Kastar mig ut, igen

Jag har tagit ett beslut. Som påverkar min vardag, våran ekonomi och även mig som person. Det var jobbigt, det tog emot och det var absolut inte så här jag ville att det skulle bli. Det är inte länge sen jag skrev på papperna för en fast 50% tjänst. Allt kändes bra, vi hade en plan och det kändes som att jag skulle fixa de. Men det blev inte så och en dag föra veckan så tog jag och åkte upp till jobbet för att prata med min chef. För att säga upp min fasta tjänst.

Det tog emot, mycket. Satt och grinade i bilen utanför, fick ta mig samman och försöka bete mig lite professionellt. Sa som det var, att det går inte. Jag får inte vardagen att funka. Arbetstiderna var en stor del i det. Jag behöver rutiner och det lyckas jag inte skapa när tiderna är så extrema. Jätte tidiga mornar, jobb till mitt i natten och så varannan helg på det. Jag får det inte att funka. Jag lyckas inte må bra i det.

Efter att jag tagit det här beslutet, när jag allt eftersom har berättat om det för folk runt om, så har reaktionerna minst sagt varit blandade. En del hejar på, tycker att jag är modig och klok som lyssnar på mig själv. Andra säger att jag är korkad och otacksam som säger upp en fast tjänst. Att en fast tjänst är något man ska vara tacksam för och bara säga ja till utan att tveka.

Självklart är jag enormt tacksam inför att jag fick möjligheten till en fast tjänst. Men för mig är mitt mående viktigast och kommer alltid i första hand. Om jag inte mår bra, kommer jag inte heller att göra bra ifrån mig på jobb. Så att köra över sig själv på grund av jobb finns det ju absolut ingen anledning till.

En del undrar vad jag ska göra nu? Om jag bara ska ta en paus och inte jobba? Alltså nej, nej, nej. Jag vill jobba och det är de jag ska göra. Jag ska satsa på mitt eget, till 100%. Jag ska blogga, resa och skriva på min bok. Samtidigt som jag finns kvar på ett hörn på macken och kan hoppa in när det passar mig. Jag måste våga prova satsa på mina drömmar och se vart de leder.

Likes

Comments

Yasmine
Yasmine,
Så stort beslut men jag är stolt över dig och hoppas att detta hjälper dig att må bättre! Kram yasmissy.blogg.se
amandassofi
amandassofi,
Alltså tack, dina kommentarer värmer alltid så mycket!! Kram!'nouw.com/amandassofi
Write a comment...
IP: 82.99.3.229