TANKAR KRING ARBETE

Jag har ju haft några jobb under åren, några bra och många inte så bra. Tack vare detta har jag lärt mig hur ett arbete bör vara och kännas.

Mitt färsta jobb - Jag var tvungen att sluta där pga blev kallas saker som t.ex SLAV och då vill jag även poängtera att min pappa var delägare i detta företag men jag blev ändå kallad detta av en äldre man. Ingen respekt där inte.

Mitt andra jobb - Jag hamnade på en avdelning där det var grupperat, alltså mellan äldre och yngre (yngre som festade) Jag festade inte, så jag var med de äldre som kunde vart min mormor/farmor. Knappt någon av de andra yngre pratade med mig, förutom några få då såklart. Där var även en arbetsledare som dömde med blicken och ALLTID sa till oss att jobba snabbare även om det inte gick.

Mitt tredje jobb - Ett av de värsta jobben. Jag fick göra alla uppgifter på stället men dög ändå inte, jag jobbade bland råttor och fick inte skrika för då var det kört. Jag blev lovad en arbetsledar roll, men då jag inte kunde vara med på en mesig utbildning pga jag fortfarande jobbade p ett annat ställe 1 månad till så fick jag inte den tjänsten. Jag fick konstant höra att jag inte dög, att min chef var besviken på mig för att jag inte hann göra tre saker samtidigt. Usch, här sjönk mitt självförtroende något otroligt.


Mitt fjärde jobb - Hamnade på ett ställe som jag ÄLSKADE, fick en familj för resten av livet (trodde jag). Sedan började folk påpeka saker och eftersom jag var inne i en stressad och jobbig period så började jag tro samma. Jag är den som vågar påpeka saker MEN efter detta jobbet lärde jag mig att endast tala för mig själv då de andra inte kommer våga stå upp för sin åsikt när det väl gäller. Jag blev mindre och mindre omtyckt då jag påpekade brister i arbetsgänget, tillslut var dagarna kvar och jag skulle inte få förlängt då det inte behöves. Dock fick andra förlängt direkt, men jag insåg senare att det var bäst så. Jag hade inte vuxit som person om jag var kvar där och jag kommer alltid vara tacksam till detta jobbet!

Mitt femte jobb - Där var lite likt som förra arbetet, mycket snack bland kollegor och sen får jag skiten för min åsikt MEN när egentligen alla hade samma åsikt. Blev trött på att bara jobba med tjejer då det oftast kommer fram helt fel och skylls på alla. Jag försökte att inte bry mig då jag ändå hade en riktig pärla på avdelningen som jag kunde förlita mig på. Här lärde jag mig att det går inte att lita på någon.

Mitt sjätte jobb - BÄSTA jag haft, min extra familj, mina bröder. Finns inga kollegor jag älskar så mycket som dom och det fina är att jag fortfarande har kontakt med dom. Här växte jag sjukt mycket som person då det var på Engelska och jag HATADE att prata det inför andra.

Jag vill inte kommentera på vilket som som man blev orättvist behandlad på, vilket jobb som man hade grov ångest på och vilket som cheferna lät sina favoriter göra vad de ville.

Jag har lärt mig hur en chef ska agera i olika situationer, hur dom ska behandla de anställda och hur de ska finnas tillhands för personalen. Jag som anställd ska känna mig trygg och veta att om jag går till min chef/ansvariga så ska dom ta det jag säger på allvar och INTE skoja bort det eller inte göra något åt saken.

En chef för mig ska visa sig och fråga hur folk mår, ska fråga om anställda har synpunkter kring lokal eller annat. Få de anställda att trivas och må bra, inte bara säga saker som dom sen inte kommer genomföra eller låtsas lyssna.

Jag har mycket erfarenheter kring hur en chef beter sig, så ja. Jag har mycket åsikter kring just detta.

- A

  • 243 visningar

Gillar

Kommentarer