Gårdagens löptur mellan flygplatsterminalerna

Har fått sova i min egen säng inatt. Drog upp persiennerna och marken är vitt av all frost. Solen lyser och jag känner ett lugn i hela mig. Hemma. Köpenhamns stressiga gator är utbyta mot skogen och den friska luften. Inga bilar som tuttar, polisbilar med sirener eller cyklister som blåser förbi i hög fart. Jag har precis fyllt min stora kopp med kaffe, upp till kanten. Har saknat riktigt gott starkt kaffe. Allt kaffe jag lyckas få har varit svagt och smakat blaskigt. Förutom det på flygen vill säga, SAS kan faktiskt göra kaffe så det smakar kaffe.

11.53 Hemresan igår blev delvis stressigare en vad vi hade trott. Men det hade vi ingen aning om när vi väntade på tunnelbanan. Så smidigt med tunnelbanan i Köpenhamn. Inte krångligt att förstå sig på och dessutom går den hela vägen till flygplatsen. Tog väl 20 minuter eller så från Fredriksberg där vi bodde ut till flyget med M2.

13.09 Vi hade lämnat vårat bagage, tagit oss igenom säkerhetskontrollen. Hittade ett lugnt ställe mitt i flygplatskaoset och satte oss där då vi inte hade hunnit få någon gate. Käkade varsin Cesarwrap för 45DKK, alltså 65KR. Flygplatser ruinerar ju en, men vad ska man göra? Måste få mat annars funkar jag helt klart inte. Här satt vi tills det plingade till och vi hade fått en gate, som visade sig vara på helt andra sidan flygplatsen.

14.14 Våran promenad till andra sidan flygplatsen visade sig vara totalt onödig. Det plingade till i mobilen igen och vi hade fått en ny gate. Som var bara en liten bit där vi suttit tidigare. Promenerade tillbaka, fick ännu en ny gate som var ännu längre bort. Dock åt samma riktning, så var bara att fortsätta. Men tror ni inte det blir ny gate igen. Tillbaka till B7. Den som låg på totalt andra sidan av hela flygplatsen. Lagom svettiga tog vi och vände om från E för att styra tillbaka till B.

15.16 Ganska snart efter vi satt oss ner vid B7 blev vi informerade om att flyget var sent. Jag började direkt räkna i skallen och insåg att det skulle bli tajt med tid till nästa flyg, att någon middag på Arlanda var nog bara glömma. Om vi ens skulle hinna med det andra flyget vill säga. Då vi även skulle behöva byta terminal och gå igenom en säkerhetskontroll.

16.28 Vi var upp i luften och jag fick kaffe som smakade som de ska. Flygtiden mellan Köpenhamn och Stockholm gick fortare en vad det som var beräknat. Gissar att det berodde på typ bra väderförhållanden eller nått. Väldigt tur för oss! Vi fick landa på inrikesterminalen, ta en buss till utrikes och då hade vi ungefär noll tid att ta oss till inrikesterminalen.

Här måste jag säga att det faktiskt märktes att jag ändå har sprungit en del i mitt liv haha. Trots tung ryggsäck, stickad tröja och skinnjacka lyckades jag hålla ett bra tempo i mina löpsteg från terminal 5 till terminal 4. Passerade säkerhetskontrollen då det plingade till i mobilen. I mitt panikhuvud stod det att vi hade missat flyget. Men nej, det stod att det blivit försenat.

17.34 Kunde därför göra en väldigt uppskattad avstickare in på Max för att köpa en burgare och dricka. Jag behövde det så mycket. Promenera sista biten till gaten för att inse att vi nog skulle bli sittandes där en stund. Vilket vi blev. Genomblöt i svett och med en rätt rejält slut skalle sjönk jag ner på en stol med min Ramlösa som aldrig smakar så gott som då. Våran löprunda mellan terminalerna kändes totalt onödig, men hur skulle vi veta att Skellefteå flyget också tänkte bli försenat.

21.01 I bilen på väg hem, lämnat Matilda i byn och fått i oss lite kvällsfika. Kom hem, slet upp väskan och tog ur det jag behövde för kvällen. Typ linsvätska och mina glasögon. Tvättade bort sminket och hoppade in i duschen. Slängde kläderna i tvättkorgen då dom utan tvekan var allt annat en mysiga efter dagens motionsrundor. Hade svårt och somna. Men tillslut lyckades jag somna. Klockan ringde vi 8-tiden idag och jag valde att bara sova vidare. Helt slut, men väldigt skönt att vara hemma.

Köpenhamn var fint och resesällskapet var minst lika bra. Tack, en upplevelse rikare och kanske förhoppningsvis ännu lite klockare.

#bestofnouw #nouwinfluencer #travel #travelling

Gillar

Kommentarer

jeanettek
jeanettek,
Usch vad jobbigt! Är det en gång man inte vill behöva stressa så är det ju på flygplatser. Men skönt att allt löste sig till slut och att ni hann 😊 nouw.com/jeanettek
amandassofi
amandassofi,
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Vilekn resa! Kan tänka mig att det var skönt att komma hem. Paniken när man tror man missat flyget, haha! Men tur att det inte var så <3 KRAMnouw.com/emmaengstrom
amandassofi
amandassofi,
Panik ja haha... kram!nouw.com/amandassofi
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229