Resa 3-4 - Nordirland och Frankrike

2012, Nordirland.

Mars 2011 fick jag äran att åka till Nordirland för att vara utbytesstudent. Några månader innan hade flera personer från olika länder kommit till Sverige och då sov en nordirländsk tjej hos mig i en vecka. Det var alltså samma tjej jag skulle sova hos veckan i Nordirland. Vi var fyra stycken från klassen om jag inte minns fel som åkte. Vet att vi var jättenervösa iallafall jag. Skulle liksom vara hemifrån en vecka, prata ett annat språk och äta annan mat i en vecka. Såklart är det ju hela grejen med att vara utbytesstudent så såg det inte jobbigt utan mer äventyrligt och spännande. Det första man la märke till var ju givetvis att dem körde på "fel" sida. Såklart ovant för en själv som är van med högertrafik. Familjen var iallafall jättetrevlig och mysig så kände mig direkt välkommen och trivdes ganska snabbt. Jag och min närmsta vän på den tiden fick åka tillsammans så hon bodde hos min värds bästa kompis. Blev ju superbra så man kunde umgås på fritiden som vi då gjorde. Vi åkte rullskridskor i en hall minns jag, såg the muppets på bio och åt middag ihop. Jättemysigt verkligen! Jag och min vän då fick vara med i pjäs som skulle visas upp i Frankrike där projektet skulle avslutas, mer om det i Frankrike stycket. Man var nästan två från varje land. Utbytesstudenter från Sverige, Nordirland, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Slovakien. Kan ha glömt någon men tror inte det. Så många olika människor på samma plats som gör saker ihop. Coolt! Vi paddlade kanot bland annat, se bilder nedan.

Maten var ju ingen höjdare så eller ja det som lagades hemma givetvis. När vi skulle på utflykter eller till skolan fick vi matsäck hemifrån. Den bestod av någon chokladbit, juice och en chipspåse. Något i de stuket. Nyttigt? Nja inte så värst va. Var ju inte som hemma liksom haha. Även i skolan köpte eleverna sin mat om det inte hade egen. Vi är ju vana att få gratis skolmat. Med tanke på att det kosta så köpte ju flera elever onyttigt till lunch och bredvid skolan fanns en kiosk där dem shoppade loss.

Det var verkligen en lärorik vecka och vi repeterade flera dagar på dramat som vi skulle visa upp. I dramagruppen kom man verkligen nära varandra till slut. Vi umgicks ju mycket mer ihop än med dem andra.

(Hade så många bilder från både Nordirland och Frankrike. Tyvärr låg dem på pappas dator som är stendöd..)

2011, Frankrike.

Maj 2012 åkte jag till Frankrike med samma nära kompis då vi var med i dramat. Så tack vare att vi var med fick vi åka till Frankrike också. Hur kul?! I Frankrike sov jag ihop med två tjejer, en från Tyskland och en från Spanien hos samma franska tjej. Blev ju smått trångt att trycka i tre personer i samma rum men dem var så gulliga. Mamman var ensamstående och hade så fina döttrar. Till frukost åt vi crêpes ibland, nutella blev det väl princip varje frukost också annorlunda gentemot Sverige. Så gott dock! Även denna vecka var det mycket träning inför dramauppvisningen. Det var avslutningsresan på detta projekt.

Vi hade så många fina utflykter som till Eiffeltornet, Louvren och annat. Minns att vi gick upp för alla hundratals trappor i Eiffeltornet. Var som tre våningar. Vi gick till andra våningen. Var och är väldigt höjdrädd så var rätt jobbigt för min del haha.. För att komma till tredje våningen så är det hiss och allra högst upp. Vi fick inte åka upp dit men jag var inte ledsen för det, usch. Louvren är som en pyramid sen åkte man ned under marken och där var ett museum. Bara byggnaden och runt om var coolt. Som sagt hade massa bilder men dem är borta med pappas dator.. Jättetråkigt verkligen! En utflykt jag gjorde med familjen och dem två tjejerna som också bodde där var till Disneyland. Var sååå coolt och kul. Gick där i över 10 timmar. Åkte karusell, såg deras uppvisning. Fanns hur mycket som helst. Verkligen en minnesvärd upplevelse. Var så sjukt trött efteråt, ganska förståeligt haha. Återigen en lärorik och sjukt rolig vecka.

Näst sista dagen hade vi dramashowen vi skulle visa upp. Efteråt var det party och tillslut skulle vi säga hejdå till alla. Hej gråtkalas. Var så tråkigt och lämna alla. Man hade som sagt kommit varandra ganska nära på den korta tiden.

Så sjukt när jag skriver detta, att inse att jag faktiskt som 15 åring fick göra dessa två resor. Fått träffa så många fina människor, ha kommunicerat på engelska och varit utan en förälder. Tacksam över att jag fick den möjligheten. Ångrar inte en sekund över att jag fick vara utbytesstudent. Så många minnen och erfarenheter.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229