Köpenhamns kollektivtrafik

Något som både jag och Matilda kunde konstatera under våran vistelse i Köpenhamn var hur enkelt det var att ta sig runt med hjälp av tunnelbanan. Jag är den som inte har så bra koll på läget när planet landar och det är dags att ta sig till boendet. Men Matilda hade kollat upp det och sa att vi skulle ta tunnelbanan. Jag hade inga andra åsikter och så blev det. Vi köpte ett 72 timmars kort som det gick att åka även buss och tåg på om jag fattade de rätt. Det kostade 400DKK, ungefär 600sek. Det köpte vi redan på flygplatsen och metro gick direkt därifrån in till stan.

Vi bodde på Fredriksberg och hade kanske 350 meter till stationen. Tunnelbannesystemet var väldigt enkelt att förstå sig på och vi åkte bara fel en enda gång. Vilket är sjukt bra för att vara oss, som kommer från en stad där tunnelbana inte existerar... Under våra dagar där åkte vi tunnelbana för att ta oss till alla de olika delarna av staden. När det var dags att åka till flygplatsen igen. Då hoppade vi bara på den gula linjen och åkte till slutstationen, som är flygplatsen. Så smidigt och lätt värt dom pengarna. Tips om du besöker Köpenhamn!

#bestofnouw #nouwinfluencer #travel

Gillar

Kommentarer

linneaengelman
linneaengelman,
Jag visste inte att de hade så bra kommunaltrafik! Kul att veta om jag någon gång åker dit! 😃nouw.com/linneaengelman
amandassofi
amandassofi,
Den var verkligen över förväntan! Dom verkade hålla på bygga ut tunnelbane systemet just nu och hade någon ny linije på gång till 2020, så det blir säkert ännu smidigare framöver.nouw.com/amandassofi
Melinabjorkmangot
Melinabjorkmangot,
vad Bekvämt ☺️🧡🍂nouw.com/melinabjorkmangot
amandassofi
amandassofi,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229