Header

bloggen är under ombyggnad så den kommer stå stilla ett tag nu medans allt görs om!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

FRISKFÖRKLARAD!!!

Jag är så himla lycklig nu. så som han har kämpat igenom dethär, äntligen så fången borta ❤
Det firade vi med att släppa ihop honom med en av hans vänner i hagen..
efter ett halv år så fick han gå med sällskap, ögonen verkligen glittrade av lycka på honom, han stod nära sin kompis och bara njöt!
dom stor och kliade varandra och bara myste i solen, var så fint att se.

så nu börjar en sakta och noga rehabilitering/igångsättning.

Likes

Comments

Hej på er!

dethär med att blogga, gå i skolan, ta hand om hästen och endå ha ett privat liv är svårare än vad jag trodde.
tiden räcker inte riktigt till för allt och därför har bloggen fått ta smällen tyvärr.

men som jag kände förut så här jag börjat skolan igen..
Jag går en kockutbildning som är 1 1/2 år. efter det är jag utbildad kock och kan börja jobba som det, så himla kul!

Jag gick ju hästlinjen på gymnasiet för flera år sen men känner att det inte riktigt är något jag vill jobba med, och en utbildning inom hästbranchen som utbildad hästskötare/groom kommer man inte så långt med så jag har valt att gå efter min dröm nu istället.

Visst jag älskar hästar och det har varit otroligt lärorikt att gå en hästutbildning då jag lärt mig väldigt mycket igenom det men det är inget jag vill jobba med.
Och att ha en kockutbildning så finns det antagligen mer jobb i och bättre lön efter man jobbat sig upp inom resturangbranchen.

Jag har ju ett stort intresse för matlagning och ända sen jag var liten så har jag velat bli kock, och nu är jag på första steget för att nå mitt mål och drömjobb.

Har endast gått 1 vecka men känner redan nu att det känns rätt.
men som ni förstår så kommer jag inte kunna uppdatera lika mycket på sociala medier men jag kommer lägga upp så mycket jag har tid och hinner med.

hoppas ni vill följa min resa mot mitt drömjobb!

Likes

Comments

Hej!


som rubriken lyder så¨fyller jag år 24 år idag!

Dagen började med att jag var ledig ifrån skolan( juste har nog glömt att berätta att jag har börjat en kock-utbildning) men allafall, jag var ledig idag så jag åkte till stallet runt 11 men det var värsta stormen här så hästarna hade inte fått gå ut än då det är mycket träd runt omkring och i hagarna så stallägaren var rädd att träden skulle välta,så jag gav alla hästarna lunch inne tills vinden hade avtagit så jag kunde släppa ut dom.

efter jag släppt ut hästarna så fixade jag klart hela stallet då hovslagaren skulle komma runt 14 tiden.

Aragon fick hovarna fixade och hovslagaren tycker att det blir bara bättre och bättre,så det ser ljust ut för aragon och verkar som att planen med att få sitta upp på honom i mars kommer hända!


efter stallet åkte jag hem i snöstormen och passade då på att städa och fixa lite..

nu sitter jag här och försöker få ihop en bra planring för Aragon och efter det tänkte jag gå och sova.

i morgon är det dags för skolan igen (kommer ett separat inlägg om det senare) men innnan jag åker till skolan tänkte jag ta aragon på en promenad!


vi hörs <3

Likes

Comments

Hej!

Nu var det ett bra tag sen jag skrev här och vissa har frågat hur fet går med aragon..

veterinären var ute för några veckor sen och kollade igenom och tog prover på Aragon, han hade ingen ppid som jag tog prov för och det var så skönt att höra, så fick även ett glatt besked utav vetrinären.. om allt går enligt plan så får jag sitta upp på honom igen i början på mars! så himla glad ❤

det tråkiga är Vell att han aldrig mer kommer kunna gå i gräshage igen när gräset kommer men turen jag har av att stå i det stallet jag står är nämligen att det finns 2 andra hästar som har haft fång förut så det finns en stor skogshage som han kommer kunna gå i under perioderna när det är gräs ute så han slipper gå i en grushage ensam!

så planen nu är att vi går promenader och tömkör och ska Även börja vänja in honom i en större hage så han sen i slutet av januari kan få börja gå ut med sina kompisar igen, provade att släppa honom en kort kort stund i fredags i en större hage och det första han gjorde var att lägga sig och rulla runt i snön, lycklig häst ❤

om ni har några frågor om aragon eller fången eller så kan ni ju lämna en kommentar så svarar jag på dom.

