Tredje advent helt i min smak

Vaknade till ett snöigt landskap utanför fönstret. Snötyngda träd, snöflingor i skenet från gatlyktan som sakta närmade sig marken. Letade efter telefonen och hörlurarna som ramlat ur mina öron under natten. Sovmorgon, 10.04. Jag behövde det. Lunkar ut ur sovrummet, nerför tappen och möts av en glad vovve och två godmorgon från soffan. Att kunna åka hem när livet känns piss är ibland det ända som behövs för att det ska kännas bra igen. Att göra dagarna då allt är på botten till så få som möjligt. Att äta bra, spendera tid i soffan och få bli lite ompysslad mitt i allt. Spenderade några timmar framför Vinterstudion. Skidskytte, längd, puckelpist. Söndagsmorgon i min smak.

Snörade på mig spikskorna och koppade hunden för att ge mig ut i skogen. I de snötäckta landskap som vi annars är bortskämda med att ha hela vintrarna, från Oktober till Maj. Som förra vintern påminde oss om att inte ta det för givet, som även i år har varit ostabilt. Leia studsade upp och ner, från början till slut. Jag studsade inte upp och ner, jag försöker hitta tillbaka till springglädjen. Till löpturer då jag kan komma in igen och känna att de där gjorde jag bra. Idag kände jag precis så. Att de där gjorde jag bra. Från att jag kopplade lös henne när vi kom in i skogen tills att jag kopplade henne igen när vi närmade oss villakvarteren, gav jag av mitt max. Jag gav precis allt jag hade att ge idag, 4 snöiga kilometer på 26 minuter. Med ett leende från öra till öra sprang jag de sista metrarna in på gården för att sen bli översprungen av en överlycklig hund, hon som säkert sprang dubbelt så långt som mig. Två lyckliga tjejer, den ena glad för att hon fått följa med mig på tur och jag glad för att ha henne som min springkompis.

En tredje advent helt i min smak. Som avslutas i soffan framför något bra program, med tända ljus och en kopp med något varmt. Laddar upp för en ny arbetsvecka, en vecka med flera mysiga ridturer med min favorit häst och förhoppningsvis en o annan springtur i skogen med Leia. Kram på er.

Gillar

Kommentarer