Paris

Kollade igenom lite bilder på Facebook och hittade Paris bilder. Vill resa dit igen. Är så fint där! Eiffeltornet och hela köret helt enkelt. Det får bli en nästa resa. Dit kan man ju åka över en weekend så man behöver ju inte ta ledigt massa dagar mer än 1-2.
Jag var ju i Paris som utbytesstudent en vecka 2012 tror jag att det var. Så jag har ju verklig testat på att bo hos en fransk familj och ta del av deras vardag. Två saker jag kan komma på direkt sticker ut är deras frukost och tunnelbanesystem.
Frukosten. Inte som vi flesta svenskar är vana med kanske. Nutella och andra sötsaker åt vi till frukost hela veckan. Frukost för mig är just nu äggmackor och ett glas vatten. Men för 15åriga mig var det ju lyx, haha.
Tunnelbanan. Herregud säger jag bara. Dem var verkligen fulla på mornarna. Vi åkte en gång om jag minns rätt. Vi skulle iväg massor med elever via tunnelbanan. Var som spärdörrar som öppna sig vid varje dörr. Alltså kan man inte ta sig ned på spåret. Så har vi ju inte i Sverige. Nåväl när tåget kom tryckte verkligen alla in sig och på 3 sekunder stängdes dörrarna och vi åkte. Var ju nästan traumatiskt. Man fick ju inte ha klaustrofobi vilket jag lite har. Alla stod på varandra, svettigt och ingen luft. Svårt och inte få panik. Räckte med paniken när dörrarna stängdes och man trodde man skulle bli klämd. Med andra ord har jag inga bra vibbar från tunnelbanan i Paris haha.
Detta stoppar ju givetvis inte mig från att vilja åka dit igen. Familjen jag bodde hos då var så sjukt snälla och goa. Nej Paris vill jag åka till med A ❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229