Likes

Comments

år 2017 började fantastiskt, åkte till UPK och hoppade en pay and jump,50-60 cm. Aragon som annars alltid river ett hinder i varje klass gjorde 2 felfria rundor med mig,lånade även ut honom till en vän som inte kunde rida hästen hon tog med och även där gjorde han en felfri runda,så 3 hela flefria rundor ifrån Aragons sida och 3 rosetter hem.

sen 3 dagar efter så fick jag ett av dom värsta samtalen någonsin.. Aragon hade fått kolik och jag var flera timmar ifrån stallet men turen att ha dom bästa människorna i stallt så hjälpte dom mig att ta emot och ta hand om aragon medans jag satte mig på första bästa tåg hem till uppsala igen.. så i ca 6 långa nätter och dagar med vetrinärer,tårar och att vara berädd på att ta belsutet att sin bästa vän skulle få somna in... men kämpe som han är så överlevde han koliken och på min födelsedag 16 januari så vat han bra igen.

efter ca 1 månad med rehab och igångsättning så var vi tillbaka på banan igen som vanligt, vi var med på klubbdressyrer och klubbhoppningar och vi debuterade 70 cm och startade en lB i dressyr ed blandade resultat.

började även hoppträna för tränare 1 gång i veckan som verkligen höjde mitt självförtroende i hoppning och Aragon blev bara bättre och bättre och vi märkte stora framsteg med honom på bara några veckor.

I juni gjorde vi våran sista hoppträning för att sedan ge honom vila ifrån hoppningen och börja fokusera att bygga styrka och kondition på honom så vi red endast ut i skogen i ca 1-2 månader.

och det gav verkligen resultat. han blev superfin i kroppen och hans kondition hade blivit så mycket bättre.

i slutet av augusti (tror jag det var) så åkte jag och aragon och tävlade i bruksridning och vi kom på 12 pacering och en rosett följde med hem och målet var att i september debutera 80 cm i hoppningen.

men en vecka innan tävlingen så fick aragon fång...

och allt jobb jag la ner var bortblåst,alla planer fick jag stryka och han sattes på boxvila och medicienering,han fick ett återfall efter att ha rymt ifrån hagen och allt började om igen...

nu mår han bra igen,han går i sjukhage från utsläpp till intag och är pigg och glad,och går även promenader för hand.

så mitt år 2017 har varit blandade känslor och jag hoppas att 2018 blir ett bättre år utan sjukdommar och skador.

Har allafall insett att man inte ska ta vissa saker för givet, är så lycklig över att aragon lever och att jag får inleda år 2018 med honom också

Likes

Comments

idag var det dags att ta ut aragon för att se hur han rörde dig efter några veckors boxvila, jag var beredd på att han skulle stappla fram som förut men idag gick han NORMALT!!

han var ju såklart lite stel men om man står i en box i flera veckor så är det inte så konstigt.

han var kall och fin i benen/hovarna efter vi hade gått med honom och han var väldigt nöjd, han frustade och hade öronen spetsade rakt fram hela tiden och det fanns en glans i ögonen på honom som jag inte sett på ett tag, Det värmer så otroligt att se honom så..

så nu jobbar vi oss sakta upp och hoppas på att dethär håller i sig så han inte får fler bakslag, men som det känns just nu så finns det hopp att han ska bli frisk ifrån fången, men som ni vet så kan sånt ändra sig väldigt fort,men vi tar en dag i taget...just nu är jag så himla glad ❤

Likes

Comments

Hej!
Som vissa av er redan vet så är aragon sjuk i fång, och aragon ska röntkas i hovarna för att se ifall det blivit något förändring,
Jag är student och pluggar just nu och ni vet ju hur ekonomin är när man är student...

Min försäkring täcker inte en krona för fång och ni med häst vet hur fort en räkning ifrån veterinären stiger..

Därför söker jag nu personer/djur runt uppsala som vill bli fotograferade för att få ihop pengar, alla pengar kommer gå till aragon vetrinärkostnader

Eller om man vill bidra med en slant så kan man swisha till 0723222343 och märka det med #räddaAragon

Dela gärna så fler ser dethär ❤

Likes

Comments