Header

MM. Trasig produkt. Kundbemötande.

Eftersom jag själv jobbar i butik kan jag förstår att personalen ibland kan beter sig som det gör. För ofta klagar kunder på saker som egentligen inte ens är vörda att klaga på. Försöker pruta på saker som det inte ens är något fel på osv. Men det finns också tillfällen då kunden har all rätt att klaga, och då tycker jag att man ska vara trevlig mot kunden.

Ta i mitt fall tex. jag jobbar med blommor. Köper kunden en blomma och den är vissen dagen efter då är det ju blomman det är fel på. Och då byter vi självklart ut blomman eftersom vi vill att kunden ska vara nöjd. Har kunden köpt en kruka som är trasig utan att vi sett det vid försäljning byter vi självklart ut den eftersom kunden inte ska behöva betala för något som är trasigt. Om det inte är så att de själva har haft sönder den. Men det handlar ju om att kunden ska vara nöjd.

Oftast när jag handlar själv så är jag väldigt noga med att kolla om det jag köper är helt. Men ibland glömmer man ju att göra det. Och då självklart är den ju trasig. Igår köpte jag en fjäder i koppar på MM i uppsala. Och när jag tar upp den från bandet så ser jag att den är trasig ( inte så farligt, men den är fortfarande trasig). Jag säger då " Nej men den här är ju trasig" och svaret jag får från kassören är "Det skulle du väl tänkt på innan du köpte den" Och i mina ögon så säger man verkligen inte så till en kund. Jag hade inte ens lämnat butiken och det kunde omöjligt varit jag som hade sönder den. 129 kr kanske inte är så mycket, men varför ska jag vara tvungen att gå från butiken med en trasig vara?

Och för mig som själv jobbar i butik så blir jag faktiskt förbannad när kassören ens kläcker ur sig något sådant. Man säger inte något sådant till en kund. Men ja jag fick gå hem med en trasig vara och enligt chefen på mm så ska man få byta en vara som är trasig. Jag hoppas att kassören som satt i kassan igår mår riktigt dåligt, för så säger man inte. Jag köpte en gång advokado på ICA , när jag kom hem var den rutten och jag tog inte kvittot. Men jag gick dit och fick en ny, men när man fortfarande står kvar i kassan så skulle man tydligen tänkt på det innan man köpt den.

Förlåt för ett långt och upprört inlägg men jag tycker faktiskt inte att man beter sig så.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kärlek. Olycka. Middag.

Ja det här med att städa och så kan ju uppenbarligen vara ganska farligt. Nej men skämt och sido, vi hade tvättdag idag 7-12 och eftersom vi bor i en lägenhet måste vi springa upp och ner för alla trappor då vi bor högst upp och tvättstugan ligger i vanligt ordning längst ner och inte nog med det längst bort också.

Men till saken, så ska jag och min fina pojkvän gå ner och kolla till tvätten så att allt ska hinna bli torrt innan tiden tar slut. ( vilket den i vanlig ordning inte hann bli för övrigt) Halvvägs ner till tvättstugan så halkar jag av någon anledning och rammlar ner 3-4 trappsteg innan Clas fångar upp mig. Landar på någon konstigt vis på foten och kan inte gå. Eller jag kan gå men det gör så fruktansvärt ont. Väl efter en evighet kom vi upp till lägenheten igen och Clas lägger mig i sängen.

Ja och klockan är i skrivande stund 22.37 och jag har i princip legat här sedan 11.30. Clas fick ta hand om all tvätt själv. Sedan lagade han pannkakor till frukost , hjälpte mig till köksbordet och sedan tillbaka till sängen igen. Han har fått hjälpt mig att ta mig mellan toan och sängen. Och som grädde på moset lagar han en fantastisk middag. Min alldeles egna mästerkock. Sen fick han ju hjälpa mig tillbaka i sängen så nu ligger jag här igen.

Vet inte hur jag skulle klara mig utan min otroligt fina pojkvän som alltid tar så väl hand om mig. Älskar Dig !

Puss A

Likes

Comments

Protea. Bukett. Jobb.

En av de roligaste sakerna med att jobba som florist är när man får göra massa fina buketter. Att ha iaf Uppsalas största snittkyl fylld med blommor så man bara kan välja och vraka med alla vackra blommor.

En av mina favoriter är ju såklart hortensia buketterna, kompakta och blandade med andra härliga blommor så det mer eller mindre ser ut som en brudbukett. Men denna bukett med bara en protea omringad av härligt grönt och lite brudslöja slår nog ändå allt. Det är en sån fantastisk blomma och den är dessutom väldigt hållbar.

