Supa, ligga och avsluta festen med en orgie

Ligga runt, utan konsekvenser. Supa villkorslöst, utan ångest, utan konsekvenser. Bete sig illa, vara sitt allra värsta jag, samtidigt som pengar rullar in på kontot. Avsluta varje fest med en extraordinär orgie och morgonen efter skratta tillsammans, undra vad fan som hände. Sedan göra det igen. En dröm för oss vanliga, tråkiga, åtta till fem, människor. Rättare sagt ett drömliv för alla oss som tror att ansvar är det viktigaste vi har. Vi kommer aldrig erkänna att deras liv är bättre än våra. Vi kommer kalla dem oansvariga, slampiga och dumma. Vissa kommer till och med lämna en kommentar på deras instagram, be dem gå och dö. Bara för att inte erkänna att deras liv, hettar upp våra liv.

Tack reality tv. Även om det kanske i många fall är allt annat än ‘’reality”, utan bara ett ihopklippt material av människors värsta och sorgligaste ögonblick. Ett ihopklippt material som tillfredsställer oss alla. På ett eller annat sätt. Vi lever våra liv, tänker varje dag, att allt vi gör, får konsekvenser. Om vi någon dag får för oss att vara lite galna, tänker, ''vi skiter i om vi gör bort oss''. Om vi någon dag får för oss för att vara lite galna, ligger vi inne med ångest i 4 månader och ifrågasätter hela vår existens. Alla kanske inte gör det, men många. Vi ligger bakfulla, ångestfyllda och ångrar att vi trodde, att vi för en dag, kunde vara som dem. Dem gör, på riktigt, något som ingen annan kan göra, dem gör oss alla en tjänst. Realitystjärnor ger oss ett liv, en chans till att leva ut våra fantasier, utan att behöva uppleva egen ångest, utan dem tar smällen.

Vi sitter hemma i våra soffor, klockan är 17.00 och det har redan hunnit bli mörkt ute. Vi åkte hemifrån tidigt med svullna ögon och blek hy. Vi tog oss till vårt arbete, de arbetet som vi lägger timmar på att klaga över. Missnöjda, bleka och bittra kommer vi tillslut hem och det har redan hunnit bli mörkt. Vi slår på tv, vi väljer paradise hotel, även fast vi smutskastat människorna där, hatat på deltagarna i deras kommentarsfält och tänkt tanken ‘’stackars hennes föräldrar’’ eller ‘’hur fan kan tjejer ens vilja ha det där äckliga fanskapet’’. Trots alla tankarna väljer vi att sätta på programmet. Luta oss tillbaka i soffan, glömma vår bitterhet, vår bleka hy och bara drömma oss in i en värld. I en värld där det är underhållande att ligga runt, utan konsekvenser. Supa villkorslöst, utan ångest, utan konsekvenser. En värld där bete sig illa, vara sitt värsta jag, samtidigt som pengar rullar in på kontot. Avsluta varje fest med en extraordinär orgie och morgonen efter skratta tillsammans. Vi lutar oss tillbaka, drömmer oss bort till en bättre värld. Tack reality stjärnor, tack för att ni tar smällen.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229