Skriva en bok | Del 1

I samarbete med min bok Ångestladdad

Nu äntligen är det dags för mig att dra igång den här serien. En väldigt efterlängtad (iallafall efterfrågad) serie som jag ser framemot att skriva, det ska bli så roligt att dela med mig av det jag har lärt mig och även mina misstag... för dom har varit många. Nu får ni komma ihåg att jag inte är någon rutinerad författare, utan att jag hittills bara har gett ut en bok och fortfarande har massor kvar att lära. Jag tänkte börja med att samla ihop mina bästa tips för själva skrivandet i det här inlägget, så vi kör.

Vad vill du förmedla med din text? Det har varit de första jag funderat på. Vad vill jag att människor ska få ut av att läsa det här och vad är det jag vill förmedla? En åsikt eller är det kanske en känsla? Fundera på det och skriv ner dina tankar, så du kan titta på dom när du börjar tappa fokuset.

Låt det ta tid. Säkert ett av dom vanligaste tipsen, men när jag skriver måste jag låta det ta tid. Jag kan inte stressa fram processen på något sätt. Utan det får ta den tid de tar.

Skriv utan att sudda fel. Kanske låter knäppt. Men jag har bara skrivit, rakt av. Utan att ändra fel, värken tokiga meningar eller stavfel. Det har fått vara till sen. Om jag börjar bry mig i småfel hela tiden är det lätt att jag fastar i det och tappar flowet. Stavfelen och allt annat tokigt går att ta i tu med i efterhand.

Hitta tiden på dygnet då du skriver som bäst. Det här är så olika för alla, men jag skriver absolut bäst sent på kvällarna eller mitt i natten. Där mellan 22-02 har jag utan tvekan bäst motivation och inspiration till att skriva. Därför är det också då jag oftast skriver, sen blir det sovmorgon dagen därpå.

Gör en grovplanering. Det har hjälpt mig så mycket, att ha några slags milstolpar att sikta mot. Ofta har dom varit väldigt luddiga och ändrats flera gånger. Men det har hjälpt att iallafall ha något att sikta mot, någon struktur som jag vill att texten ska ha.

Är det något specefikt ni undrar? Lämna en kommentar vet ja!

Gillar

Kommentarer

malinhardstahl
malinhardstahl,
amandassofi
amandassofi,
Cindyllb
Cindyllb,
Ååå så kult! wow
nouw.com/cindyllb
amandassofi
amandassofi,
Kul att de uppskattas!
nouw.com/amandassofi