Lite fakta om Protea :

"I Sverige får vi glädja oss åt protea som snittblommor. De har kraftiga, grova och stabila stjälkar med de mest fantastiska, exotiska och färgstarka blommor. Proteor är mycket användbara alltifrån blomma till brudbukett, till arrangemang på bemärkelsedagar och hårt nedskuren som grunden i en bordsdekoration. Proteor är mycket hållbara, de står fina i veckor. De torkar bara in, skräpar inte ner, tappar inga kronblad. "

Puss A

Likes

Comments

Tårtdesign. Bakning. Tvprogram.

I 8 veckors tid har jag följt De stora tårtslaget och sett en mängs med vackra tårtor. Det är fantastisk var folk kan göra med sin kreativitet. Extra imponerad blir man ju när jag själv inte ens klarar av att baka en helt vanlig sockerkaka. Så står de där och ska få ihop ett tårta på 8 timmar. Jag undrar själv om jag skulle klara av att få ihop en våning på den tiden.

Jag har sett alla möjliga tårtor från cirkustema, till handväskor, till konstvörk mm , helt fantastiska kreationer. Jag är så himla imponerad. Men ni vet ju hur det är när man kollar på sådanna program man hejar ju alltid på någon. Från allra första börjar så kollade jag mest för att en tjej som gick i min pralellklass på gymansiet skulle vara med. Vet att hon är sjukt duktig så hejda ju självklart på henne. Dock åkte hon ut för tidigt.

Men sen hade vi Shirin och Björn-Ali, båda gjorde helt fantastiska tårtor och väldigt kreativa designer. Vet ju absolut vem man skulle vilja anita för framtida bröllopstårt iaf. I dagens avsnitt så tog Björn-Ali äntligen hem vinsten. Titeln som årets tårtdesigner. Stort grattis till honon ! Får se om han bakar tårtor även i Sverige.

Vill du följa Björn-Ali på Instagram. Klicka HÄÄR!

Puss A

Likes

Comments

Drömhus. Renovering. Charmigt.

Asså jag har hittat ett så himla charmigt renoveringsprojekt. Dessvärre är det väldigt mycket som behöver renoveras, eller ja det är i princip så dåligt att man lika gärna skulle kunna riva det och bygga upp ett helt nytt.

Jag undrar hur man kan låta ett så charmigt hus stå och förfalla så pass mycket som den före detta ägaren till detta hus har gjort. Skulle detta hus vara i bra skick och i lite behov av renovering hade jag lätt köpt dessa hus. Har tillochmed försökt övertala min pojkvän att köpa detta för att jag är så kär i det. Men han var inte lika på som jag. Han tyckte att det var ganska fint, eller skulle kunna bli fint. Men han tyckte även att det skulle bli för dyrt att renovera och att man lika gärna skulle kunna riva huset och bygga ett exakt lika dant.

Personligen tyckte jag det är tråkigt att se ett hus som detta stå och förfalla, men det finns säkert en bra förklaring till varför det har gjort det. Jag hoppas bara att den är en bra människa som köper huset och tar väl hand om det i framtiden. För det skulle kunna bli så mysigt !

Kolla mer på huset HÄÄR!

Likes

Comments

Heminredning. Veckans vill ha. Onödigt snyggt.

" Heminredning & Design på nätet "

Idag hittade jag en inredningssida som heter Onödigt snyggt, och ja det är onödigt snyggt. Skämt å sido, det har enormt vackra tavlor, unika inredningsdetaljer, mysiga textiler mm. Och inte nog med att de har ett fantastiskt utbud på deras inredning så har det även himla fina kläder. Och det har dessutom upp till 70 st varumärken i webbshopen.

Jag är egentligen inget fan av tavlor, men deras tavlor är helt fantastiska. Det får mig att vilja sätta upp tavlor i hela lägenheten. Jag finner inga ord för ett ens kunna förklara dem men klicka Häär så kan ni kolla själva.

Har du missat denna hemsida eller är du på jakt efter den där unika inredningsdetaljen. Kika in hos onödigt snyggt så kommer du av störta sannolikhet hitta det du söker. Den där lilla grejen som gör pricken över i hemma hos dig. Bland alla fantastiska tavlor, textiler, vaser och gud vet vad så gömmer det även kryddor som lockar.

Likes

Comments

Olivträd. Skötsel. Medelhavs känsla.

Min söta mormor fyllde år igår och tycker alltid att det är så svårt att köpa presenter. Men sen efter att jag diskuterat lite med kollegan på jobbet så fick det helt klart bli ett olivträd. De är så himla fina och jag önskar att jag hade plats för det hemma. Sa till min fina pojkvän att jag ville ha ett olivträd, svaret jag fick var "köp ett då" men när jag frågade vart vi skulle ställa det så fick jag dessvärre inget svar. Så blir helt enkelt utan olivträd, i år igen.

Meeen hur som helst. Hur ska man då sköta ett Olivträd ? Ja, det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Det är ju en medelhavs växt så den trivs i sol och halvsol. Passar perfekt att ha ute på en solig plats under sommaren. Vill du att den ska växa och bli större rekommenderas även att plantera om den i medelhavsjord gärna i en stor lerkruka. Den tål att torka ut MEN bör inte torka ut helt. Under fruktsättning bör den hållas fuktig hela tiden.

