Hemmagjorda proteinbars

Nu tänkte jag att det var dags att dela med mig av ett av mina favorit recept. Även favorit mellanmål. Hemmagjorda proteinbars, helt ärligt, så blir jag lite osäker på om jag vågar kalla dom proteinbars. Då jag inte har i något proteinpulver. Får jag välja, vill jag få i mig alla olika ämnen kroppen behöver så naturligt som möjligt. Förstår ni hur jag menar? Hur som helst. Jag använder inte proteinpulver, dels för att jag inte tycker att jag behöver de där extra proteinet och för att jag äter det här när jag behöver få i mig något i farten. Tex på vägen till jobbet, i stallet eller bara för att det är gott.

Så nu kör vi. Det du behöver är;

0,5 dl linfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl havregryn

5-7 dadlar

0,5 dl russin

100 g mörk choklad

3-4 ägg

Jag börjar alltid med att hacka alla frön och he dom i en bunke. Det här är dom frön jag brukar använda mig av, men man kan ju självklart byta ut dom till andra. Linfrön och havregryn hackar jag inte, dom är bara att snöra i bunken på en gång. Blandar om allt noggrant innan jag hackar dadlarna och chokladen. Även russin har jag i först nu. Blanda om igen. Sen knäcker du ner äggen och rör om. Jag brukar använda en sån här glasmatlåda från IKEA, bakplåtspapper och så in i ugnen. Har ugnen på 175° och jag låter den vara där i 35-40 minuter.

Jag brukar låta dom svala innan jag skär upp dom i bitar. Brukar få ut 10 bitar av det här. Sen förvarar jag dom i kylen, där dom klarar sig bra några dagar (läs, dom brukar ta slut efter en vecka). För att få mer protein skulle jag säga, tillsätt proteinpulver. Men om du bara, precis som jag, vill ha ett enkelt mellanmål i väskan. Då funkar det här utan problem.

Gillar

Kommentarer

Yasmine
Yasmine,
Låter supersmarrigt, måste testas 😃 Kram
yasmissy.blogg.se
amandassofi
amandassofi,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men guuu vad gott!! Tack för receptet hjärtat!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
amandassofi
amandassofi,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229