Gravid vecka 29

Äntligen går vi in i vecka 30. Himla kul och se trean som första siffra nu. Nu börjar det väl ändå kännas lite mer nära.

💙 Lillebror: Cirka 36cm med en ungefärlig vikt på 1.5kg. Enligt preglife appen börjar en del barn nu lägga sig med huvudet neråt. Har vissa gånger denna vecka känt lite tryck ner eller att de ilar men tror inte att han har vänt sig ännu. Känns mest som att han ligger lite på sniskan och väldigt "centralt" på samma ställe. En liten klump.

💙 Mitt mående: Var hos BM igår. Mina värden såg bra ut och lillebrors hjärta slog fint. Tog upp att jag i veckan haft väldigt mycket sammandragningar. I förrgår hade jag egentligen en sammandragning hela dagen även vid vila. Enligt henne skulle jag alltså då ringt förlossningen så ajabaja på mig. Men sån är jag, tänker att de är normalt och att de finns andra som behöver ta platserna och hjälpen där uppe före mig. Nu när jag pratat med henne inser jag att jag kanske måste stanna av och faktiskt prioritera mig och lillebror före annat. Har ju liksom blivit värre för varje dag och fått ont i magen av jobbet. Imorgon kan det därför bli min sista arbetsdag vilket jag innerligt hoppas. Vill inte riskera mig och ja för tidig födsel för några fysiskt påfrestande arbetspass.

Förutom att kroppen börjar ge vika och säga ifrån mår jag bra. En del halsbränna på kvällarna med de hjälper Novalucol mig med. Känner mig hyfsat pigg igen. Har fått craving på is. Så gott att bara sitta och knapra. Nyttig craving iallafall haha. Synd de tar sån tid att göra is bara. Får köpa mig mer isformar.

💗 Mitt mående med Ines: Denna vecka började på topp men vart efter gått neråt. Märker verkligen av hormonpåslaget. Finnar ploppar upp, illamående och humöret är inte så bra. Är just nu less på allt som har med graviditeten att göra. Vill bara vara jag om man får säga så, bara Amanda. Behöver liksom en paus från mitt gravida, vilket såklart är svårt haha. Nej just nu och främst denna vecka är/har varit en svacka.

Nu skiljer vårt mående åt. Är inte alls less på vara gravid, ser mer fram emot att få gå hem och njuta av sista månaderna faktiskt. Även om längtan är stor efter lillebror så känner jag bara att han kommer när han kommer. Ingen stress eller brådska. Väldigt skönt att inte känna sig less faktiskt! Har liksom gjort en to do list för saker jag ska fixa och greja med här hemma innan han tittar ut.

👈🏼 Lillebror - Storasyster 👉🏼

Gillar

Kommentarer