Fototips: vad kan du fota när du inte har någon inspiration

1. Självporträtt. Gör dig själv extra fin, sätt på dig din favorit tröja och börja fota! Det är alltid kul att ha bilder på sig själv och dessa bilder går ju att variera hur mycket som helst. Inomhus/utomhus, neutralt/speciellt tema, svartvitt/färg, seriöst/skämtsamt osv. osv.

2. Mat. Detta tycker jag nästan är det bästa att fota när man inte har någon inspiration. Laga till någon rolig lunch eller frukost och piffa till den extra mycket. Man äter ju även med ögat, så det blir extra gott när du väl får äta upp allt sen. För att göra bilder extra intressant kan man lägga till speciella dukar, bestick, servetter eller liknande.

3. Ut och fota naturen. Det är så enkelt att bara gå ut med kameran och fota på tomten. Man kan fota blommor, träden, gräset i motljus eller en fin himmel. Super enkelt men det kan bli otroligt fint!

4. Gör något kreativt. Är du ändå sugen på att göra något kreativt som att rita, göra en fotovägg, klippa en T-shirt till ett linne, göra en fotobok eller liknande, kan du ju passa på att se till att fota det på något coolt sätt!

Gillar

Kommentarer

Guest
,
bra tips!
Guest
,
Kan du snälla lägga ut en till novell du skrivit på din blogg?
lynns
lynns,
Tjoo! Tänkte bara fråga vad du använder för kamera! Jag är nämligen ute på kamera jakt och försöker hitta någon kamera som passar mig. Jag har funderat på Canon Eos 500d, men jag är inte säker. Jag är sjukt foto intresserad och fotar typ varje dag, så det skulle vara roligt att förbättra kvalitén på bilderna en aning. Just nu fotar jag med en Canon power shot s80, och den är ganska gammal. Skulle vara snällt om du kunde hjälpa mig lite på traven, haha! Kram
nouw.com/lynns
fridahemmingsson
fridahemmingsson,
Hej! Din blogg är så fin, hoppas att jag någon gång kommer kunna driva en så bra blogg som du!
nouw.com/fridahemmingsson