Vecka 26

Idag går vi in i vecka 26. Tjugofem fulla veckor har passerat och tänkte att det är kul att börja jämföra bilder. Såhär har magen förändrats på elva veckor. Är dock inte förrän nu det verkligen börjar ta fart och växa. Syns även framifrån nu, så kul!

Mitt mående: Börjar såklart dagen till ära att tokspy och må sisådär. Tungt i kroppen idag och skulle kunna sova stående. Mår överlag jättebra känns nästan lite för bra för att vara sant. Speciellt när man läser om så många andras graviditet. Klagar verkligen inte. Har dock senaste veckan allt mer fått ont i magen någon enstaka gång i några minuter varenda dag troligtvis det man kallar sammandragningar. Även ryggen har fått ta en del smärta. Tror mycket har att göra med mitt jobb då jag böjer mig, lyfter saker, arbetar mycket med hela kroppen överlag. Så glad att det bara är tre veckor kvar. Min kropp behöver verkligen mer än två dagars vila (helgerna) just nu.

Loppan: Hon är ungefär 31cm och vid veckans slut kommer hon väga ca 930g. Galet nästan ett helt kilo. Hon kan öppna sina ögon och hon uppfattar nu vad som är upp och ned. Det är därför hon snurrar runt och grejar där inne, måste ju utforska nya upptäckten haha. Hon har verkligen rört sig massor senaste dagarna. Innan har det varit nån enstaka gång på morgonen, lunchen och em sen som absolut mest sen kväll. Nu är det full fart varje gång hon är vaken i någon timme. Som sagt en rastlös loppa där inne efter sin mamma.

Idag var vi även hos BM. Lyssnade återigen på hjärtljud och det tickade på fint. Fick resten av mina tider nu fram till dagen efter BF. Drömmen vore om hon faktiskt ville titta ut någon dag innan. A har på känn att hon kommer göra det men jag tror såklart på vecka/veckor sent då det är ”vanligt”. Han får gärna ha rätt!

Om två timmar ska jag på föreläsning ”Livet på förlossningen” med Ilze. Den håller på i två timmar och jag hoppas att det mesta går in i lilla hjärnan trots att jag håller på somna i skrivande stund. Ha en fortsatt bra torsdag hörni!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229