1 år på hästryggen

Det här är första gången som jag red. I hela mitt liv. Ni ser rätt, jag var i 7 år när mitt hästintresse tog fart. Jag var 19, skulle fylla 20 och hade aldrig någonsin haft något intresse för hästar. En dåvarande kollega hade köpt häst och jag nämnde i förbifarten att det skulle vara roligt att prova. Bara en gång liksom. För att ha provat, känns som en sak man borde göra någon gång i livet.

Jag tyckte om det. Ridningen, stallet, lugnet och inte minst hästarna. Hamiro heter den här killen. Lång ifrån en nybörjarhäst, men jag har så mycket att tacka han för. Under de tre månader jag blev kvar lärde han mig enormt mycket. När jag klev in i det här mådde jag rätt så dåligt, men var fortfarande på benen. När allt kändes jobbigt, inget kändes roligt och varje sekund var en motvind. Så var stallet fortfarande bra. Jag mådde bra av det.

Vi dansade fram, en del dagar. Andra dagar inte, då var det tvärtom. Jag var i stallet flera dagar i veckan. Gjorde så gott jag kunde och lärde mig något nytt varje dag. Livet tog tvärstopp och jag blev sjukskriven. Tog mig till stallet de dagar jag orkade och hjälpte Julia med Hamiro. Men han var inte rätt för mig. Han behövde någon mer erfaren som hade kunskap, han var inte den lärare som jag behövde.

Jag sa tack för mig och började leta häst. Med bara tre månaders ridning i bagaget hade jag bestämt mig för att skaffa häst. Det kändes rätt. Jag behövde en anledning att gå upp på morgonen igen. Det var den stora grejen. Jag såg ingen anledning att stiga upp på morgonen. Men hade jag en häst, då fanns det ju inga alternativ. Den behöver mig.

Jag hittade Bajen på en köp o sälj sida på Facebook. Han stod 5-6 mil ifrån mig. Vi for och tittade på han, prov red och jag blev kär. På riktigt. "Jag vill ha han." Som ett litet barn blev jag. Det kändes självklart. Ville ta med han hem på en gång. Men ägaren ville tänka. Vilket jag förstår. Där stod jag med tre månaders ridning och ville ta hand om hennes häst. Det gick någon dag, om ens det och jag fick ett "Vi kör". Lycka. Han kom till mig på foder, till att börja med, i tre månader.

Redan efter en dryg vecka bestämde vi att jag skulle få köpa han. För mig kändes det så självklart. Att hans tidigare ägare gav mig chansen att vissa att jag kunde kommer jag alltid vara enormt tacksam för. Jag hade ju hästkunniga runt om mig, som jag kunde fråga när det behövdes. Svärmor var i stallet varje dag i början, ända tills jag kände mig trygg.

Idag är den här killen en självklar del i mitt liv och i min vardag. Tillsammans med han har jag utvecklas i min ridning. Lärt mig köra häst, vi har hoppat lite, fått jobba med traven för att få till den bra. Inte minst galoppen, där har vi verkligen fått jobba. Första gången jag fick upp han i galopp var på en snötäckt lägda med hjälp av en skarp vändning hemåt. Det var lycka. Att vi kunde.

Den här hästen betyder allt, dig skulle jag göra vad som helst för. 1 år på hästryggen, 9 månader med Bajen.

#bestofnouw #nouwinfluencer

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Åh vad roligt att få läsa och veta lite mer om din resa på hästryggen 😍

sv: självklart blir det ett sånt inlägg, håll utkik de närmaste dagarna!
nouw.com/emelieanderssoon
amandassofi
amandassofi,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229