Hästolyckan i fredags

Söndag - två dagar sen jag ramlade av och jag har inte riktigt berättat vad som hände. Så här i efterhand borde jag tagit mer ansvar och tänkt efter en extra gång. Det var som gjort för att göra sig illa. Oansvarig är nog det rätta ordet. Vi var ute på en lägda, tok galopperade och flög verkligen fram. Jag var på väg av en gång innan det gick dåligt. Då fick jag stopp på Bajen och kunde hoppa av kontrollerat. Satte mig upp igen, utan att tänka till. Här önskar jag att jag stannat upp. Tänkt på konsekvenserna, sätt det som en varningssignal. Men inte de inte.

Hade knappt hunnit sätta mig rätt innan det bar av. Hade båda stigbyglarna, satt helt okej, men tappade snabbt en stigbygel. Då tappade jag andra och Bajen tog i samma veva galoppen. Jag studsade runt i sadeln, totalt okontrollerat. Bestämde mig för att slänga mig av medans vi var kvar på lägdan. Då vi var på väg upp mot en ganska stenig väg med djupa diken på båda sidorna.

Slängde mig av och med facit i handen så var det en riktigt dålig avsittning. Körde ner huvudet och delar av ansiktet först. Någonstans på vägen ner från hästryggen till marken slog jag i knäet. Hade så fruktansvärt ont. Huvudet snurrade och jag såg hur Bajen sprang upp på vägen och styrde hemåt. Julia, som jag var ute med, red ikapp mig. Stannade bredvid och konstaterade att vi skulle behöva hjälp. Så hon och hennes häst satte av i galopp mot stallet, för att se så Bajen kommit hem och hämta hjälp.

Sen bar det av mot akuten. Kolla hela jag. Men framförallt nacken, huvudet och knäet. Blev där hela kvällen. Fick verken äta eller dricka, då en operation eventuellt skulle behövas på knäet. Beroende på hur det såg ut. Som tur var såg det bra ut. Inget brutet eller av. Men ont det har jag, skit ont. Idag har jag tagit mig runt här hemma utan kryckorna, men ska erkänna att dom underlättar massor. Direkt jag lägger för mycket vikt på knäet skriker jag till.

Villa, tills jag känner mig bättre. Hur länge är det? Jag vill ju ut och rida nu, helst idag. Bara en kort skrittur i skogen eller något liknande. Knäet är bara att använda så mycket som möjligt. Kryckorna vill jag göra mig av med så snart de går. Jag är inte bra på det här, med att ta det lugnt.

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Usch! Tur att det gick så bra som de gjorde <3nouw.com/emelieanderssoon
amandassofi
amandassofi,
Tur i oturen<3nouw.com/amandassofi
Yasmine
Yasmine,
Usch så läskigt. Men skönt att det ändå gick så bra som det gjorde <3 Kram yasmissy.blogg.se
amandassofi
amandassofi,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229