Blir jag ätstörd när jag reser?

Tänkte ta mig tiden att skriva. Behöver även skriva av mig lite för att kunna somna ikväll. Så de är egentligen huvudorsaken. Hur har dagen varit? Är ångesten bra eller dålig? Hur funkar maten när jag är bortrest? Det är de som snurrar mest i mitt huvud och även de jag behöver få lite tydligare. Liksom strukturera upp det, få ner det i ord och se att det faktiskt går ganska bra. Trots att det ibland kan kännas lite jobbigt. Som att ångesten vill titta fram och jag har svårt att trycka tillbaka den.

Först och kanske även en av de saker som påverkas mest när jag är bortrest är maten. Att måltiderna blir inte alltid som hemma. Tiderna kan bli lite kaos. Mellanmålen försvinner lätt, speciellt när jag är utomlands och inte alltid har möjlighet att hitta något som jag brukar äta. Förstår ni hur jag menar? Det blir rörigt och de kräver att jag tänker till. Jag är ju frisk från min ätstörning, som ni vet. Här kan ni hitta en ett inlägg som jag skrev när jag blev friskförklarad i vintras. Men trots det behöver jag kanske tänka lite extra på maten. Speciellt när rutiner bryts. Då behöver jag tänka till.

Ikväll har jag ätit både glass och choklad. För att det är lördag. För att det är gott. För att jag är på semester. Hade jag varit hemma hade jag nog aldrig tänkt på det. Men nu är jag borta och behöver tänka lite extra just på maten. Då känns det helt plötsligt jobbigt. Jag ifrågasätter mitt val av mat och allt jag stoppar i mig. Är det verkligen okej att jag dricker Cola till maten? Det finns ju vatten. Innerst inne vet jag ju svaren. Det är helt okej. Jag får det och jag ska det. Men det är jobbigt när jag ifrågasätter mig själv och beslut jag tar runt maten.

De här skapar ångest. Gör att jag måste tänka extra mycket på att ta hand om mig, göra sånt som jag mår bra av och sånt som gör att jag känner mig lite mer hemma. Under slutet på sommaren och fram till nu har jag ju försökt skapa rutiner som jag kan ta med mig när jag reser. För jag behöver det, rutiner. En av dom bästa är yogan. I alla år har jag ju mer eller mindre skrattat åt yoga och aldrig varit redo att prova. Men nu när jag har det. Så är det viktigt för mig. Jag behöver få andas, ta det lugnt, sträcka ut mig kropp och ja... ta hand om mig själv.

Därför var det precis de jag gjorde ikväll. Rullade ut min yogamatta på golvet i hotellrummet och körde några minuter yoga. Kanske sisådär 10-15 minuter. Det kommer jag långt på. Då hinner jag andas, komma ner i varv och få fokusera på de olika rörelserna en stund. Sen en tid tillbaka börjat köra yoga utan att följa ett exakt pass. Slår bara på en passande spellista och gör exakt det jag känner för.

Ikväll mådde jag så bra av det. Att bara få andas, komma ner i varv på riktigt. De behövde jag.

#bestofnouw #nouwinfluencer

Gillar

Kommentarer

Pauline
Pauline,
starkt att du delar med dig, bra att kunna skriva och sätta ord på det du kännerlillafrokenhurtig.blogg.se
amandassofi
amandassofi,
Melinabjorkmangot
Melinabjorkmangot,
Tack att du delar med dig. Jag har precis börjat få sådana tackar om all mat jag stoppar i mig, jag Skall läsa ditt tidigare inlägg som du länkande i denna. Sen har jag fått tips att yoga skall vara bra, att jag behöver det för att varva ner. Men jag är inte riktigt där ännu. Kram! nouw.com/melinabjorkmangot
amandassofi
amandassofi,
Yoga har hjälpt mig såå mycket, kram!nouw.com/amandassofi
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229