Nyttigt att resa själv

Jag kan knappt med ord beskriva hur nyttigt det har varit att resa själv under hösten. Man lär sig så mycket och måste framförallt ta ansvar på ett annat sätt en om man reser i grupp eller med familjen. Nu har jag nog lite tur, då jag har flugit mycket själv. Första gången jag flög var det ner till Stockholm, då var jag 13-14 år och flög helt själv. Så redan då fick jag lära mig att ha koll på tiden, vilken gate och andra liknande saker. Men om det är något jag alltid haft med mig och som jag fortfarande idag kan luta mig mot är att man kan alltid fråga. Aldrig är man själv på en flygplats eller tågstation, det finns alltid någon man kan fråga. Vet du var det här ligger? Svårare en så behöver det inte vara. Så länge man vågar prata för sig så ordnar det sig.

Att resa själv innebär också en frihet som du inte får när du reser tillsammans med någon. Har du andra med dig måste du lyssna in dom och vad de vill göra. Är du själv - ja men då är det ju bara du. Du kan äta vad du vill, när du vill. Du kan besöka det du vill och behöver inte göra något bara för att vara snäll. Dessutom tycker jag att det är lättare att ta kontakt med andra människor när man är ute på egenhand. Det blir som mer naturligt att man småpratar med de som är runt om.

När jag var på språkresa var vi alla mer eller mindre i samma sits. Någon kände nån, men de flesta kände inget. Det var nyttigt och gjorde att man på ett helt naturligt och enkelt sätt tog kontakt med nya människor. Käkade middag tillsammans och hängde på stranden. Alla är där av samma anledning och alla är i ungefär samma sits.

Timmar på flygplan och mellanlandningar som också kan bli några timmar ger mycket tid för sig själv. Jag brukar läsa böcker, men också sätta mig med en kaffe och bara titta runt om mig. På flygplatsen händer det alltid något, människor springer mot sina gater och det är rörelser över allt. Sitter någon annan själv vid ett bord? Ja men fråga då om du får sätta dig ner bredvid. Jag lovar att det kan bli trevligt. När jag hade en mellanlandning i Frankfurt kom det en tjej i ungefär samma ålder och frågade precis det. Hon slog sig ner bredvid mitt bord och vi pratade nog på i 45 minuter innan jag var tvungen att röra mig mot min gate. Jag tycker det är så intressant att höra om andra människor. Vad gör dom? Vars är dom på väg? Hur ser deras liv ut? Man kan lära sig massor.

Man lär sig att trivas i sitt eget sällskap och hittar en trygghet i sig själv som jag tror är väldigt nyttig, för alla. Som nu när jag är hemma igen, känner jag inte alls att jag behöver få med mig någon på samma sätt som innan. Vill jag göra något, ja men då ska det inte stoppa mig att ingen annan vill... kan själv.

#bestofnouw #nouwinfluencer #travel #inspo

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Jag tycker att du är jättemodig som reser själv!
Trots att jag rest en del enbart för att t.ex fotografera, så har det aldrig varit helt solo. Jag känner nog att jag gärna vill dela mina resor med någon 😊
//Ann
nouw.com/anngelic
amandassofi
amandassofi,
Förstår helt vad du menar med att man vill ha någon att dela allt med!nouw.com/amandassofi
Anngelic
Anngelic,
Ja asså, vi är oftast ett gäng som åker, så dom hade nog blivit lite snopna om jag helt plötsligt bestämde mig för att börja resa själv istället 😃 nouw.com/anngelic
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
SÅ bra skrivet och du sätter ord på det jag känner. Jag reser också själv och brukar tänka att jag reser ensam men jag är inte ensam. Så länge man är på en plats där engelska funkar någorlunda så finns det hjälp att få om man inte hittar.
Har blivit så van vid att få köra mitt race så jag skulle nog ha svårt att resa med någon. En kompis ville ha med mig tillsammans med hennes familj, och jag kände nästan en oro i kroppen bara jag tänkte på att släppa kontrollen och behöva anpassa mig.
Och vilken inre styrka det ger att resa själv. Jag kommer hem från varje resa med känslan "Tänk att jag upplevt allt detta, och det är bara tack vare mig själv. JAG gjorde det!"
nouw.com/jossustravelpics
amandassofi
amandassofi,
Men exakt så är det, din kommentar är mitt i prick!!nouw.com/amandassofi
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229