Header

Daaaaamn it’s early. Med två timmar sömn i bagaget ska jag snart gå ut i bilen och dra mig mot Stockholm🤑 Jag börjar bli nervös, liksom på riktigt nervös. Hoppas det släpper lite under bilfärden.

Igår var en bra dag! Jag vaknade på rätt sida, det var sol, halvdag i skolan och sen åkte jag iväg och tränade. Jag trodde jag skulle ha så mycket tid över att jag kunde åka till Marieberg + Ica och handla med icke. Tiden rusade fram och helt plötsligt blev allt stressigt. Blir ju alltid så med mig dock <3

Vi var ute på kvällen och jag va mini-chaufför. Har haft roligare utekvällar. That’s for sure. Nu ska jag bege mig. Alla nervösa kramar❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Känslor, Question/Answer, Inspiration, Mål


Hello sunshines!

Jag är så HIMLA taggad för helgen att det liksom pirrar i magen? Typ hela tiden? Egentligen ska jag ju bara åka till huvudstaden och jobba men det innebär så MYCKET mer än det för mig. Det finns inget bara i den här helgen för mig.

Det är så sjukt att jag faktiskt har bevisat mig så pass bra under mina (endast) två år i arbetslivet att jag blir erbjuden ett jobb som jag inte ens sökt. Dom vill HA mig där för att jag är duktig på det jag gör. Det är så coolt?

Jag vill bara skriva av mig om mina lärdomar. Jag har lärt mig så mycket. Om ni vill så kan ni ju läsa om mina lärdomar och kanske lära er något också? Eller har ni något att kommentera på det? Känns något fel eller konstigt? Lockar inte ditt jobb dig alls? Vad har ni för erfarenheter och lärdomar? Låt mig veta vad ni tänker😊


Fortsätt kämpa

Jag klappar mig själv på axeln för att jag aldrig gett upp. Jag är 18 år gammal och har redan fått det bevisat för mig att det lönar sig att fortsätta kämpa när det egentligen känns skit. Vissa dagar är jobbigare än andra men det är via dessa dagar som du lär känna dig själv som bäst. Jag minns fortfarande min hemskaste dag på Wild West här i Örebro, det var i somras. Jag hade försovit mig ett öppningspass och inte var det tjugo minuter utan det var TRE timmar. Restaurangen öppnade 11 och jag vaknade 13. Efter det gjorde jag alla fel som man kan göra som servitris. Alla, verkligen. Jag fick åka hem tidigare och jag bara grät. Det var så hemskt? Jag kände mig äcklig och dålig. Jag ville inte längre, men jag gav det en chans och jag gav inte upp. Idag är jag SÅ himla glad för det.

Lärdom: Gör dig själv stolt genom att aldrig ge upp.


Trivsel är A - O

Dock hade jag nog aldrig klarat av denna dag om det inte vore för att jag hade universums bästa kollegor. Hela stället gav mig energi och mina kollegor spred alltid glädje och kärlek. I all dess form. I u med att jag har annan arbetslivserfarenhet än bara denna så måste jag verkligen poängtera hur viktigt det är med trivsel. Trivs du inte på jobbet? Säg upp dig! För din egen skull. Det har jag gjort och det var det absolut värsta jag varit med om arbetsmässigt men samtidigt det mest nödvändigaste. Jag växte så mycket av det och har speciellt nu i efterhand insett vad viktigt det är att lämna när hela kroppen skriker åt dig att du inte trivs.

Lärdom: Kroppen skriker av en anledning - så lämna då stället om inte det enda kroppen skriker är kärlek.


Våga ha egna åsikter

JAA! Våga sticka ut, säg vad du tänker och våga göra skillnad. Vill du växa inom ett företag så är denna punkt extremt, extremt viktig. Ett företag vill alltid förbättras och det finns ingen som någonsin kommer säga emot dig och vara elak för att du kommer med förslag på förbättringar. Eller bara om du säger ifrån för att företaget hanterar något på fel sätt. Jag har sett båda parterna och jag säger en sak - ett företag vill ha STARKA profiler. Oavsett om det som kommenteras är dåligt eller bra. Åtminstone några av de, och då väljer de ut de starkaste och mest engagerade. Även den minsta åsikten kan göra skillnad. Den minsta lilla tanken - bara säg det out loud. För din egen skull och för företagets.

Lärdom: Våga sticka ut.


Ta initiativ

Detta har en del med förra punkten att göra. Var en stark profil, och då menar jag inte stark i muskler eller ens stark i sinnet. Var stark genom att sticka ut, var stark genom att våga. En sak jag verkligen lärt mig är att om inte du själv tar tag i saken så händer den oftast inte. Så våga ta initiativ. Jag har fått tagit både skit och kärlek av att jag tagit egna initiativ men via dessa har jag även växt. I andras ögon och i mina egna. Det är värt det varenda gång, om du själv tror på initiativet så kör.

