Alkohol

Ofta känner jag mig på en helt annan nivå än övriga i min ålder. Jag har bland annat tröttnat på att om festa, tröttnat på att dricka alkohol, tröttnat på att vara ute om nätterna och allt annat som folk i min ålder gör. Jag känner att jag har växt ifrån det. Alla dagar i veckan så föredrar jag en hemmakväll i soffan med en godisskål och en spännande serie, framför en fest. Jag har egentligen alltid varit den som trivts bra hemma, men jag har också haft en period då jag knappt hade hemmakvällar. När jag sedan tog beslutet att inte dricka längre, så fick jag höra hur tråkig och torr jag hade blivit, och sedan dess är det inte många som velat få med mig ut, tack och lov. Jag känner att jag inte längre är där. Jag ser inte nöjet i att supa sig redlös, eller att vara ute till 5 på morgonen. Det finns ingenting i det som lockar. Det har dock fått mig att känna mig utanför och lite annorlunda, då jag tillslut inte vart bjuden på lika många fester, eller blev tillfrågad att gå ut (för nån som dricker cola är ju inte rolig). Det är inte det att jag blir ledsen, då jag som jag skrivit ändå inte vill. Men själva principen – att så fort jag slutade dricka så försvann förfrågningarna. Från början köpte jag med mig alkoholfritt och drack det, men blev så irriterad och äcklad över fulla människor som inte kunde bete sig och som var jobbiga och på, så jag slutade att gå på fester överhuvudtaget. Jag har tack och lov träffat en kille som är likadan och inte alls försöker få med mig ut eller tvinga i mig dricka för att jag är ”tråkig”.

Jag är så glad att jag tog beslutet, redan innan jag ens fyllt 18 år, att inte dricka mer alkohol. Jag kommer nog aldrig i hela mitt liv att bli full igen. Anledningarna till att jag slutade var dels för att jag inte gillar att tappa kontrollen, men också för att det enligt mig smakar skit. Det finns inget gott i alkohol. Jag vill bara uppmana alla att inte känna sig konstiga för att man inte vill dricka, för det är så jävla modigt och duktigt att säga ”nej, jag dricker inte” när någon frågar varför man står där utan en burk i handen. Man behöver definitivt inte alkohol för att ha roligt, och det vet vi ALLA innerst inne. Tänk att vakna upp utan ångest, utan huvudvärk och utan minnesluckor. Detta enbart för att man bytte ut drinken mot cola. Oslagbart! Jag skulle gärna kunna gå med ut och dricka läsk, om det inte hade varit så att jag blir helt snurrig av alla människor och allt ljud. Det är där problemet för mig är, inte själva alkoholbiten. Den är jag stolt över och så pass stark i mig själv att jag kan stå på mig om det skulle komma frågor.

På min student kommer jag inte att dricka någonting, varken på champagnefrukosten eller på festen som vi ska ha på kvällen.

Gillar

Kommentarer