Under vintern vill den placeras ljust och svalt , ända ner till +5° och vattnas sparsamt. Olivträdet tåg ner till några minusgrader vid enstaka tillfällen. Men för att vara på den säkra sidan så ta in den när det börjar bli lite kallare, om du har den ute vill säga. Den kan även tappa alla blad under vintern, men var lugn. Den går i något som kallas vintervila, den är alltså inte död för att den tappar sina blad.

Och självklart går dem att äta. Men de är väldigt beska i smaken och bör konserveras i en saltlake eller i olja en lång tid innan man kan äta dem och de inte är beska längre.


Puss A

Likes

Comments

Snittblommor. Tistel. Vardagslyx.

Ja, jag vet att jag i ett tidigare inlägg skrivit att jag inte ska köpa hem några snittblommor under sommaren för att de inte håller så bra i min lägenhet. Men det är så himla svårt att låta bli när man varje dag jobbar bland så himla vackra blommor och binder så otroligt fina buketter. Då kliar det ordentligt i fingrarna. Och det ger ju en så mysig känsla att ha färska blommor hemma på bordet. Vardagslyx delux.

Men skillnaden denna gång var att jag satsade lite mer på hållbara blommor än sånt som bara är fint. Rosor är fina men de håller ju inte så himla bra om det är varmt, samma sak med tex pioner. Men denna gång fick det bli mycket gröna blad som fyller mycket och sen fick de sällskap av vita tistlar och lime nejlikor. Både fint, stilrent och hållbart.

Jag älskar ju kompakta runda buketter som mer eller mindre ser ut som en brudbukett. Men jag älskar även buketter med mycket grönt och bara några få blommor som får glänsa lite extra. Vill även passa på att säga till alla som tycker att nejlika är en begravningsblomma att det är det inte. Nu för tiden används i princip alla blommor till begravningar, vilket skulle betyda att alla blommor är begravningsblomma. De är faktiskt väldigt vackra.

Puss A

Likes

Comments

Budget. Lyx. Inredning.

Vad är egentligen viktigast när man köper sin inredning? Vem som har designat den, Vad den kostar eller hur den ser ut? Ja, det är är fråga jag väldigt ofta ställer mig själv när jag ser personer som köpt en extremt dyr inredningsdetalj när jag vet att nästintill lika dan produkt finns till ett extremt mycket billigare pris.

Ta dessa stolar tex. Det skiljer totalt 3 696 kr mellan dem. Och köper man en stol så köper man ju oftast fler än bara en stol. Säg att du ska köpa 4 stycken stolar , vill du då hellre betala 15 980 kr för att det ska vara en design stol eller nöjer du dig hellre med en nästintill lika dan stol för 1 196 kr.

Men frågan är : Vilken stol skulle du köpa?

Dessa stolar är ju väldigt lika , eller hur? I mina ögon är ju budget stolen finare, men däremot så är ju lyx stolen skönare att sitta i. Så ska du ha stolar till ett matbord tex. ja då kanske budget varianten är ett bättre alternativ. Men ska du ha den som arbetsstol tex ja då kanske lyx stolen är lite bättre.

Puss A

Likes

Comments

Inredning. Vill ha. Creations by Lis.

Creations by Lis
Personligt och Charmigt - Helt enkelt

Till alla er som gillar rustikt och industri lika mycket som mig, jag har precis hittat den perfekta webbshopen till alla er. Den heter Creationsbylis.se, de har 3 stycken olika designers. Creations by Lis, Jeanne D'Arc Living och Ib Larusen. Alla 3 är otroliga designers och det är fantastiskt härliga inrednings detaljer.

Ibland, haha okej väldigt ofta tycker jag det är tråkigt att bo litet och trångt då det inte finns mycket plats över till inredning. Självklart tar jag alla möjligheter jag får att få in en ny inredningsdetalj i hemmet. Men dessvärre eftersom vi bor så litet så vill man inte blanda in allt för många olika stilar. Då risken finns att det blir mer rörigt och fult än att det blir snyggt. Även om varje inredningsdetalj är underbart var och en för sig.

Skulle någon däremot komma och säga att de vill att jag ska inreda deras lägenhet / hus och att de gillar lite mer rustik. Så skulle jag helt klart finkamma denna sida för att hitta de perfekta detaljerna till inredningen. De har något enormt fina grejer och det är verkligen Personligt och Charmigt som de vill att det ska vara.

De har många fantastiska och unika inredningsdetaljer, perfekt till alla oss som lever för inredning.

Här nedan hittar ni 4 stycken av mina absolut favoriter från Creations by Lis, i mitt drömhem skulle alla dessa saker passa in något otroligt bra. Som handen i handsken. Och urnan är verkligen to die for !


Puss A

Likes

Comments