Ätstörnings trigger

Varför får andra fippla med maten, men inte jag? Jag förstår inte. Varför får andra försöka gå ner i vikt, men inte jag? Försöker förstå, men det är svårt. Så många frågetecken och så mycket oklarhet i mitt huvud runt den frågan. Hade inte kunnat ana vilken stor trigger det skulle vara. Vilken käftsmäll.

Nu har det gått några dagar och jag har hunnit tänka igenom det på tok för många varv. Dags att dela med mig, att skriva är liksom det sista steget på något sätt. Då kan jag släppa det lite granna och får känslorna i ord, det blir lättare att hantera då. När jag tänker efter har jag inte tidigare hamnat i en sån här situation och jag var absolut inte förberedd på att det skulle ta så hårt. Det var nog just det som gjorde att de tog så mycket, jag var inte alls förberedd på det.

Att någon som jag har runt om mig bestämmer sig för att gå på en diet för att gå ner i vikt, och på så sätt kunna få må bättre, blev en till ett ångestmoln ovanför mig. Jag försökte verkligen tänka rationellt. Ställa frågor till mig själv, som om att den här person behöver gå ner i vikt för att må bra, för att orka saker och kunna delta på olika aktiviteter. På något sätt måste jag ju förstå att en del personer kan behöva tänka på sin kost, utan att vara ätstörd.

Det här är en sån gång då jag inte har några bra svar. Alla tips om hur jag kan hantera det här tar jag tacksamt i mot. Jag har gråtit i timmar över det här, tyckt det varit svårt att förstå. Varför får andra fippla med maten, men inte jag? Jag vet ju att om jag börjar hoppa över måltider eller äta mindre så kommer jag bli sjuk, det vill jag ju inte. Dessutom behöver jag inte gå ner i vikt. Mina lår går ihop, men det gör inget. För min kropp funkar och orkar allt jag vill göra. Den mår bra och det måste ju vara det viktigaste.

Men nu tror jag att jag tillslut har lyckats peta in i mitt huvud att det är okej. Andra får gå på en diet om det är för att deras kropp ska må bra, då är det okej. Men jag har inget behov av att gå ner i vikt och därför finns det inte heller någon anledning att försöka göra det. Jag vet ju att det inte är något som min kropp skulle må bra av och inte jag heller. Kanske handlar det bara om att acceptera de? Men det vart en trigger och den har jag varit tvungen att hantera.

Gillar

Kommentarer

Josäfin
Josäfin,
Men åh vad jobbigt 😟 Är tacksam över att 90% av mina vänner verkligen är oproblematiska med att prata om mat och vikt osv men tror att det lättaste kan vara att antingen säga att du tycker att det är jobbigt när de pratar om det eller att börja följa många positiva konton på tex instagram! Hoppas att allt känns lite lättare snart ♥jossanamigo.blogg.se
amandassofi
amandassofi,
Grymt tips de med instakonton, borde gå igenom vad jag riktigt följer och rensa ut så de bara blir bra grejer!nouw.com/amandassofi
Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Du är så vacker vännen ❣️ Var rädd om dig!! nouw.com/emmaakarlegrund
amandassofi
amandassofi,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229