Shopping

Tänkte dela med mig av ”lite” shopping jag gjort till mig och Ines. Är så himla dålig på unna mig själv dvs gör aldrig det. Haft samma kläder flera flera år. Ines fick lite vår/sommarfint samt ett par skor. Jag unna mig jeans, t-shirt, långärmat och skor. Nu gäller de för min del att acceptera min kropp vilket är svårt. Alltid kommer man väl må dåligt över den på ett eller annat sätt. Jäkla hjärnspöken. Har iallafall känt som julafton med alla paket jag fått åka och hämta!

Gillar

Fredag

Veckorna bara går av farten just nu. Igår kom Ilze och Lilly hit vid lunch. Kvart i två tog vi promenad till förskolan och hämtade våra stora tjejer. Blev en lekstund hemma hos oss innan dem åkte hem. Mysigt och trevligt som vanligt! 🤍

Idag är första dagen sen M kom som jag har båda barnen själv hela dagen. Haft sån lugn och skön dag hittills. Ines trotsar massor numera men hon har varit väldigt snäll mot mig idag. I skrivande stund sover båda barnen och nästan jag med. Väntar på att BVC ska ringa då M har väldigt ont i magen och inte bajsat sen måndags. Har börjat delamma, dvs kompletterar med ersättning då vågen i tisdags visade att han inte gått upp som han bör. Förklarar en del varför han bökat och varit rätt missnöjd trots amning. Hoppas iallafall på nå bra tips/lösning för har fasiken testat allt basic. Inte lätt och vara liten heller.

A slutar omkring 16-tiden så då blir de tacomys. Sen ska jag åka och hämta massa paket. Shoppat för första gången till mig på evigheter massa kläder och även ett par nya skor. De kunde jag gott unna mig med skattepengarna kände jag. Såklart blivit lite shopping till Ines med. Tänkte ta shoppingen i ett annat inlägg.

Trevlig helg 💗

Gillar

1 månad - Ärligt inlägg

I lördags blev denna älskling 1 månad redan. En månad som har gått så himla fort. En månad som bestått av kämpande och motgångar.

Amningen började inte bra och visade ju sig också att hans tungband var kort. Klippte de och de blev bättre. Dock har de alltid även nu varit detta pickande och en frustration från honom innan han får tag. Så fattar jag de som att håller på när dem ”beställer” mer. Ines höll på så massor när hon var 3-4mån vilket gjorde att jag slutade amma. Orkade liksom inte hålla på krångla vid varje amning. Men med M har de varit såhär mer eller mindre varje dag sen han föddes. Låter kanske inte jobbigt, men att sitta 1-5min med en pickad frustrerad bebis som samtidigt river och vevar med armarna vid varje amning blir till slut påfrestande för en annan. Man ammar ju inte tre gånger på en dag liksom. Här ammas de konstant speciellt nätterna som blir varje timma. Liggamningen har heller inte funkat just för att de inte är en lugn stund innan han får tag. Liggamningen gav mig så mycket sömn med Ines som amma och somna samtidigt som jag själv somnade ifrån.

Sömn är något jag verkligen inte fått denna månad. Varje natt har liksom varit ”vakna, sätta sig och amma, försöka få han och somna, själv försöka sova”. Detta kanske tar 30-45 minuter sen hinner man själv somna 45 minuter så börjar det om. Hälften av nätterna är enbart skrik av en otröstlig bebis. Har liksom sån ångest inför varje kväll/natt då det är ett kämpande medan man själv är så himla trött.

Magont/kvällsoro/kolik? De märks att han har haft och har ont i magen. Har testat droppar men tyckte inte de gav större skillnad så imorgon ska jag testa andra. Kvällsoro är ju vanligt vilket han garanterat har men tror även en släng av kolik med tanke på hur många timmar han håller på. Lite blandning av allt helt enkelt.

En månad som jag inte mått så bra helt enkelt. Sömnbrist samtidigt som man känt sig så hjälplös när han bara skriker. Att man vet att de kommer bli bättre men när? Har kanske haft två-tre hyfsade nätter på 30 dagar. De gör de väldigt svårt att se att de ska bli bättre. En månad låter så lite men de är sååå mycket med dessa sömnlösa nätter. Samtidigt får man sån ångest för att de känns som att man ”klagar” massor över ha fått en liten ny familjemedlem. Att man inte skulle älska han eller vilja ha honom vilket absolut inte är fallet. Man får ångest för att man inte känner att man kan njuta här och nu utan man vill bara spola fram tiden till de bättre. Ångest på ångest. De är dock inte konstigt att vilja spola fram tiden till något bättre.

Dagarna är dock bra tack och lov och nu börjar även leendet komma ifrån han. Då är natten bortglömd och förlåten direkt. De som gör att man fortsätter orka och göra allt man kan hela tiden.

Älskade Milton, du ger mig massa mys och kärlek samtidigt som du testar mitt tålamod o ger mig många gråa hårstrån. Vi må ha haft en tuff start och även fortsätter att ha men det kommer bli bättre. Kanske inte imorgon, om en vecka eller om en månad men nån gång. Då kommer vi ha de bättre än nånsin. Mamma älskar dig ❤️

Gillar