JAG MÅR INTE SÅ BRA

Jag har enligt mig själv vart väldigt öppen ang min stress. Men nu när jag förra veckan var och faktiskt sökte hjälp för den, så skämdes jag? Varför gjorde jag det?

Jag var förra veckan och ville ha hjälp för min stress, jag har ändå klarat mig själv i 3 år men jag känner nu att jag vill inte ha kvar min stress. Så jag har nu fått remiss till KBT och jag kommer bli kallad till 6 möten, sen vet jag inte hur mycket mer jag behöver gå.

Min stress enligt läkaren har orsakat min ångest, min dåliga sömn och inprincip allt annat jag har problem med. Den har bidragit med en lätt depression, jag vill absolut inte att den ska bli värre.

Det blir inte lättare av att det snart jul med, få av mina vänner vet att jul inte är min grej. Alls.
Jag brukade älska julen, men när min Gamla mormor dog så följde julen med henne tyvärr. Jag försöker få tillbaka den känslan jag hade när jag gick in i hennes kök och plockade mat. När jag såg alla tomtar hon hade pyntat huset med och när man gick in i vardagsrummet, där hela släkten satt och mådde bra. Det är dock väldigt svårt eftersom hon dog endast två veckor innan julafton och därför har jag upplevt en julafton med mycket tårar och sorg. Min gamla mormor var eller rättare sagt ÄR min förebild. Pga denna händelsen så blir min stress lite värre än vanligt vid juletid, det är då jag anser man ska känna kärlek från nära och kära. Inte ångest.

Varför skriver jag då detta inlägget? Jo, för jag vill inte skämmas över att jag kämpar med inre stress. Jag vill inte att någon annan heller ska känna så eller att folk ska tro att man är omänsklig.

Jag har försökt dölja för mig själv och alla andra att jag faktiskt behöver hjälp att bli av med min stress, jag trodde att jag har kunde klara av det själv. Inte visa känslor/visa mig svag inför någon, ge intrycket till att jag är stark och kan ta det mest som kommer mot mig.. Men jag har även insett att när man är stark så är det när man kan prata om sina känslor och inte alla andras.

Jag gjorde ett inlägg för ca ett år sedan där jag berättade mer om min inre stress som jag kämpar med, jag fick väldigt mycket kärlek efter den och det uppskattar jag. Dock är det fortfarande många som tror att man bara kan sluta stressa, att man kan trycka på en knapp så är allt bra. Det är inte så, jag vet inte varför vissa tror det? Dessa kommentarer om " sluta stressa ", " stress är ju inte så farligt" och " skärp dig, det är inget att stressa över" Jag hoppades verkligen på att dessa kommentarer skulle försvinna, men det kanske dom aldrig gör?

Om du som läser inte har sett mitt förra inlägg där jag förklarar mer om min stress så kan du klicka här:
https://nouw.com/amandathun/ni-alla-tror-att-det-ar-latt-men-ni-kan-32166198


Tack för mig.


  • 908 visningar

Gillar

Kommentarer

amandabengtsson
amandabengtsson,
Amandathun
Amandathun,
❤️❤️❤️
nouw.com/amandathun