Gravid vecka 25

👈🏼 Dagens mage - Magen med Ines 👉🏼

Idag går vi in vecka 26. Nej men alltså blir lika chockad över hur fort veckorna går varje jag ska göra en graviduppdatering. 104 dagar till BF vilket betyder att vi snart är nere på tvåsiffrigt!!

💙 Lillebror: Ungefär 31cm och en ungefärlig vikt på 810g. Han är alltså runt ett kilo där inne redan. Känns som att han kommer väga mer än sin syster (3838g), så räknar med en 4kg bebis minst. Om han inte kommer tidigare då. Han får gärna ha mindre huvud än sin syster dock så jag slipper spricka till Haparanda haha. Han är mest aktiv på kvällen vid 22-tiden och apropå de! Här om dagen var han väldigt lugn i magen hade inte känt han på hela dagen. På kvällen försökte jag trycka lite och få lite liv i han men icke. Ines börja gråta vid 21-tiden och direkt blev de världens röj i magen. Han blev även lugn så fort Ines tystnade och somna igen. Hur häftigt?! Jag tyckte de var coolt iallafall haha.

💙 Mitt mående: Har börjat få mer gravidtäppa och halsbrännan kom även denna vecka. Inte så mycket men till och från. Underbart att vara täppt i denna pandemi nu också. Gravidtäppa är ju faktiskt en grej som existerar. Så de är faktiskt lite jobbigt med tanke på situationen vi är i nu.

💗 Mitt mående med Ines: Började veckan dåligt som sagt. Sömnlöst natten till måndagen, illamående och huvudvärk. Igår gick det riktigt tungt på jobbet och höll nästan på att svimma. Att bara skriva med en penna kändes som en börda. Var som att pennan vägde flera kilo, usch obehagligt. Mått mycket bättre idag. Dock har jag haft en del humörsvängningar denna vecka. Hade som idag en bra dag men så fort jag kom hem ville jag inprincip gråta för no reason. Hormoner.. Förövrigt känns det som magen ska spricka snart och har svårt att hitta skön ligg/sittställning. Större ska magen bli och lär inte bli lättare att hitta sköna ställningar heller haha. Börjar tycka att kläder är extremt jobbigt nu. Det är kallt ute så lever i samma förlåt ordvalet men jävla byxor varje dag. Är så less på att se likadan ut och ha samma kläder.. Hade det varit varmt så man kunde gå i kjol/klänning fine men nu är det ju 15 grader max och blåser storm.. Värme nu tack!

Ja men kläder är ju kul är ju samma nu bara att jag inte kan gå i kjol och klänningar. Kan kan jag men har inte så mycket att välja på heller. Ligg och sittställningar har också blivit jobbigt, vänder och vrider hela tiden.

Blev ett väldigt långt inlägg men kan vara kul det med!

Gillar

Kommentarer

Mysmorgon

Klockan sex imorse började I vakna och ligga o prata. Jag låg kvar en timma till och slumrade såklart till så jag blev ännu tröttare. Tog upp henne och fixade mysfrukost till oss. Macka, ägg och lite hallonkräm fick hon lyxa med. Hon är ju ett matvrak så äter ju tills vi inte ger mer, hon blir verkligen själv sällan mätt och nöjd. Äter tills de är slut. Men de är skönt! Bara för de kanske lillebror med motsatsen och vi får kämpa med maten.

Vabbar idag då Ines igår nästan var symtomfri så kände att de var bäst att ta en extra dag. Se hur hon är idag. Hon har inte varit på förskolan sen 2.5v tillbaka dvs på hela november. Glad att Arvid redan varit föräldraledig måndag-tisdag så de inte blivit så mycket vabb samt att han också varit sjuk. Idag är hans första jobbdag i november. Blev verkligen en sjukmånad detta. Hon har just nu lite lätt vanligt snor men hon har heller inte haft feber en enda gång under dessa veckor utan varit pigg. Hade de inte varit Corona hade de ju varit grönt att gå på förskola redan men ja de är som de är. Bara härda ut, är ju samma för alla.

Dagens planer då?

✨ Måste ta oss ut på eftermiddagen en sväng. A jobbar till 16:45 så är jag och Loppan hela dagen lång.

✨ När Ines ska sova ska jag bara lägga mig och titta på serie. Ta vara på egentiden som jag varit dålig på på sistone.

✨ Köra en tvätt och plocka ur diskmaskin. Sånt där roligt man gör konstant. Behöver en robot som gör allt de där åt mig.

Gillar

Kommentarer

BM-besök

Igår tog vi en eftermiddagspromenad ute i de gråa trista vädret. Blev en snabbis i lekparken då de var väldigt kallt och rått. När jag längta efter hösten var de mest efter soliga höstdagar inte dessa gråa dimmiga dagar. Nu ser jag fram emot snön endast för att få lite ljus.

Imorse ringde klockan 05:50, väldigt skönt att jag igår somnade omkring 21-tiden redan. Blev en förmiddag på jobbet då jag efter lunch vid klockan två hade tid hos barnmorskan. Lillebrors hjärtljud lät bra, allt med mig var bra och ja förväntade mig inget annat. Nu är även min graviditetspenning beslutad och klar så min sista jobbdag blir 30/12. Så skönt att ha de klart nu! Kunna släppa de och tänka på annat.

Har precis lagt loppan så nu ska vi se ph och bara ha soffhäng framför teven resten av kvällen. Ännu en måndag klar!

Gillar

Kommentarer