Mitt förhållande till sociala medier

Som ni vet så har jag några få bloggar som jag följer och läser varenda inlägg från. En av dom är @Matildaberlin. Samtidigt som jag var i Köpenhamn laddade hon upp det HÄR inlägget. Jag tror jag förstår hur hon känner, men jag vet absolut inte. För jag känner inte igen mig. Långt ifrån och det var de som fick mig att vilja skriva det här inlägget. Som hon beskriver det i inlägget, att sociala medier ger henne stress, press och ångest, kan jag inte känna igen mig i. Jag tror jag har ett helt annat förhållande till min blogg och sociala medier i stort. Därför tänkte jag berätta hur jag tänker, vad som snurrar i mitt huvud inom detta ämne.

Det jag kopplar ihop med sociala medier är kreativitet, en plats att få skriva och en enormt stor möjlighet till att peppa varandra o mig själv. Här hämtar jag mängder med inspiration och helt ärligt nu, så försöker jag vara min största inspiration. Jag är stolt över mig själv, imponerad över den människa jag har blivit med åren och glad för att jag bygger upp en vardag som jag trivs med. Mina blogginlägg kan jag själv skrolla tillbaka i och läsa, för att se hur jag tänkte om saker eller vad jag gjorde i olika situationer. Men framförallt kan jag se hur duktigt jag är, att jag kan det här och att jag lär mig saker hela tiden som utvecklar mig som person och även mitt skrivande.

Jag låter inte min blogg styra vårat liv. Eller så här. Jag har ju valt att satsa på mina sociala medier, framförallt blogg då, och även att skriva klart min kommande bok. Därför är det klart att bloggen styr delar av mina dagar. Det är ju en del i mitt jobb för tillfället. Jag planerar dagarna, blogginlägg, samarbeten och tid för att svara på mailen, läsa era kommentarer och tid för att läsa andras inlägg. Det ger mig nya idéer, saker att tänka på och ämnen som jag själv vill ta upp. Som det här inlägget, är ju inspirerat av @Matildaberlin. Jag planerar även in eftermiddagar eller några timmar då jag har boken i fokus, då jag bara skriver på den och försöker få ihop det sista.

En sak som också spelar stor roll in i mitt förhållande till bloggen är nog att jag kollar statistiken väldigt sällan. Max en gång i veckan, om ens det. Det är inget jag har satt upp som att "du får bara kolla statistiken si och så ofta". Utan det har bara blivit så. Jag kollar liksom inte på statistiken, utan jag skriver det jag hade velat läsa. Sånt som jag tycker är intressant och ventilerar saker med er, som min ångest. Jag läser varenda kommentar och ser verkligen till att svara på så gott som alla. För det tycker jag känns roligt, och viktigt. Att faktiskt få ha en dialog med ni som läser. Jag vet ju så lite om er, medans ni vet massor om mig. På det här sättet får jag lära känna er lite och får även ta del av alla era bra tips och trix.

För mig har bloggen aldrig inneburit en press eller stress. Det har bara känts roligt, inspirerande och som en möjlighet. Ungefär så tänker jag och det är jag så glad för att jag gör. Hade bloggen varit en stress hade jag nog inte fått ur mig något vettigt eller fått ihop bra inlägg. Ingen ångest ger den mig. Tvärtom, den ger mig en plats att skriva och ventilera. En press är det inte heller, jag är ju min egen. Bestämmer själv vilka samarbeten jag vill ta, hur mycket jag vill skriva och när jag vill publicera.

#bestofnouw #nouwinfluencer #nouwinspo

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Jag känner likadant. Är glad att bloggen för oss får vara en kul grej och inte en press. nouw.com/jossustravelpics
amandassofi
amandassofi,
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Så bra skrivet! Det är så det ska vara, något positivt och bra 😊 jag kan ibland känna stressen av att vara till lags typ samtidigt som jag blir väldigt glad och inspireras av detta 😍nouw.com/emelieanderssoon
amandassofi
amandassofi,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229