Lärdom: Just do it.

Ställ upp

Det handlar om prioriteringar många gånger. Om du skiter i företaget och mår dåligt så är det klart inte viljan finns för att ställa upp på att jobba när du egentligen inte vill. Men mer om detta i nästa punkt, för trivs du så finns det extremt mycket positivt med att ställa upp på saker trots att du kanske inte känner för det. Till exempel har jag engagerat mig med att lära upp personal - trots att det inte står med någonstans i mitt avtal. Jag har ställt upp att komma in och jobba när det krisat när jag egentligen haft andra planer. Vet ni vad? Det enda jag ser i detta, nu i efterhand, det är så sjukt mycket lärdomar. Jag har lärt mig och jag har växt genom att engagera mig och ställt upp på saker jag enligt avtal inte behövt göra egentligen. Detta har dock lönat sig, jag har ju fått bra saker ut av det i form av erfarenhet och DET kan jag säga är en sak som behövs och uppskattas extremt hos arbetsgivare.

Lärdom: Ställa upp en lördagskväll på ett jobbpass när du egentligen har andra planer - det kan göra skillnad i framtiden.


MEN - hälsan först

Ja, ja och jaaa!! Vi får aldrig glömma - hälsan kommer alltid före. Mår du inte bra på jobbet så ska du inte stanna. Får du för mycket timmar, så du inte klarar av det - säg det till din chef. Jag stressade ihjäl mig av att jobba 30 h/helg (på 2 olika jobb) med skola 40 h/veckan plus en polisutredning som pågick och plugg till körkortet. Det är klart det gick ut över min prestation på jobbet och det var inte kul någonstans att åka och jobba. Det var då jag sa upp mig och jag kunde inte ha gjort någonting annat som var bättre för min hälsa än att göra det.

Lärdom: Hälsa går alltid, alltid, alltid först. Oavsett vad det handlar om.


Likes

Comments


Heej!

Jag kom nyligen hem från skolan och har fixat ett ordentligt mellanmål tillsammans med Fredagspodden i högtalaren. Nu får ni minsann en veckoplanering i all ääära:Onsdag, idag: Vilken fixar-dag! Vad skönt det är. Jag har fixat det sista skriftliga inför min flytt i augusti, köpt biljetter till 100-dagars & studentfesten och fixat tid för psykologhjälp med min spindelfobi. Jag har även tränat, varit på läkarbesök angående bröstförminskning och skrivit klart hela gymnasiearbetet efter opponeringen. Jag pluggar just nu inför jobb och ska snart iväg för att simma. Sen ska jag bara ta det lugnt❤

Torsdag: Plugg-dag. Kommer vara i skolan från 8.15 till 16.30 då det nästa vecka vankas massvis med prov som jag måste förbereda mig inför. Om jag orkar kommer jag åka till gymmet efter skolan. Annars blir det baaara lugna puckar imorgon kväll.Fredag: Ett inbokat möte på eftermiddagen och sedan ska jag ut och äta på kvällen. Dock blir det en lugn kväll för min del då det under helgen vankas...

Lördag, söndag: ... jobb i huvudstaden! Jag har blivit erbjuden ett superroligt jobb så jag är taggad vill jag säga! Jag åker hemifrån 7 på lördagsmorgonen och kommer hem någon gång natten mellan söndag och måndag. Det kommer en update om detta efter helgen, beroende på hur det blir med avtal kring arbetet, vad som erbjuds och när jag vet mer vad jobbet innebär. Aaaaah!😍


Likes

Comments


Hej vänner!

Titta vad mysigt jag och Linnéa har det. Vi har suttit och snackat goja sedan 14.30 och nu ska vi snart börja dra oss. Flera försök att plugga har gjorts men det har verkligen inte gått något vidare. Jag ska pallra mig iväg till gymmet och sedan försöka skriva klart gymnasiearbetet efter opponeringen. Äääääntligen. Det är bara att hang in there, in i det sista nu.


Likes

Comments


Hej vänner <3

Vilken produktiv dag jag haft, ska ni veta. Jag vaknade vid 10 och sen dess har jag storstädat hela lägenheten, tagit hand om tvätten, panten, disken och till och med hunnit med ALLT plugg jag har just nu. Heja mig! Nu är jag heeeelt slut, kom på för tjugo minuter sedan att jag inte ätit något idag heller så nu ska jag ställa mig och laga mat.Äntligen lite sol igen, som jag längtar mellan sol-dagarna är sjukt och som jag tar vara på dessa dagar när de väl kommer. Har suttit vid fönstret och pluggat och tog en kopp te förut ute på balkongen. Nu ska jag som sagt äta mat, kolla ett avsnitt på Bron och sedan pallra mig iväg till syrran då vi ska ha myskväll hos henne ikväll. Äntligen!


