komma åt den juridiska inriktningen.

Lär få sitta här i några timmar till för att känna mig nöjd och redo inför imorgon.

Kram.

Likes

Comments

Foto: Rebecka Lomas

Ja, vad ska man säga. Mitt senaste inlägg var för två månader sedan, då min blogg firade 1 år och sen gick en hel sommar. Ingen idé med någon bortförklaring eller ursäkt, mer än att bloggen inte har hört till prioriteringarna. Så varmt välkomna tillbaka!

Nu har skolan dragit igång igen, vilket känns helt okej. Något tungt att jag börjat 2:an istället för 3:an, men vet ju att det kommer löna sig i slutändan. Sommarlovet gick som vanligt alldeles för snabbt och bestod i korthet mest av jobb och konserter där emellan. Men det var en mycket bra sommar, den var liksom lagom intensiv. Hann ju också där emellan med att ta det där efterlängtade körkortet, som var en av höjdpunkterna på hela sommaren.

Fått många önskemål det senaste om att börjat blogga igen, vilket har motiverat och peppat mig till att börja igen. Så kände att idag var dagen då det kanske var dax att logga in och skriva dem första raderna.

Kram.

Likes

Comments

Vilken dag, snacka om sommarväder! Började dagen med en lång och förtjänt sovmorgon innan jag lyxade till det med nybakta scones till frukost. Började sedan packa inför den kommande vecka som så alla andra år ska spenderas på Hönö. Jag älskar att åka iväg men hatar att packa, som kanske så många andra. Så det slutade med att Julia kom hit och förgyllde denna dag. Blev en mysig tur på våra gamla mopeder i bokskogen och kvällsmys vid sjön med snack om sommarens alla planer.

Hoppas ni haft en fin dag, kram.

Likes

Comments

Idag gick jag på en veckas ledighet, vilken lyx. Jag gillar verkligen mitt jobb, men just känslan att få vara ledig från skolan och jobbet samtidigt i en vecka är speciell. Med tanke på hur hektiskt det varit på jobbet det senaste så kändes det skönt att lägga arbetskläderna på hyllan i några dagar.

Trots mitt trötta huvud när jag kom hem från jobbet så var kroppen forfarande pigg. Passade på att köra 10x90m max, vilket jag inte gjort på länge. Var ungefär ett år sedan jag körde det varje dag inför SM, det var liksom min grej att maxa min 90 meters sträcka inne i skogen. Det hjälpte mig ikväll lite kring tankarna att Havs-SM är imorgon och att jag för första gången inte kommer kunna delta på grund av att axelskadan forfarande är ett faktum. Hoppas forfarande att det finns hopp att kunna komma tillbaka och ännu en gång kunna bli ännu bättre än innan.

Kram på er.

Likes

Comments

Igår fick jag uppleva något helt magiskt! Jag fick äntligen se Coldplay live på Ullevi, som jag längtat! Snacka om en scenshow utan dess like, så himla mäktigt. Det är något med det här färgsprakande koncept som Coldplay har som gör dem så himla unika.

Hela konserten var fantastik men höjdpunkten var såklart att få sjunga med i favoritlåten "Fix You", får gåshud av bara tanken. Bandet som genom det senaste året fått vara i alla dess stunder i mina hörlurar, fick äntligen upplevas live. Lycka<3

Likes

Comments