Likes

Comments


Jag fick en stress-attack igår kväll på grund av allt jag höll i huvudet. Det finns en gräns för när allt rasar samman och igår var den gränsen nådd vill jag säga. Vilket endast innebär för mig: planera, planera och planera. Det måste vara städat omkring mig och jag måste ta papper och penna och PLANERA. In i minsta detalj. Så här kommer min resterande vecka fem se ut.Onsdag, idag:
- Skola från 8.15 till 13. En håltimma mitt på dagen då det var dags att börja bocka av saker från listan. Bland annat ansöka om ledighet, kontakta lärare angående avhopp i en kurs, ringa ett samtal angående studenten, svara på mail och boka tid för hälsoundersökning hos Capio. Heja mig!
- 13.30 läkarbesök angående allergisk reaktion på penicillinet jag ätit.
- 14.30 plugga inför opponeringen i gymnasiearbetet som jag har på måndag.
- NU: träna eller sova...

Torsdag:
- 8.00 skicka tillbaka paket samt hämta ut paket.
- Skola till 16.30. Riktig bocka - av - läxor - dag. Vi ska filma till UF, jag ska skriva ett prov och sedan plugga inför ett kommande matteprov. Har även ett möte att kirra av.
- 17.00 träna.
- 19.00 Lina kommer och vi ska redigera till UF hela kvällen.

Fredag:
- 8.15 skola
- 12.30 storstädning hemma. Behöver detta så himla mycket nu när jag är så nära till gråt hela tiden. Stress ain't no good.
- 16.00 träna
- 17.30 duscha och göra mig i ordning.
- 19.00 middag hos pappsen och sen ska jag ut.Ja ni ser ju, planering är A-O när jag blir stressad. Öppnar ni någonsin min anteckningsbok alternativt min almanacka och ni ser en så strukturerad planering som denna då vet ni - Mandy är nääära gråten.

Lördag:
12.00 sveas för plugg. Jag vill ha bockat av gymnasiearbetet, svenskan och en del av jobbets plugg innan jag går därifrån.
16.30 (isch) blir det träning och sedan är resten av helgen fri.

Söndag:
Vilodag vad gäller allt. Jag ska försöka fota och lägga ut lite kläder jag vill sälja och sedan har jag planerat en myskväll med storsyrran.


Likes

Comments


Igår var jag en turist i min egen stad <3 Vi behöver mer sol, mer värme, mer ljus. Right? Sedan vi senast hördes av har jag kommit igång ordentligt med träningen igen, jag har jobbat, hamnat efter i skolan och slutat på min penicillinkur med följd av beskedet:

"Amanda. Du är allergisk mot penicillin".

Så nu är det allergitabletter som gäller några veckor fram innan jag kan sluta med alla dessa tabletter.Det gjorde mig varken förvånad eller ens särskilt ledsen. Jag är allergisk mot mycket och jag ser det egentligen mer och mer bara som en bra sak. Min kropp säger ifrån mot saker som ingen människokropp någonsin egentligen kommer må bra av. Det är väl klart att kroppen inte egentligen mår bra av möglig svamp i form av antibiotika? Vem vill egentligen stoppa i sig en tablett som på något sätt gör så att kroppens smärta försvinner, som Ipren? Jag har alltid tyckt det är obehagligt. Ipren, ingen vet vad den gör i kroppen och har du ont - ja då säger ju kroppen till dig att ha ont. Det är ju obviously en varningssignal. Ta det lugnt, vila. Stoppa inte i dig tabletter. Låt kroppen sköta det. Lita på din människokropp, den är ju rätt cool ändå med allt den faktiskt klarar av.

Min kropp mår bra av att inte äta gluten eller laktos, min kropp mår bra av att inte vara nära pälsdjur och pollen. Det är liksom så det är bara och jag är så glad att min kropp faktiskt säger ifrån, fysiskt. Så jag inte end up med att må skit psykiskt men inte veta varför. Jag älskar min kropp och jag älskar att min kropp säger nej.


Likes

Comments


Vad jobbigt det är att faktiskt inse att en ny mobil behövs. Ärligt? Dessa mobilbilder är det värsta jag sett och tyvärr är det det enda jag har att bjuda på. Meeen jag är frisk!! Tillräckligt frisk för att i alla fall kunna springa iväg på en gymrunda imorse. Vad illa det är när det enda jag kunde tänka på när jag klev in på gymmet var hur mycket jag saknat den lukten, haha.

Idag har jag lunchat med Mich på Yama, varit på shoppingrunda på Marieberg och städat rummet. Nu väntar Bron och snacks <3 Wäh kram

Likes

Comments

Tre nya favoriter

Väggord

Halloweenfest

Tankeställare

Just nu - Espresso House

Bocka av listan -dag

Baka baka